Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » A disparut banca de date a Bucurestiului pe Legea 10/2001

A disparut banca de date a Bucurestiului pe Legea 10/2001

  Publicat: 04 Nov 2008       1601 citiri       Sursa: Gandul  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare
Primăria Capitalei a rămas fără banca de date pe care o avea pentru actele emise în baza Legii 10/2001.

(Legea 10 din 2001) 1. cu bunuri sau servicii - masura reparatorie alternativa constând in acordarea de bunuri si servicii, cu acceptul persoanei indreptatite, pâna la concurenta valorii imobilului preluat in mod abuziv.
Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra patrimoniului,
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”);
Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
De peste o lună, funcţionarii Direcţiei juridice a municipalităţii se chinuie să recupereze datele, pe baza documentelor fizice existente, însă rezultatele nu sunt foarte optimiste. Directorul Adrian Iordache spune ca, din păcate, Primăria Capitalei nu va mai putea elibera adeverinţe sau alte acte emise în baza Legii 10 decât pentru documentele înregistrate până în luna martie 2008. Pentru restul actelor administrative legate de Legea 10, primăria va trebui să refacă baza de date cu ajutorul unor specialişti în IT. Totuşi, refacerea integrala a bazei de date ar putea dura încă vreo două luni.

Baza de date a municipalitatii putea fi accesată doar de anumiţi functionari publici din Primăria Capitalei, astfel încât informaţiile referitoare la retrocedarea sau restitirea în compensare a unor imobile să rămână secrete.
Conform legii, chiriaşii sau foştii proprietari au nevoie de adeverinţe de la municipalitate, pentru a putea cumpăra sau vinde imobilele naţionalizate restituite sau cumpărate în baza Legii 112/1996.

Surse municipale spun că distrugerea bazei de date are legătură cu arestarea recentă a unui funcţionar municipal, Marius Brănişcan, împotriva căruia ar exista probe ca ar fi accesat ilegal această bază de date . Brănişcan este cercetat pentru că, împreună cu alţi 15 membri ai reţelei instituită de Gheorghe Constantin (zis Gigi Boeru), ar fi acţionat pentru preluarea ilegală a unor imobile aparţinând unor vârstnici.


Citeşte mai multe despre:   Comentează: A disparut banca de date a Bucurestiului pe Legea 10/2001
Articole Juridice

Operatorul de transport aerian care a efectuat primul zbor este obligat sa acorde compensatii pasagerilor care au suferit o intarziere prelungita
Sursa: EuroAvocatura.ro

Administratorul unui site internet echipat cu butonul „imi place” al Facebook poate fi operator, impreuna cu Facebook, in privinta colectarii si a tra
Sursa: EuroAvocatura.ro

Combaterea hartuirii morale si a hartuirii sexuale la locul de munca, in spatiile publice si in viata politica
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Competenta teritoriala de solutionare a cauzei in materia conflictelor de munca
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 187 din 30 ianuarie 2019

Constitutionalitatea judecarii cererii de recuzare de catre insisi colegii judecatorului recuzat
Pronuntaţă de: Decizia Curtii Constitutionale nr. 366 din 28 mai 2019

Rejudecarea cauzei. Lipsa motivarii hotararii judecatoresti
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 124 din 23 ianuarie 2019

Legislaţie

Ordonanta nr. 11/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile public
Ordonanta nr. 11/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2 ...

Ordonanta nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale
Ordonanta nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale ...

Legea nr. 145/2019 privind statutul politistilor de penitenciare
Publicata in Monitorul Oficial nr. 631 din 30.07.2019. ...