Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » DNA a dispus retinerea unui avocat sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta

DNA a dispus retinerea unui avocat sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta

  Publicat: 03 Dec 2015       968 citiri       Sursa: euroavocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Puterea de a participa la deciziile referitoare la politicile financiare si operationale (de exploatare) ale unei intreprinderi detinute, fara ca totusi sa se exercite un control asupra acestor decizii.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 03.12.2015, a inculpatei Folescu Filoftia, avocat in cadrul Baroului Arges, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta .

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Este persoana care are cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal, avand obligatia de a se prezenta la chemarea organelor judiciare, de a depune marturie si de a relata adevarul si numai adevarul.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Este persoana care are cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal, avand obligatia de a se prezenta la chemarea organelor judiciare, de a depune marturie si de a relata adevarul si numai adevarul.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Loc in care persoana fizica isi are locuinta statornica sau principala.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
A fost promulgat la 11.09.1865
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora :


In cursul lunii martie 2015, inculpata Folescu Filoftia, in calitate de avocat in cadrul Baroului Arges, a pretins de la o persoana (martor denuntator) suma totala de 35.000 de lei si a primit, prin intermediar, ulterior, in doua transe, suma de 20.000 de lei.


In schimbul acestei sume de bani, inculpata a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor din cadrul Tribunalului Arges, investiti cu judecarea unei cauze civile care-l privea in mod direct pe martorul denuntator si a promis ca va interveni pe langa acestia in vederea solutionarii favorabile a litigiului.


Intrucat, la data de 27 mai 2015, printr-o decizie civila, magistratii Tribunalului Arges au respins cererea de revizuire formulata in dosarul respectiv, martorul denuntator i-a solicitat inculpatei sa-i remita suma de bani primita.


Desi initial inculpata Folescu Filoftia i-a spus martorului denuntator ca nu a mai recuperat banii de la "complet", la data de 02 decembrie 2015, i-a remis acestuia din urma suma de 17.000 lei, urmand ca restul de 3.000 lei sa ii restituie in data de 15 ianuarie 2016.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Inculpatei Folescu Filoftia i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentata, la data de 03 decembrie 2015, Curtii de Apel Pitesti cu propunere de arest la domiciliu pentru 30 de zile .

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    DNA    retinere    avocat    trafic de influenta    punerea in miscare a actiunii penale    prezumtia de nevinovatie    Codul Penal    Codul de procedura penalaComentează: DNA a dispus retinerea unui avocat sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta
Alte titluri

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru „fapte de coruptie” incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 36

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 50

Codul Rutier a fost modificat - schimbari cu privire la suspendarea permisului
15 Jul 2019 | 115

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 114

Comisia de la Venetia a adoptat „Parametrii privind relatia dintre majoritate si opozitie intr-o democratie”
25 Jun 2019 | 108

CEDO: neasigurarea unor conditii propice pentru imigranti minori neinsotiti - o incalcare a articolelor 3 si 5 din Conventie
17 Jun 2019 | 102Articole Juridice

Obligatia instantei de a stabili contributia lunara la intretinerea copilului pe timpul plasamentului – masura de protectie a drepturilor copilului sau piedica in calea celeritatii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Retinerea certificatului de inmatriculare al unui vehicul fara ITP valabil – o incalcare a dreptului la proprietate privata?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Acoperirea prejudiciilor morale si materiale ca urmare a nerespectarii regulilor de sanatate si securitate in munca. Criterii si conditii de acordare a daunelor-interese
Sursa: Irina Maria Diculescu

Faptele salariatului care pot constitui abateri disciplinare. Spete si doctrina relevante
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Hotararea in Cauza R.I. si altii impotriva Romaniei, din 04.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Hotararea in cauza Brisc impotriva Romaniei din 11.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Hotararea in Cauza D.M.D. impotriva Romaniei, din 03.10.2017
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Prevederile art.41(1) din Codul muncii sunt incidente numai in situatia clauzelor de care partile pot sa dispuna prin acordul lor de vointa, nu si a celor privitoare la drepturi si obligatii care nu sunt negociabile, pentru ca beneficiaza de reglementare legala
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti Sectia a VII-a pentru cauze privind C.M.A.S., Decizia civila nr. 1238, in sedinta publica din 28 februarie 2017