Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Noi centre de eliberare a cazierului judiciar

Noi centre de eliberare a cazierului judiciar

  Publicat: 06 Nov 2013       2131 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Sistem de organizare
In urma implementarii proiectului ROCRIS - Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Roman, in judetul Buzau si Mehedinti, sapte noi centre de eliberare a cazierului judiciar vor elibera certificate de cazier judiciar.

Sistem de organizare
Sistem de organizare
Astfel cum este definita la art. 1 din anexa la Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 52/2017
Sistem de organizare
Sistem de organizare
Sistem de organizare
Condamnari anterioare suferite de o persoana,
Sistem de organizare
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Specie de conditii ale actului juridic civil care, avand caracter esential, la incheierea lui trebuie strict indeplinite,
Sistem de organizare
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.

Incepand de luni, 4 noiembrie a.c., centrele de eliberare a certificatelor de cazier judiciar din Orsova, Strehaia, Vinju Mare si Baia de Arama, judetul Mehedinti, au devenit operationale.La data de 8 noiembrie a.c., vor deveni operationale centrele de eliberare a certificatelor de cazier judiciar din municipiul Ramnicu Sarat si din orasele Pogoanele si Patarlagele, judetul Buzau.

Persoanele fizice si juridice din localitatile respective, precum si din zona adiacenta vor primi, in sistem automat si rapid, certificatele de cazier judiciar.

In prezent la nivel national se elibereaza certificate de cazier judiciar prin intermediul Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Roman - ROCRIS in peste 200 de ghisee special amenajate, activitate ce va fi extinsa si in viitor pe masura ce vor fi identificate noi spatii si tehnica necesara acestui scop.

Pentru persoanele care nu figureaza cu mentiuni in Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Roman (ROCRIS) certificatul de cazier judiciar se elibereaza ``pe loc``,iar pentru persoanele care sunt cunoscute cu antecedente penale termenul de eliberare a certificatului de cazier judiciar, conform Legii 290/2004 privind cazierul judiciar, republicata, este de 3 zile de la data solicitarii.

Aceasta realizare a avut loc in urma implementarii proiectului ROCRIS - Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Roman ce a avut ca obiectiv realizarea unei baze de date informatizate a persoanelor inscrise in evidentele cazierului judiciar national care sa poata fi capabila sa se interconecteze, sa respecte si sa asigure functionarea ECRIS (Sistemul European de informatii cu privire la cazierele judiciare).

In urma realizarii si punerii in functiune a acestui sistem, s-a eficientizat fluxul de comunicare la nivelul intregii Politii Romane, putand fi schimbate datele de interes operativ prevazute de lege, conform legislatiei in vigoare.

Sistemul informatic ROCRIS a creat premisele ca, in limitele legii, toate institutiile din sistemul national de aparare, ordine publica, siguranta nationala si justitie sa aiba acces, in mod operativ, la baza de date creata, prin transferarea pe suport magnetic a evidentelor manuale ale cazierului judiciar.

De asemenea, ROCRIS permite, in sistem automatizat, in conditii de siguranta si in mod operativ, din orice punct de acces la sistem, eliberarea de certificate de cazier judiciar securizate pentru persoane fizice, cetateni romani, straini sau apatrizi si persoane juridice, in conditiile legii si copii securizate de pe cazierul judiciar pentru toate sistemele informatice din domeniul apararii, ordinii publice, sigurantei nationale si justitiei.

Lista subunitatilor de politie care elibereaza certificate de cazier judiciar, precum si programul ghiseelor de lucru cu publicul, se gasesc afisate pe paginile de internet ale Inspectoratelor de Politie Judetene, respectiv, Politia Capitalei.Citeşte mai multe despre:    Cazier judiciar

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 25361

Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului
06 Apr 2022 | 4442

[Vatra MCP] Schimbarile vizate de Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
23 Feb 2022 | 695

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 778

MCP Cabinet avocati recruteaza avocat stagiar/definitiv
07 Feb 2022 | 1201

Codul muncii comentat 2022. Noua organizare a muncii. Editia a III-a, completata si revizuita
26 Jan 2022 | 1129Articole Juridice

Calculul termenului de preaviz la concedierea salariatului. Aspecte practice si procedurale
Sursa: MCP Cabinet avocati

Absenta salariatului de la locul de munca in situatii de urgenta familiala
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Conditiile si durata perioadei de proba. Noi obligatii in sarcina angajatorilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Codul muncii aplicabil 2023 | Descarca integral PDF
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Contestatie pentru depasirea termenului de redactare a unei decizii penale
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 549/2021

Cerere de recurs semnata electronic. Nulitatea recursului
Pronuntaţă de: Decizia nr. 520 din 7 martie 2019, pronuntata de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Anulare Hotarare CNSSU privind instituirea carantinei si interzicerea de participare doar la evenimente religioase
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL SUCEAVA SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL Sedinta publica din 24 mai 2021 Dosar nr. 479/32/2020