din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1598 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul Claudiu Crulic

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul Claudiu Crulic

  Publicat: 20 May 2009       1782 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Institutie constituita cu scopul de a apara drepturile si libertatile cetatenilor
Oficiu electoral - organism electoral constituit la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti, fara a avea atributia de a constata rezultatele alegerilor la acel nivel,
Pentru clarificarea aspectelor legate de circumstantele si cauzele in care a decedat cetateanul roman Claudiu Crulic, intr-un penitenciar din Polonia, institutia Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu .

Institutie constituita cu scopul de a apara drepturile si libertatile cetatenilor
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Varianta a culpei, forma neintentionata a vinovatiei, care consta in prevederea de catre faptuitor a rezultatului faptei sale,
Concept folosit de legislatia procesuala a unor state,
Roman Cristian-Constantin - membru al Parlamentului Romaniei.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Institutie constituita cu scopul de a apara drepturile si libertatile cetatenilor
In acest sens, au fost formulate adrese catre Ministerul Afacerilor Externe, Primul -ministru si Comisarul pentru Protectia Drepturilor Civile din Republica Polona, domnul dr. Janusz Kochanowski.

In data de 22 aprilie 2009, respectiv 8 mai 2009, institutia Avocatul Poporului a primit raspunsuri din partea Ministerului Afacerilor Externe si Comisarului pentru Protectia Drepturilor Civile din Republica Polona, care in esenta au evidentiat ca cercetarile in dosarul ce au vizat legalitatea si corectitudinea anchetei si a urmaririi penale desfasurate de Procuratura Raionala din Cracovia, inceputa la data de 12 septembrie 2007, impotriva cetateanului roman Crulic Claudiu Daniel au fost finalizate la data de 29 august 2008 si sunt concretizate in �Hotararea cu privire la achitarea investigatiilor".

Referitor la dosarul in care Biroul Procurorului Districtual din Cracovia investigheaza infractiunea de omor prin imprudenta a cetateanului roman Crulic Claudiu Daniel au fost puse sub acuzare trei persoane, si anume: seful ambulatoriului arestului, seful sectiei medicale a spitalului si directorul spitalului in care a decedat cetateanul roman .

Comisarul pentru Protectia Drepturilor Civile din Republica Polona ne-a informat ca s-a sesizat din oficiu in ceea ce priveste decesul cetateanului roman Claudiu Crulic, solicitand informatii referitoare la rezultatele anchetelor preliminare, Inspectoratului Districtual pentru Administratia Penitenciarelor, Consiliului Director Central al Administratiei Penitenciarelor, Directiei pentru Penitenciare a Curtii Districtuale din Cracovia, procurorului districtual pentru raspundere profesionala din cadrul Colegiului Regional al Medicilor din Cracovia, ministrului justitiei din Polonia, si Primului-ministru al Republicii Polonia.
Comisarul pentru Protectia Drepturilor Civile din Republica Polona prezinta concluziile asupra investigatiilor efectuate. Astfel, pe de o parte rezultatele investigatiilor preliminare au demonstrat ca medicii au apelat la instanta competenta pentru executarea pedepsei inchisorii pentru a obtine acordul de a efectua teste de diagnosticare impotriva vointei detinutului si au luat masuri pentru hranirea artificiala a acestuia mult prea tarziu. Pe de alta parte, o alta intarziere a fost cauzata de necesitatea de a astepta ca decizia instantei sa fie aplicabila.
Avand in vedere acestea, Comisarul pentru Protectia Drepturilor Civile din Republica Polona a sugerat ca in asemenea cazuri, deciziile instantei ar trebui puse in aplicare de la data emiterii lor. Totodata a solicitat Directorului general al Administratiei Penitenciarelor transmiterea de informatii cu privire la evenimentele exceptionale din penitenciarele de pe tot cuprinsul Poloniei prin intermediul Consiliului Director Central al Administratiei Penitenciarelor. De asemenea, prin adresa catre Primul-ministru al Republicii Polonia, a solicitat numirea unei comisii interministeriale la nivelul Ministerului Sanatatii si al Ministerului Justitiei, care sa studieze situatia tratamentului medical in penitenciare.
Comisarul pentru Protectia Drepturilor Civile din Republica Polona asigura Avocatul Poporului ca va monitoriza procedurile mai sus enumerate si va intreprinde masuri suplimentare dupa finalizarea legala a acestora.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...