din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2238 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » UE va autoriza luni prima operatiune navala din istoria sa

UE va autoriza luni prima operatiune navala din istoria sa

  Publicat: 08 Nov 2008       1654 citiri       Sursa: 9Am  


(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra patrimniului privat sau public,
Uniunea Europeana va autoriza luni prima operatiune navala din istoria sa, pentru a descuraja pirateria din largul Somaliei si din Golful Aden, a anuntat vineri presedintia franceza a UE, citata de AFP.

Ansamblul cailor procesuale prin care terte persoane sunt introduse intr-un process civil, arbitral sau de munca, in conditiile si dupa distintiile prevazute de lege,
Institutie de drept procesual penal, reglementata de Codul de procedura penala in diverse texte.
A furniza, a preda marfuri, a presta servicii etc.
Suprafata de teren extinsa de o parte si de alta a proiectiei in plan orizontal a conductelor
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Una din institutiile fundamentale ale dreptului penal,
Infractiune care face parte din grupul infractiunilor care impiedica infaptuirea justitiei,
Ministrii apararii din cele 27 de state membre "vor aproba trimiterea unei forte navale in cadrul operatiunii Eunavfor Atalanta", care va fi prezenta in largul Cornului Africii in decembrie, a anuntat un diplomat francez.

In fata inmultirii atacurilor piratilor in regiune, UE crease la jumatatea lunii septembrie o "celula de coordonare" impotriva pirateriei, care consta in prezent in doua fregate franceze si un avion de patrulare spaniol.

Numele comandantului fortei navale - viceamiralul britanic Philip Jones, si cartierul sau general - Northwood, pe coasta britanica, sunt deja oficiale. Componenta fortei navale nu este, in schimb cunoscuta, desi Germania, Franta, Marea Britanie si Spania si-au anuntat participarea . Grecia, Olanda si, poate, Portugalia, Suedia si o tara terta, Norvegia, ar putea fi celelalte participante, potrivit diplomatilor europeni.

Eunavfor va fi formata din cel putin sapte vase, dintre care trei fregate si o nava de alimentare, si va beneficia de sprijinul mai multe avioane de patrula maritima.

"Ramane de numit comandantul tactic si de adoptat conceptul operatiunii, dar, chiar daca va fi greu, toate acestea vor fi facute la timp pentru ca forta sa fie desfasurata pana in 2 decembrie, data la care actuala rezolutie ONU (1816 - n.red.) privind pirateria, expira", a declarat un diplomat francez.
ONU ceruse vase de razboi pentru escortarea vaselor cargo ale Programului Alimentar Mondial (PAM), pentru ca acesta sa isi poata livra ajutorul umanitar unui numar de peste doua milioane de somalezi.
Vasele Eunavfor Atalanta vor inlocui trei vase de razboi ale NATO - distrugatorul italian Durand de la Penne si fregatele elena Themistokles si britanica Cumberland - care patrulau de la sfarsitul lunii octombrie in zona .

Diplomatul francez a precizat, pe de alta parte, ca UE a reusit sa gaseasca un "cadru general" pentru a transa dificilele probleme juridice puse de situatia eventualelor persoane arestate de vasele operatiunii Atalanta. Acest lucru este o premiera pentru europeni, ale caror legi nationale in aceasta privinta sunt foarte diferite.

"Unele tari au capacitatea juridica de a aresta pirati, altele nu", a remarcat diplomatul, dar dificultatea a fost depasita. "Putem face ce vrem", cu anumite conditii, a apus el. Va fi posibila "transferarea suspetilor spre o alta tara UE, spre Somalia sau spre o tara vecina". "De fiecare data se va gasi solutia potrivita in functie de statul care i-a arestat pe pirati. Dar statul de destinatie va trebui sa garanteze ca nu aplica pedeapsa cu moartea, tortura sau tratamente crude sau degradante", a spus el.

Circa 16.000 de vase comerciale tranziteaza in fiecare an stramtoarea Bab el Mandeb, intre Golful Aden si Marea Rosie, pe unde trece aproape 30% din petrolul mondial. Peste 70 de atacuri ale piratilor au fost inregistrate deja anul acesta in zona, potrivit Biroului Maritim International.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...