Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » PROIECT: Municipalitatea cere înapoi 158 de imobile de la RAAPPS

PROIECT: Municipalitatea cere înapoi 158 de imobile de la RAAPPS

  Publicat: 15 Aug 2008       6324 citiri       Sursa: Gandul  


Primăria vrea case pentru evacuaţi, din banii de pe vilele demnitarilor. În dispută sunt locuinţe pe care Protocolul de Stat se pregăteşte să le vândă chiriaşilor de lux.

1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Element component al pretului cu amanuntul, pe produse si grupe de produse, destinat acoperirii cheltuielilor normate de desfacere a
Primăria Capitalei vrea să lase Protocolul de Stat (RAPPS) fără 158 din cele mai luxoase case pe care le are în administrare. Printre locuinţele pe care municipalitatea intenţionează să şi le recupereze de la RAPPS figurează şi cele ocupate de miniştri ai Cabinetului Tăriceanu, sediul fundaţiei soţiei lui Mircea Geoană sau vila lui Sorin Ovidiu Vântu. Deocamdată, viceprimarul general al Capitalei, Răzvan Murgeanu, spune că se încearcă o înţelegere cu Protocolul, pentru revenirea în administrarea Primăriei Capitalei a locuinţeor. „În cazul în care discuţiile vor eşua, atunci voi iniţia o hotărâre de Consiliu General prin care vom cere Executivului să promoveze un act normativ prin care aceste case să se reîntoarcă în patrimoniul municipalităţii.

Dacă şi acest demers va fi sortit eşecului, ne vom adresa instanţelor judecătoreşti. RAPPS trebuie să ne dea casele înapoi indiferent că vrea sau nu vrea”. Motivul acestei decizii a Primăriei sunt banii. RAPPS se pregăteşte să vândă aceste case chiriaşilor, prin negociere directă, iar reprezentanţii municipalităţii şi-au dat seama că imobilele ar trebui vândute de ei. „Imobilele sunt ale noaste şi este normal ca banii obţinuţi din vânzarea lor să intre în bugetul municipalităţii şi nu în cel fără fund al statului. Bucureştenii sunt cei care trebuie să beneficieze de banii obţinuţi din vânzarea acestor case. Locuinţele vor fi date evacuaţilor din casele naţionalizate. Nu mă interesează dacă în vreo casă pe care o luăm înapoi de la RAPPS locuieşte vreun membru PD-L. S-a terminat cu mangleala”, spune viceprimarul general al Capitalei, Răzvan Murgeanu.
Printre locuinţele cerute de Primăria Capitalei de la RAPPS se numără şi cele de pe B-dul Dacia în care locuiesc miniştrii Comunicaţiilor, Zolt Nagy, cel al IMM-urilor, Ovidiu Silaghi, cel al Apărării, Teodor Meleşcanu. Pe lista municipalităţii mai figurează vila lui Sorin Ovidiu Vântu alături de alte trei vile şi 11 apartamente pe strada Paris, jumătate din vilele de pe strada Emil Pangratti, câte trei vile impunătoare pe străzile Rabat şi Polonă, o scară de bloc pe Magheru, sau cinci vile pe strada Atena şi asta doar că să dăm numai câteva exemple din lista cu 158 de locuinţe de lux.

Toate aceste imobile au fost date în administrarea Primăriei Capitalei în 1990, odată cu trecerea Oficiului prestări servicii pentru corpul diplomatic de Ministerul Afacerilor Externe în subordinea municipalităţii. De la Primăria Capitalei imobilele au fost plimbate la LOCATO ( fosta instituţie care închiria fondul locativ ambasadelor şi misiunilor diplomatice). În 1995, foştii demnitari PDSR au întors o parte din locuinţe la Primăria Capitalei pentru a fi cumpărate de chiriaşi. Cel mai cunoscut caz este cel al fostului preşedinte Ion Iliescu, care a reuşit astfel să-şi cumpere locuinţa din strada Moličre. În urma scandalurilor din presă, printr-un alt act normativ, ce a rămas necumpărat s-a reîntors la RAPPS. În 2005, odată cu reorganizarea regiei şi comasarea prin absorbţie a LOCATO, întregul fond locativ a fost inclus pe lista imobilelor administrate de RAPPS.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Interdictia suprapunerii programului de lucru in cazul salariatilor cu mai multe locuri de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Calculul termenului de preaviz la concedierea salariatului. Aspecte practice si procedurale
Sursa: MCP Cabinet avocati

Absenta salariatului de la locul de munca in situatii de urgenta familiala
Sursa: Avocat Marius-Catalin PredutJurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Contestatie pentru depasirea termenului de redactare a unei decizii penale
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 549/2021

Cerere de recurs semnata electronic. Nulitatea recursului
Pronuntaţă de: Decizia nr. 520 din 7 martie 2019, pronuntata de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Legislaţie

HG privind stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata de la 1 octombrie 2023
HOTARAREA de Guvern pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata ...

O.U.G. nr. 42 din 24 mai 2023
pentru modificarea si completarea Legii nr. 367/2022 privind dialogul social si a Legii nr. 53/2003 ...

DIRECTIVA (UE) 2019/1152 din 20 iunie 2019 privind transparenta si previzibilitatea conditiilor de munca in Uniunea Europeana
DIRECTIVA (UE) 2019/1152 din 20 iunie 2019 privind transparenta si previzibilitatea conditiilor de m ...