din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Jurisprudenţă » PIDO/CEDO » CEDO: Maria Mihalache impotriva Romaniei. Protectia proprietatii

CEDO: Maria Mihalache impotriva Romaniei. Protectia proprietatii

  Publicat: 03 Aug 2021       668 citiri        Secţiunea: PIDO/CEDO  


1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Reprezinta o faza a procesului penal, constand in activitatea desfasurata de organele de urmarire penala
Cauza a avut ca obiect neexecutarea de catre autoritatile nationale a hotararii definitive pronuntate in favoarea reclamantei, prin care instanta a constatat ca datoria fiscala a acesteia era stinsa, dupa ce parchetul a incetat urmarirea penala pentru contrabanda cu tigari, stabilind ca nu reclamanta este autorul.


Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Persoana fizica sau juridica care a primit o suma de bani sau alte valori de la creditor,
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Curtea a retinut ca solutia decisiva a instantei nationale referitoare la lipsa oricarei obligatii a reclamantei de a acoperi prejudiciul incriminat cauzat de o pretinsa evaziune fiscala raman complet inoperante in detrimentul acesteia, hotararea in ansamblul sau fiind lipsita de orice efect juridic din cauza pozitiei constante a autoritatii fiscale cu privire la existenta unei datorii care trebuie platita de reclamanta, in pofida concluziilor procurorului si ale instantei care au exonerat-o de orice obligatie in aceasta privinta.


Nu se poate considera ca un interes public care depaseste principiul fundamental al securitatii juridice si drepturile reclamantei justifica repunerea permanenta sub semnul intrebarii a constatarilor definitive ale instantei potrivit carora aceasta nu mai era debitor fiscal, precum si ingerinta constanta in dreptul reclamantei de a se bucura in mod pasnic de bunurile sale.


In concluzie, ingerinta in ``bunurile`` reclamantei a incalcat cerintele art. 1 din Protocolul nr. 1.


Hotararea CEDO integral AICI.


Nota!A se vedea, in acelasi sens, si Fruja impotriva Romaniei, disponibila aici.Pronuntata de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului


Citeşte mai multe despre:   
Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocatiŞtiri Juridice
Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...