Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » INPPA: Temele dezbaterilor din 23 februarie 2, 9 si 16 martie 2017

INPPA: Temele dezbaterilor din 23 februarie 2, 9 si 16 martie 2017

  Publicat: 20 Feb 2017       783 citiri       Sursa: euroavocatura  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Compartiment de munca in structura de productie a unei unitati economice, constituit dintr-un ansamblu de locuri de munca amplasate in acelasi spatiu,
In continuarea Programului lansat la 19 februarie 2015, privind dezbaterile atelier organizate de Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor INPPA la sediul UNBR (Palatul de Justitie, Splaiul Independentei nr. 5, sector 5).

Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Reglementata prin art.48 din Decretul Lege 115/1938 pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare, prin ea se face stramutarea, constituirea, modificarea sau stingerea dreptului real imobiliar sub conditia justificarii.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Sume de bani (in lei sau in valuta) ale titularilor, aflate in conturi deschise la diverse banci.
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.

Informam avocatii cu privire la temele dezbaterilor din 23 februarie, 2, 9 si 16 martie 2017:


I. 23 februarie2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Patrimoniul de afectatiune profesionala in cazul avocatilor. Discutiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu - conf. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti. Invitat: domnul avocat Flavius Cristian Munteanu, Baroul Bucuresti; lector INPPA.


II. 2 martie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Problematici de actualitate privitoare la drepturile de proprietate intelectuala. Discutiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu - conf. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti. Invitat: avocat doctor Sonia Florea, Baroul Bucuresti.


III. 9 martie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: (II) Malpraxis medical. Aspecte privind raspunderea civila si penala in domeniul medical. Discutiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petrut Ciobanu - lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; Prodecan Baroul Bucuresti; Vicepresedinte U.N.B.R. Invitat: domnul avocat Bugnariu Danut-Ioan, Baroul Bucuresti.


IV. 16 martie 2017, ora 17.00, dezbatere cu tema: Aplicarea principiului NE BIS IN IDEM. Sesizarea ICCJ in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Discutiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petrut Ciobanu - lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; Prodecan Baroul Bucuresti; Vicepresedinte U.N.B.R. Invitat: domnul avocat doctor Anastasiu Crisu -prof. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; lector INPPA.


Astfel cum a fost initiat proiectul, in cadrul sustinerii temelor de formare profesionala continua, dezbaterile vor avea caracter interactiv, fiind invitati si reprezentanti ai altor profesii juridice/judiciare (magistrati, executori judecatoresti, notari publici, practicieni in insolventa).


Dezbaterile vor avealoc in sala Comisiei Permanente a UNBR si a Comisiei Centrale de Disciplina (sala E 24) de la etajul 1 al Palatului de Justitie (localizata deasupra garderobei).


Accesul se face pe la intrarea principala a Palatului de Justitie, iar participantii se vor identifica la intrare cu cardul de avocat.


Inscrierile se fac prin email, la adresa de email: conferinte@inppa.ro. Numarul de locuri pentru fiecare dezbatere este limitat la 25. Inscrierea se va realiza prin email, cu indicarea datelor de contact (nume si prenume, baroul, adresa de email si numar de telefon), numarul maxim de locuri fiind ocupat in ordinea primirii cererilor de inscriere . Persoanele inscrise astfel vor fi contactate, avand obligatia achitarii taxei de 60 de lei / dezbatere, in 24 de ore de la confirmarea inscrierii. Dovada platii va fi comunicata prin email (contabilitate@inppa.ro) in 24 de ore de la confirmarea inscrierii, in caz contrar, locul devenind disponibil .


Taxa urmeaza a se achita prin ordin de plata sau transfer bancar, in contul INPPA (IBAN: RO56RNCB0082044172480001, B.C.R. Bucuresti, Sucursala Unirea, CIF: 16137943). Persoanele care doresc emiterea unei facturi pentru suma achitata, vor preciza odata cu comunicarea confirmarii platii si datele de facturare.


Pentru participarea la oricare din temele de dezbatere, se vor acorda 3 puncte de pregatire profesionala continua.
Citeşte mai multe despre:    atelier dezbateri februarie martie INPPA    formare profesionala    patrimoniul de afectatiune profesionala in cazul avocatilor    problematici de actualitate privitoare la drepturile de proprietate intelectualaComentează: INPPA: Temele dezbaterilor din 23 februarie 2, 9 si 16 martie 2017
Alte titluri

Asistatii social vor pierde ajutorul social daca refuza un loc de munca
05 Aug 2018 | 1274

Conferinta INPPA: Aplicarea codurilor fundamentale in Anul Centenarului Marii Uniri
30 Jan 2018 | 938

Conferinta INPPA: "Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei"
12 Oct 2017 | 1259

Conferinta INPPA: "Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei"
12 Oct 2017 | 1061

INPPA: Conferinta "Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei"
15 Sep 2017 | 1403

Guvernul a modificat Normele metodologice de aplicare a Legii privind ucenicia la locul de munca
31 Aug 2017 | 831Articole Juridice

A fost modificat regimul strainilor in Romania
Sursa:

Contract individual de munca (Model 2018) | PDF si Word
Sursa: MCP Cabinet avocati

Noile reglementari privind ucenicia la locul de munca. Conditii de angajare, drepturi si obligatii ale partilor
Sursa: Avocat Andrei-Gheorghe Gherasim

[Av. muncii] Achitarea de catre salariat a contravalorii cursurilor de formare profesionala in cazul demisiei
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Suspendare indemnizatie de somaj. Nerespectarea contractului de formare profesionala
Pronuntaţă de: Tribunalul Dolj - Sentinta civila nr. 1014 din data 11.03.2010