Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Adaptarea structurii anului scolar 2020-2021 la situatia epidemiologica actuala

Adaptarea structurii anului scolar 2020-2021 la situatia epidemiologica actuala

  Publicat: 27 Mar 2021       1185 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In data de 25 martie 2021 la sediul Ministerului Educatiei, a avut loc sedinta Comisiei de Dialog Social.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Suma stabilita de banca de comun acord cu clientul cu ocazia incheierii contractului de credit,

Au participat, alaturi de reprezentantii Ministerului Educatiei, reprezentantii federatiilor sindicale reprezentative din invatamant si ai asociatiilor patronale, iar in calitate de invitati, reprezentanti ai elevilor, studentilor si parintilor.


Consultarile cu partenerii de dialog social au vizat calendarul si modul de organizare a examenelor nationale, precum si propunerile de modificare/adaptare a structurii anului scolar 2020-2021 la realitatile impuse de situatia epidemiologica.


In urma consultarilor deschise si constructive, luand in considerare toate propunerile formulate in contextul cresterii ratei de infectare cu virusul Sars-CoV-2, prin implicarea tuturor factorilor care pot sa contribuie la implementarea masurilor necesare pentru bunul mers al procesului de invatamant si asigurarea dreptului la educatie, au rezultat urmatoarele concluzii:


1.Examenele nationale se vor desfasura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate si cunoscute: 22 - 25 iunie (Evaluarea Nationala a elevilor de clasa a VIII-a) si 28 iunie - 1 iulie (probele scrise ale examenului de bacalaureat. Probele de competente din cadrul examenului de bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de catre Ministerul Educatiei.


2. Cu exceptia claselor terminale, pentru care structura anului scolar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanta de primavara va incepe in data de 2 aprilie si se va incheia in data de 4 mai.


3.Pentru clasele terminale structura anului scolar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanta/vacantele de primavara ramanand la datele planificate si cunoscute (2 aprilie - 11 apriliepentru Sarbatorile Pascale Catolice si 30 aprilie - 9 mai pentru Sarbatorile Pascale Ortodoxe). In intervalul 12 aprilie -29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitatile didactice.


4.Semestrul al II-lea va fi redus cu o saptamana pentru toate clasele, cu exceptia claselor terminale. Grupele din invatamantul prescolar, clasa pregatitoare, clasele I - a VII-a si clasele a IX-a, a X-a si a XI-a vor finaliza semestrul in data de 25 iunie, in loc de 18 iunie!


5. Avand in vedere reducerea semestrului al II-lea cu o saptamana, prin sprijinul cadrelor didactice, intr-un an scolar total atipic, in care tezele semestriale nu se vor mai sustine si in care numarul notelor necesare incheierii situatiei scolare a fost redus, Ministerul Educatiei apreciaza efortul acestora de a comprima perioada de final de semestru necesara incheierii situatiilor scolare.In cazul in care saptamana ``Scoala altfel`` nu s-a desfasurat deja, unitatile scolare pot decide, prin hotarari ale consiliilor de administratie, renuntarea la activitatile specifice programului ``Scoala altfel`` si inlocuirea acestora cu activitati didactice.


6.Pentru filiera tehnologica si invatamantul profesional si tehnic, finalul semestrului al II-lea va ramane la datele stabilite si cunoscute.


7.Calendarele activitatilor aferente definitivarii si titularizarii raman neschimbate.


8. Evaluarile pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, precum si pretestarile PISA raman programate, in continuare, cu prezenta fizica in toate scolile care functioneaza in localitati necarantinate. Evaluarea nationala a elevilor din clasa a II-a se reprogrameaza din perioada 20 - 23 aprilie in intervalul 25 - 28 mai.


9. Pentru a reduce inechitatea determinata de conditiile speciale, in scolile aflate in localitati carantinate, simularile pentru clasele terminale si evaluarile pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor putea fi organizate dupa iesirea din carantina.


10.Programul national de actiuni remediale se va derula pe intreaga durata de organizare aactiunilor didactice, in toate scolile aflate in localitati in care rata de infectare este mai mica de 6/1000 locuitori.Citeşte mai multe despre:    anul scolar 2021-2022

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 43139

Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului
06 Apr 2022 | 11162

[Vatra MCP] Schimbarile vizate de Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
23 Feb 2022 | 1187

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 1358

MCP Cabinet avocati recruteaza avocat stagiar/definitiv
07 Feb 2022 | 1915

Codul muncii comentat 2022. Noua organizare a muncii. Editia a III-a, completata si revizuita
26 Jan 2022 | 1726Articole Juridice

Contestarea deciziei de pensionare conform Noii Legi a Pensiilor (Legea 360/2023)
Sursa: MCP Cabinet avocati

Perioadele de crestere a copilului realizate in alte state membre trebuie luate in considerare la calcularea pensiei pentru limita de varsta
Sursa: MCP Cabinet avocati

Nu constituie discriminare interzicea purtarii vizibile a semnelor religioase, filozofice sau spirituale in cazul in care se aplica in mod general si nediferentiat tuturor lucratorilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Transformarea unei societati de drept national in societate europeana (SE) nu trebuie sa reduca participarea sindicatelor la compunerea consiliului de supraveghere
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Contestatie pentru depasirea termenului de redactare a unei decizii penale
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 549/2021

Cerere de recurs semnata electronic. Nulitatea recursului
Pronuntaţă de: Decizia nr. 520 din 7 martie 2019, pronuntata de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Anulare Hotarare CNSSU privind instituirea carantinei si interzicerea de participare doar la evenimente religioase
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL SUCEAVA SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL Sedinta publica din 24 mai 2021 Dosar nr. 479/32/2020