din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1977 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi vor primi taloanele speciale de calatorie pentru anul 2013

Pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi vor primi taloanele speciale de calatorie pentru anul 2013

  Publicat: 21 Jan 2013       1994 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
In sedinta din 16 ianuarie a.c., Guvernul a adoptat o Ordonanta prin care se abroga articolul II din Legea nr. 211 / 2012 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 8/2011 pentru modificarea si completarea legislatiei cu privire la eliberarea, gestionarea si monitorizarea documentelor de calatorie acordate pensionarilor, veteranilor de razboi si vaduvelor de razboi.

Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Card de plastic care permite titularului obtinerea de numerar de la automate bancare (ATM-uri) si achizitionarea de bunuri si servicii cu plata in sistem electronic la POS in supermarket-uri, magazine, statii de benzinarie etc.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Prestatiile de asigurari sociale reprezinta venit de inlocuire pentru pierderea totala sau partiala a veniturilor profesionale, ca urmare a batranetii, invaliditatii, accidentelor, bolii, maternitatii sau decesului si care se acorda sub forma de:

Masura reglementata permite ca, pana la data de 1 ianuarie 2015, pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi sa poata utiliza - ca pana in acest an - acelasi tip de documente de calatorie, respectiv taloanele speciale tiparite de Casa Nationala de Pensii Publice.

Dupa aceasta data, conform celorlalte prevederi ramase in vigoare ale Legii nr. 211/2012, se vor utiliza legitimatii de calatorie de tip card .

In aceste conditii, in luna februarie a.c., Casa Nationala de Pensii Publice va transmite odata cu taloanele de pensii si taloanele speciale de calatorie pentru anul 2013.

Informatii suplimentare:
Precizam ca din cauza reglementarilor contradictorii din Legea 211/2012, neadoptarea Ordonantei ar fi dus la imposibilitatea mentinerii acestui drept, respectiv acordarea tichetelor de calatorie pentru beneficiarii acestei prestatii .

Astfel, desi Legea nr. 211/2012 prevedea ca decontarea (integrala sau cu 50%) a pretului calatoriilor sa se realizeze prin ``institutiile publice responsabile``,acestea nu erau definite. Ca atare, beneficiarii ar fi fost in imposibilitatea de a deconta pretul calatoriilor.



Citeşte mai multe despre:    Legea 211/2012    Pensionari    Casa Nationala de Pensii Publice

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului
06 Apr 2022 | 13640

INTERVIU | Drumul catre pensionare. Realitatea constituirii si distribuirii bugetului de pensii
06 May 2021 | 2219

Persoanele care nu au calitatea de pensionar si care vor sa isi completeze stagiul de cotizare pentru dreptul de pensie vor putea sa plateasca retroactiv contributia la sistemul public de pensii pentru cel mult 6 ani
30 Sep 2020 | 2293

Salariatii din industria de armament vor beneficia de recunoasterea conditiilor speciale de munca si de flexibilizarea varstei de pensionare
02 Jul 2020 | 1337

CNPP supenda activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear
18 Mar 2020 | 791

Activitatea de revizuire medicala a pensionarilor de invaliditate va fi suspendata incepand cu data de 16.03.2020
18 Mar 2020 | 808



Articole Juridice

Revizuire decizie de pensionare. Reintegrarea salariatului dupa incetarea de drept a contractului de munca pe temeiul pensionarii
Sursa: avocat Gales Iulia | MCP Cabinet avocati

Egalitatea in drepturi la acordarea pensiei sociale minime garantate
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cele mai importante 7 modificari aduse de O.U.G. nr. 82/2017
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Actualizarea pensiilor de serviciu stabilite prin Legea 7/2006. Obligativitatea emiterii adeverintei prevazuta in anexele Normelor de aplicare a Legii 7/2006
Sursa: Av. Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

Contestatie impotriva deciziei de pensionare, dovada vechimii in munca, stagiul de cotizare in sistemul public de pensii, dovedirea perioadelor de activitate desfasurate in locurile de munca si activitatile ce se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 403/29.09.2020

Pensionarii militari decorati cu ordinul �Meritul Militar�. Beneficiul semnului onorific se acorda in favoarea beneficiarului pensionar militar sub forma unui spor adaugat la cuantumul pensiei brute
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia civila nr. 304/16.07.2020

Discriminarea creata de legiuitor incepand cu data de 1 aprilie 2001 intre meserii din acelasi domeniu in privinta recunoasterii conditiilor speciale nu poate fi cenzurata de instanta de judecata
Pronuntaţă de: Tribunalul Covasna Sectia Civila, Sentinta civila nr. 111/2017, in sedinta publica din 09 februarie 2017

Pensii speciale. Recalculare potrivit Legii 119/2010. Legalitatea deciziei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia nr. 4016 nr. 22.03.2012