Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » DREPT LA REPLICA Tribunalul Vrancea

DREPT LA REPLICA Tribunalul Vrancea

  Publicat: 05 Nov 2012       1562 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Fata de aparitia in editia din data de 1 noiembrie 2012 a cotidianului “Ziarul de Vrancea” a articolului intitulat “Justitia din Vrancea doarme in pat cu oamenii lui Oprisan”, subsemnata Mariana Sandina Croitoru, Vicepresedinte Tribunalul Vrancea, doresc sa fac urmatoarele precizari:

Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Concept utilizate de stiintele comportamentale (psihologie, sociologie, psihologie judiciara), prin el intelegandu-se ansamblul actelor, reactiilor (glandulare, motorii, afective, verbale) prin care o persoana raspunde intr-o imprejurare data la solicitarile mediului inconjurator.
Conform Legii locuintei 114/1996, o locuinta care este \"destinata functionarilor publici,
(termen CNA). Ansamblul programelor de radiodifuziune sau de televiziune, al emisiunilor si al celorlalte elemente ale unor servicii specifice, furnizat de un radiodifuzor,
Constituţia României - Intrare in vigoare: 31/10/2003
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.

Statutul pe care il am in viata privata este conturat in trei ipostaze: cea de sotie, de mama si, ca urmare a casatoriei cu un preot, am dobandit o a treia calitate - cea de preoteasa. In consecinta, titlul articolului, urmat de postarea unei fotografii care ma infatiseaza, la care se adauga si unele informatii neconforme cu realitatea, sunt de natura sa-mi afecteze cele trei atribute mentionate.
Realitatile pe care doresc sa le subliniez vizeaza aspecte de ordin personal si, nu in ultimul rand, profesional.
In plan personal am o familie inchegata, care are in compunere si doi minori. Faptul ca in titlul articolului se induce ideea unui comportament imoral imi afecteaza grav imaginea si relatiile familiale.
In plan profesional arat ca nu am ocupat niciodata functia de Vicepresedinte al Sectiei Penale (care, de altfel, nu exista in nomenclatorul functiilor), ci doar pe aceea de Presedinte al acestei sectii.
Totodata mentionez ca nu am primit si nu am detinut niciodata o locuinta sociala, asa cum eronat se precizeaza in articolul vizat. In anul 2004 am primit, alaturi de alti colegi, in virtutea functiei pe care o detinem, o locuinta din fondul locativ al Primariei Municipiului Focsani, cu destinatia de locuinta de serviciu . Specific ca am indeplinit toate conditiile stabilite prin legea locuintei pentru acest lucru, iar la momentul primirii cazul nu a facut ``valva``. Declaratia mea de avere, care este postata pe un site public, evidentiaza patrimoniul pe care il detin impreuna cu sotul meu si subliniez faptul ca nu am avut niciodata 2 proprietati in Bucuresti si Focsani.
Asa cum Inspectia Judiciara afirma, libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine, asa cum prevede art. 30 al. 6 din Constitutia Romaniei.
Dreptul la reputatie figureaza printre drepturile garantate de art. 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, ca element esential al dreptului la respectarea vietii private. Reputatia profesionala este o consecinta a integritatii profesionale si morale de care trebuie sa dea dovada fiecare judecator, aceasta aflandu-se in stransa legatura cu independenta, impartialitatea si integritatea pe care trebuie sa le manifeste fiecare judecator in exercitarea profesiei.
Apreciez ca prin articolul publicat imi este afectata propria imagine si reputatia, astfel incat am considerat necesar sa informez corect opinia publica cu privire la precizarile neconforme cu realitatea care au fost publicate in acest material jurnalistic.

02.11.2012


Judecator Mariana Sandina CROITORU
VICEPRESEDINTE TRIBUNALUL VRANCEACiteşte mai multe despre:    Tribunalul Vrancea    Drept la replica

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CSM, INM si Ministerul public au implementat un proiect pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in Uniunea Europeana
04 Mar 2015 | 1614

Locatiile in care se va desfasura activitatea Directiei Nationale de Probatiune si a serviciilor de probatiune
05 Aug 2014 | 4405

Drept la replica - judecator Horatius Dumbrava, membru ales al CSM
13 Nov 2012 | 1484

Precizarile CAB ref. articolul „Avertizare in interes public”
17 Jul 2012 | 10217

M. Public a evidentiat procurorii cu merite deosebite
10 Jul 2012 | 5956Articole Juridice

Motivarea decizie de concediere versus Oportunitatea acesteia. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Obligatia instantei de a stabili contributia lunara la intretinerea copilului pe timpul plasamentului – masura de protectie a drepturilor copilului sau piedica in calea celeritatii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Anulare hotarari de consiliu local prin care s-au aprobat rectificari bugetare si/sau virari de credite bugetare in competenta consiliului local fara a fi indicata sau prevazuta sursa de finantare
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1713 din 24.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA
Pronuntaţă de: Decizia nr. 879/20.04.2018 a Curtii de Apel Galati

Restituirea, cu titlu de plata nedatorata, a drepturilor salariale incasate fara temei legal
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.410/14.06.2018 a Curtii de Apel Galati

Refuzul angajatorului de a-i elibera adeverinta fostului salariat timp de 2 ani
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 132/15.03.2018 a Curtii de Apel Galati