Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Intalnire intre reprezentantii Ministerului Justitiei si cei ai Organizatiei Europene de Probatiune

Intalnire intre reprezentantii Ministerului Justitiei si cei ai Organizatiei Europene de Probatiune

  Publicat: 19 Nov 2013       1428 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Luni, 18 noiembrie 2013, la sediul Ministerului Justitiei a avut loc o intalnire de lucru a directorului Directiei de Probatiune, Iuliana Carbunaru cu secretarul general al Organizatiei Europene de Probatiune (CEP), Willem van der Brugge si ofiterul executiv al acestei organizatii, Martine Herschel.

Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.
Semne utilizate de intreprinderi, de fabrici, de comert sau de servici, pentru a deosebi produsele, lucrarile si serviciile lor de cele identice sau similare ale altor intreprinderi si pentru a stimula imbunatatirea calitatii produselor, lucrarilor si serviciilor.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.

Intalnirea s-a desfasurat in continuarea discutiilor initiate cu ocazia ultimei Adunari Generale a Organizatiei Europene de Probatiune care a avut loc la Londra, la inceputul lunii octombrie 2013, cu privire la organizarea in Romania, in anul 2016, a urmatoarei Adunari Generale. Intre Organizatia Europeana de Probatiune (CEP) si Ministerul Justitiei, care este membru al acestei organizatii inca din anul 1999, exista o stransa colaborare atat la nivel tehnic cat si in ceea ce priveste organizarea in comun a unor evenimente internationale de anvergura, care s-au bucurat de aprecierea participantilor. Adunarea Generala a CEP se desfasoara o data la 3 ani si reuneste reprezentanti ai sistemelor de probatiune din cele 34 de state membre ale acestei organizatii.
Evenimentul din anul 2016, gazduit de Romania, va marca si cea de-a 35-a aniversare a CEP, precum si implinirea a 15 ani de functionare a sistemului roman de probatiune.
Discutiile pe aceasta tema vor fi continuate intre reprezentantii CEP si cei ai Ministerului Justitiei, pentru stabilirea etapelor de organizare si a agendei Adunarii Generale din anul 2016, in contextul conturarii la nivel european a unor noi linii strategice pentru perioada 2014 - 2020.

In prezent, CEP joaca un rol special pe langa Comisia Europeana si Consiliul Europei, in vederea promovarii unor instrumente cu aplicabilitate in domeniul probatiunii; in acest context, organizarea in Romania a urmatoarei Adunari Generale a CEP reflecta in egala masura atat obiectivul CEP de a crea o apropiere a statelor din sud-estul Europei de celelalte state membre ale organizatiei, cat si obiectivul Ministerului Justitiei de a creste vizibilitatea sistemului roman de probatiune in promovarea bunelor practici la nivel regional.Citeşte mai multe despre:    Ministerul Justitiei    Serviciu de probatiune

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sumele alocate de MJ in anul 2020 pentru plata onorariilor pentru asistenta judiciara
23 Jan 2020 | 729

De ”Ziua portilor deschise” Ministerul Justitiei va fi ”condus” de elevi
25 Oct 2019 | 1346

De ”Ziua portilor deschise” Ministerul Justitiei va fi ”condus” de elevi
25 Oct 2019 | 996

Ministerul Justitiei finanteaza dotarea instantelor cu echipamente informatice in valoare de peste 46 milioane de lei
15 Oct 2019 | 855

La sediul Ministerului Justitiei, a avut loc o noua reuniune a Consiliului de Management Strategic
17 Sep 2019 | 953

Se infiinteaza Sistemul Informatic National pentru Adoptie
17 Sep 2019 | 1096Articole Juridice

Dobandirea calitatii de notar public de catre judecatorii Curtii Constitutionale. Studiu de caz
Sursa: Dobre Ion

Eroarea judiciara, eroarea de judecata si erorile materiale in procesul civil
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Constituirea unei fundatii. Patrimoniu si documente necesare
Sursa: Irina Maria Diculescu

Instanta competenta in cererile privind drepturile salariale ale magistratilor
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Hotararea CEDO in cauza Michnea impotriva Romaniei. Respectarea vietii de familie
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Conflict negativ de competenta. Pluralitate de debitori. Instanta de executare competenta
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia I civila Decizia nr. 816/2020, Sedinta publica din data de 1 aprilie 2020

Conditiile de exercitare a actiunii directe in contencios administrativ
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 1792/2019

ICCJ - Decizia 16/2019: in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, serviciul de probatiune este un subiect procesual la care hotararea atacata se refera
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie