Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » O noua extragere a Loteriei bonurilor fiscale va avea loc in 16 octombrie

O noua extragere a Loteriei bonurilor fiscale va avea loc in 16 octombrie

  Publicat: 15 Oct 2016       1288 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Extragerea bonurilor fiscale castigatoare emise intre 1 si 30 septembrie 2016 este programata duminica, 16 octombrie 2016. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, suma din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Se considera inregistrare sonora sau fonograma, in sensul legii 8/1996, orice fixare, exclusiv sonora, a sunetelor provenite dintr-o interpretare ori executie a unei opere sau a altor sunete ori a reprezentarilor numerice ale acestor sunete, oricare ar fi metoda si suportul utilizate pentru aceasta fixare.
Operatiune prin care o persoana fizica sau juridica depune numerar la ghiseul unei banci
Lista electorala - lista ce cuprinde toti alegatorii care isi exercita dreptul de vot in cadrul unei sectii de votare;
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,

Selectia castigatorilor va fi realizata in doua etape. Duminica, 16 octombrie 2016, va fi organizata prima etapa, care va consta din extragerea bilelor care vor determina ziua si valoarea bonurilor castigatoare. Dupa centralizare, daca numarul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizata cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri castigatoare.


Detalii despre prima etapa de selectie a castigatorilor Loteriei bonurilor fiscale din 16 octombrie a.c.:


Extragerea va fi organizata in studioul TV al Loteriei Romane, incepand cu ora 19:30. Extragerea este publica si va putea fi transmisa, in direct, de toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Romane.


Extragerea va avea doua etape:


- etapa I: va fi extrasa bila pentru determinarea zilei bonurilor castigatoare, cu numere de la 1 la 30; - etapa II: vor fi extrase 3 bile pentru determinarea valorii bonurilor castigatoare.


Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si al C.N. ``Loteria Romana`` (CNLR) pentru o perioada de minim 30 de zile .


Extragerea va fi realizata cu urnele si bilele pe care Loteria Romana le utilizeaza pentru tragerile loto. Comisia de supraveghere va fi formata din cate un reprezentant al MFP, al ANAF si al CNLR. Bilele si urnele vor fi verificate in prezenta comisiei inainte de tragere.


Cererile de revendicare pot fi depuse incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile . Posesorii bonurilor castigatoare trebuie sa depuna bonurile fiscale (in original), copia actului de identitate si o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF.


Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine). Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea ``conform cu originalul``, pe care va fi scris numarul unic de inregistrare . Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF. In situatia in care, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este impartit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitatii bonurilor castigatoare. Daca in urma centralizarii se constata depasirea numarului maxim de 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori.


Detalii despre a doua etapa de selectie a castigatorilor Loteriei bonurilor fiscale:


In cazul realizarii celei de-a doua etape de selectie, va fi extras un numar din lista numerelor unice de inregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Si aceasta extragere va fi realizata cu urnele CNLR si va fi televizata, data organizarii acesteia urmand sa fie anuntata ulterior.


Numarul extras in cadrul acestei trageri va fi primul castigator. Pentru desemnarea celui de-al doilea, se aplica crescator la primul numar extras un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal castigator. Pentru aflarea celorlalti castigatori, pasul se aduna succesiv la numarul desemnat anterior ca fiind castigator.


Daca se depaseste numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista, urmatorul numar castigator este dat de diferenta dintre suma determinata prin aplicarea pasului la baza de referinta si numarul unic maxim atribuit. Se continua aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege, respectiv 100. In procesul de aplicare a pasului, numerele castigatoare sunt eliminate din lista .


Dupa stabilirea celor 100 de bonuri fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise in termen de doua zile catre ANAF in vederea incarcarii rezultatelor in "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale", respectiv pentru verificarea autenticitatii bonurilor fiscale castigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala.Citeşte mai multe despre:    Bonuri fiscale    Loteria bonurilor fiscale

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Extragere speciala a Loteriei bonurilor fiscale de Paste
29 Apr 2019 | 1380

Ministerul Finantelor a facut modificari cu privire la Loteria Bonurilor Fiscale
19 Apr 2019 | 363

Bonurile fiscale ce atesta operatiuni de schimb valutar de cumparare valuta de catre casa de schimb valutar prin plata catre client a unei sume in lei pot participa la Loteria Bonurilor Fiscale
13 Apr 2019 | 293

Monitorul Oficial din data de 20 ianuarie 2017
23 Jan 2017 | 924

Premii in valoare de 1 milion de lei la prima extragere la loteria bonurilor fiscale
10 Apr 2015 | 1697Articole Juridice

Regimul facturilor fiscale. Prevederi care intra in vigoare de la 1 ianuarie 2013
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 830/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din OUG 28/1999
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Raspunderea pentru prejudiciile directe si indirecte revine atat paratilor, care au indeplinit functiile de contabil sef/contabil, cat si administratorului societatii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Alba Iulia Sectia I Civila, Decizia nr. 363/2017, in sedinta publica din 2 martie 2017

Reindividualizarea de catre instanta a sanctiunii disciplinare aplicate salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Suceava, Sectia I Civila, Sentinta nr. 681 din data de 06.06.2016

Contestatie impotriva deciziei de impunere si a raportului de inspectie fiscala
Pronuntaţă de: Tribunalul Olt - Sectia a II-a Civila, Sentinta comerciala nr. 1566 din 05.09.2012