din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1967 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ziua Europeana a Protectiei Datelor 2013

Ziua Europeana a Protectiei Datelor 2013

  Publicat: 28 Jan 2013       1807 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Cu un an in urma, inainte de Ziua Europeana a Protectiei Datelor 2012, Comisia Europeana propunea o reforma radicala a normelor UE in materie de protectie a datelor pentru a le adapta secolului al XXI-lea (IP/12/46).

Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Ceea ce poate fi realizat cu usurinta.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.

Un an mai tarziu, progresele inregistrate sunt considerabile, iar negocierile privind noile norme avanseaza la viteza maxima.

Motivele sunt clare: pentru a inflori, economia digitala are nevoie de incredere. Multi oameni nu se simt in siguranta atunci cand trebuie sa isi divulge datele cu caracter personal online. Aceasta inseamna ca exista mai putine sanse ca acestia sa utilizeze serviciile online si alte tehnologii similare. Norme solide, fiabile, aplicate in mod consecvent vor face din prelucrarea datelor un proces mai sigur si mai ieftin, consolidand totodata increderea cetatenilor. La randul sau, increderea stimuleaza cresterea economica. Unele estimari arata ca PIB-ul UE s-ar putea majora cu inca 4 % pana in 2020 daca UE va lua masurile necesare pentru a crea o piata unica digitala moderna.

``Traim intr-o lume digitala in care datele cu caracter personal au o valoare economica enorma. Este deja posibil sa localizezi o anumita persoana si sa ii urmaresti deplasarile. In curand, vor exista senzori care vor transmite telefoanelor informatia daca utilizatorii lor sunt singuri sau se afla in mijlocul multimii``, a afirmat dna vicepresedinte Viviane Reding, comisarul UE pentru justitie. ``Intreprinderile europene trebuie sa profite de acest nou peisaj informatic, in care se schimba curent informatii, iar consumatorii europeni trebuie sa poata naviga in siguranta in era digitala. O legislatie uniforma si moderna in Uniunea Europeana in materie de protectie a datelor este exact lucrul de care avem nevoie pentru a castiga increderea cetatenilor si a genera crestere pe piata unica digitala. Depun toate eforturile pentru ca aceasta reforma sa fie adoptata pana la Ziua Protectiei Datelor de anul viitor.``

La 26 octombrie 2012 (SPEECH/12/764) si la 18 ianuarie 2013 (SPEECH/13/29), ministrii justitiei din statele UE au purtat discutii detaliate privind propunerile de reforma, inclusiv privind dreptul de a fi uitat, amenzile pentru organizatiile care prelucreaza necorespunzator datele cu caracter personal, precum si costurile si beneficiile noilor norme pentru intreprinderi. Intre timp, la 8 ianuarie 2013, Comisia Europeana a salutat sprijinul in favoarea unor norme UE solide in materie de protectie a datelor exprimat de Parlamentul European in proiectele sale de rapoarte privind propunerile de reforma (MEMO/13/4). Atat Parlamentul European, cat si ministrii reuniti in Consiliul UE vor continua discutiile in urmatoarele luni in cadrul presedintiei irlandeze a UE.



Citeşte mai multe despre:    Protectia datelor cu caracter personal

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

BNR a stabilit rata dobanzii platite la rezervele minime obligatorii constituite pentru 24 noiembrie-23 decembrie 2023
22 Dec 2023 | 427

BNR: Lansare moneda din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Vladimir Ghika
22 Dec 2023 | 460

Zilele libere din 2024, acordate conform Codului muncii
19 Dec 2023 | 1185

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 449

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 53954

Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului
06 Apr 2022 | 13613



Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Alocatia de stat pentru copii in anul 2024. Conditii de acordare si valoare alocatie
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de cresa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor culturale in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Conditiile speciale de munca presupun cote de contributii de asigurari sociale diferite
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti