Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Evaluarea optiunilor de implementare a unui mecanism de sprijin de tipul „Contractelor pentru Diferenta”

Evaluarea optiunilor de implementare a unui mecanism de sprijin de tipul „Contractelor pentru Diferenta”

  Publicat: 30 Mar 2019       578 citiri       Sursa: CMS Romania  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Avocatii CMS, implicati in evaluarea optiunilor de implementare a unui mecanism de sprijin de tipul „Contractelor pentru Diferenta” pentru Ministerul Energiei.

Poluanti evacuati în mediu, inclusiv zgomote, vibratii, radiatii electromagnetice si ionizante, care se manifesta si se masoara la locul de plecare din sursa.
Totalitatea elementelor naturale ale mediului ce pot fi folosite în activitatea umana: resurse neregenerabile – minerale si combustibili fosili -, regenerabile – apa, aer, sol, flora, fauna salbatica – si permanente – energie solara, eoliana, geotermala si a valurilor.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Aceasta sintagma se refera la finantarea unei activitati de doua ori, din doua surse diferite.
Denumire data monedei unice europene.
Asigurarea mijloacelor de existenta unui minor sau altei persoane fizice
Diferenta in minus constatata de catre banci cu ocazia verificarii garantiei creditelor acordate clientilor lor,
Denumire data monedei unice europene.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Poluanti evacuati în mediu, inclusiv zgomote, vibratii, radiatii electromagnetice si ionizante, care se manifesta si se masoara la locul de plecare din sursa.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.

26 martie 2019. La solicitarea Ministerului Energiei, avocatii CMS au contribuit, impreuna cu consultanti ai NERA Economic Consulting si Marsh Europe, la intocmirea unui studiu privind oportunitatea implementarii unui mecanism de sprijin de tipul ``Contractelor pentru Diferenta`` (``CfD``), menit sa incurajeze investitiile in tehnologii cu emisii reduse de carbon.


Varinia Radu, Partener, Coordonator al practicii de energie, resurse naturale si mediu CMS Romania: ``Scheme de sprijin de tipul Contractelor pentru Diferenta sunt o modalitate foarte uzitata de statele din Europa occidentala cu scopul atingerii - cu costuri mai reduse - a tintelor de reducere a emisiilor, in conditii de eficienta economica. Aceasta masura asigura, in acelasi timp, un climat investitional relativ stabil pentru investitori si faciliteaza accesul la surse de finantare . Prin acest mecanism de piata, beneficiarii de CfD vor avea certitudinea obtinerii unui anumit nivel de venituri, care garanteaza recuperarea investitiei initiale si in acelasi timp evita supracompensarea``.


CMS a colaborat la acest studiu printr-o echipa internationala de specialisti, cu contributia liderului practicii de energie curata din Londra, Munir Hassan.


Estimarile consortiului de consultanti arata ca, pentru finalizarea proiectelor de energie nucleara cum ar fi reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda si pentru cele de energie regenerabila, subventia anuala necesara s-ar ridica la aproximativ 340 milioane euro.


Subventiile vor fi finantate prin pretul energiei electrice, facturate consumatorilor finali. Mecanismul poate prevedea, in anumite cazuri, posibilitatea corectiilor ``pretului de exercitare``, in situatiile in care costurile de exploatare si intretinere se modifica, in plus sau in minus .


Mecanismul nu garanteaza vanzarea energiei electrice produse, ci numai pretul de exercitare, cu corectiile aferente, obligatiile vanzarii electricitatii fiind preluate exclusiv de catre producatori.


Gabriel Sidere, Managing Partner, CMS Romania: ``Implementarea unui mecanism de sprijin de tip CfD in industria energetica ar trebui sa poata sustine finantarea unor proiecte energetice esentiale, cu sume care ar putea ajunge la aproximativ 400 de milioane de euro anual. Mecanismul, care va avea nevoie de un mediu de reglementare stabil si mecanisme fiabile de solutionare a litigiilor, se va putea aplica tuturor proiectelor de producere a energiei electrice prin tehnologii cu emisii reduse de carbon, incepand cu 1 ianuarie 2020. Cresterea investitiilor in domeniul energetic, in contextul actual, nu poate sa fie decat benefica, asigurand Romaniei pasii necesari pe care trebuie sa ii faca in directia obtinerii independentei energetice, prin intermediul unor energii sustenabile``.


Despre CMS


CMS ofera clientilor consiliere specializata, in probleme juridice si fiscale. Cu cei 4500 de profesionisti din domeniul juridic in intreaga lume, care lucreaza in echipe specializate pe industrii, experti in managementul proiectelor, CMS are in centrul preocuparilor clientii si indeplinirea obiectivelor acestora. CMS este o firma de avocatura cu servicii integrate in top 10 la nivel global, din punct de vedere al numarului de avocati (Am Law 2017 Global 100). Cu peste 70 de birouri in peste 40 de tari din intreaga lume, CMS a totalizat venituri de peste 1,3 miliarde EUR in 2017. CMS consiliaza majoritatea companiilor prezente in index DAX 30, un numar important din topul FT European 500 si un numar de companii listate in topul Fortune 500.


CMS are o experienta deosebita in peste 19 domenii de practica si sectoare de activitate, precum cel bancar si financiar, comercial, de concurenta, corporativ, cel de litigii, ocuparea fortei de munca, energie si resurse minerale, mediu proprietate intelectuala, farmaceutic, imobiliar & constructii, fiscal si TMT. Pentru mai multe informatii, vizitati www.cms.law.Citeşte mai multe despre:    Pret de exercitare    Energie    Energie nucleara

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri preia schema de ajutor de sprijinpentru industria cinematografica
31 Jan 2020 | 415

Presedintele Romaniei a semnat decretul pentru numirea Guvernului Romaniei
04 Nov 2019 | 1127

Proiect MMJS: mentinerea cuantumului ajutorului anual acordat pentru nevoi casnice veteranilor, vaduvelor si accidentatilor de razboi
26 Oct 2019 | 641

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 14 octombrie 2019
15 Oct 2019 | 595

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 11 octombrie 2019
11 Oct 2019 | 413

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 2 octombrie 2019
02 Oct 2019 | 367Articole Juridice

Fiecare proprietar al unui apartament dintr-o cladire aflata in proprietate comuna este obligat sa contribuie la costurile legate de energia termica ce alimenteaza partile comune
Sursa: EuroAvocatura.ro

Criterii jurisprudentiale in stabilirea daunelor morale de catre instantele de judecata
Sursa: Irina Maria Diculescu

Legea concurentei: raportarea amenzii la cifra de afaceri realizata in anul anterior – pedeapsa justa sau grava inechitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Certificatul de urbanism in procedura autorizarii lucrarilor de construire. Actualizare 2018
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Competenta materiala. Locul executarii obligatiei. Lipsa unei stipulatii contrare ori daca locul platii nu se poate stabili potrivit naturii prestatiei sau in temeiul contractului, al practicilor statornicite intre parti ori al uzantelor
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia I civila Decizia nr. 418/2019

Decizia nr. 854/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate unor dispozitii din Legea energiei electrice si a gazelor naturale nr. 123/2012
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Natura juridica a avizului tehnic de racordare. Retea de distributie a energiei electrice. Efecte
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 1282 din 30 iunie 2016

Dreptul la scutirea de la plata energiei electrice, facilitate stabilita prin CCM. Natura litigiului
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr.733 din 4 martie 2014