Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Ministerul Sanatatii propune o lege de salarizare a personalului medical in functie de performanta

Ministerul Sanatatii propune o lege de salarizare a personalului medical in functie de performanta

  Publicat: 02 Apr 2013       1208 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Reflectarea potentialului economic si a soliditatii financiare ale unei entitati economice,
Ministerul Sanatatii sprijina Campania lansata de catre Consiliul Investitorilor Straini sub titlul “De profesie: medic in Romania”, in cadrul careia ministrul Sanatatii a anuntat ca institutia pe care o conduce va promova o lege a salarizarii personalului medical in functie de performanta .

Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,
Un grup mic de angajati, desemnati sa lucreze impreuna la un anumit proiect.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.

``In urma cu o luna si jumatate am avut o intalnire cu reprezentantii conducerii Consiliului Investitorilor Straini si, printre temele abordate s-a aflat si aceasta. Dovada ca astazi se lanseaza campania pe care o salut``, a declarat ministrul Eugen NICOLAESCU, in deschiderea prezentarilor.

Ministrul Sanatatii a inmanat si insigna campaniei, ca simbol, primului medic al tarii, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Eugen NICOLAESCU a declarat ca, exista trei probleme majore cu care se confrunta in prezent sistemul romanesc.

Una dintre acestea se refera la perceptia pe care o au cetatenii despre sistemul sanitar si profesia de medic, iar Consiliul Investitorilor are elaborate proiecte in acest sens.

Un alt punct discutat deschis de catre ministrul Eugen NICOLAESCU in cadrul acestei campanii lansate astazi a fost problema salarizarii cadrelor medicale.

``Faptul ca medicii si asistentii medicali sunt prost platiti si subevaluati il stim cu totii. Eu sunt primul care a recunoscut``, a declarat Eugen NICOLAESCU.

Ministrul a subliniat ca in aceste zile Ministerul Sanatatii impreuna cu Colegiul Medicilor din Romania elaboreaza un proiect de lege care vizeaza plata personalului medical in functie de competenta si nivel profesional.

``Avem un grup de lucru format din medici ai ministerului si reprezentanti ai Colegiului care deja a avansat un proiect de lege pe care o sa il discutam cu medicii, in primul rand, si apoi il vom pune in dezbatere publica``, a declarat ministrul Eugen NICOLAESCU.

Ministrul Sanatatii a vorbit si despre modalitatile in care sistemul trebuie sa se perfectioneze si sa se schimbe din interior pentru imbunatatirea relatiei medic -pacient, dar si despre parteneriatul strans dintre Ministerul Sanatatii si asociatiile de pacienti care sunt invitate in permanenta la masa de lucru a noilor proiecte.

La finalul intalnirii ministrul Eugen NICOLAESCU a declarat ca isi doreste ca medicul roman sa inteleaga ca cel mai bun loc pentru a profesa este in tara sa.Citeşte mai multe despre:    Ministerul Sanatatii    Medici    Colegiul Medicilor din RomaniaComentează: Ministerul Sanatatii propune o lege de salarizare a personalului medical in functie de performanta
Alte titluri

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenta Cluj
12 Sep 2019 | 44

Ministerul Sanatatii a modificat Programul pentru compensarea cu 90% a pretului de referinta al medicamentelor, precum si conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale
03 Sep 2019 | 64

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 24 iulie 2019
24 Jul 2019 | 146

Ministerul Sanatatii a facut modificari privind organizarea concursului/examenului pentru ocuparea functiei de sef de sectie, sef de laborator sau sef de serviciu din unitatile sanitare publice.
11 Jul 2019 | 111

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 3 iulie 2019
03 Jul 2019 | 208

CEDO: Lipsa unei anchete efective cu privire la neglijenta medicala reprezinta o incalcare a Conventiei
01 Jul 2019 | 143Articole Juridice

Constitutionalitatea incetarii de drept a contractelor de munca ale unor cadre universitare care nu sunt studenti-doctoranzi sau nu au obtinut diploma de doctor
Sursa: Irina Maria Diculescu

Dreptul la sinucidere asistata medical. Granita dintre solutie si dezastru
Sursa: Irina Maria Diculescu

Optiunile unui formator pe piata muncii. Contractele de mecenat, sponsorizare si internship. Avantaje si dezavantaje
Sursa: Irina Maria Diculescu

Stabilirea salariului minim diferentiat si modul de contestare a decizilor emise de angajator. Lista functiilor si ocupatiilor care necesita studii superioare
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Decizia ICCJ 8/2019 -RIL admis: Competenta solutionarii cererii cererii de acordare a zilelor compensatorii
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Prevederile art.41(1) din Codul muncii sunt incidente numai in situatia clauzelor de care partile pot sa dispuna prin acordul lor de vointa, nu si a celor privitoare la drepturi si obligatii care nu sunt negociabile, pentru ca beneficiaza de reglementare legala
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti Sectia a VII-a pentru cauze privind C.M.A.S., Decizia civila nr. 1238, in sedinta publica din 28 februarie 2017

Sporurile cuvenite personalului medical se calculeaza la salariul de baza, ci nu la salariul de incadrare
Pronuntaţă de: Tribunalul Caras Severin Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 329/2017, in sedinta publica din 14 februarie 2017

Discriminarea creata de legiuitor incepand cu data de 1 aprilie 2001 intre meserii din acelasi domeniu in privinta recunoasterii conditiilor speciale nu poate fi cenzurata de instanta de judecata
Pronuntaţă de: Tribunalul Covasna Sectia Civila, Sentinta civila nr. 111/2017, in sedinta publica din 09 februarie 2017