Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » CCIB deschide o reprezentanta in Emiratele Arabe Unite

CCIB deschide o reprezentanta in Emiratele Arabe Unite

  Publicat: 26 May 2009       1017 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Organizatie neguvernamentala de utilitate publica, cu caracter autonom,
Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)
Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) va colabora cu Ambasada Emiratelor Arabe Unite (EAU) la Bucuresti in vederea derularii in conditii optime a proiectelor sale ce vizeaza dezvoltarea relatiilor economice romano-emirateze.

Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
1. Persoana investita cu depline puteri de autoritate competenta dintr-un stat pentru a-l reprezenta la negocieri si la incheierea unui tratat international.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.

Aceasta a fost una dintre concluziile intrevederii pe care Sorin Dimitriu, presedintele CCIB si vicepresedinte CCIR, a avut-o cu ES Yacub Yousif Alhosani, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al EAU la Bucuresti.

Ca urmare a succesului deosebit inregistrat de misiunea economica organizata de Camera bucuresteana in EAU in luna aprilie, in prezent se afla in pregatire o alta misiune economica specializata, vizand companiile din domeniul proiectarii industriale, civile si arhitecturii. „Exista interes pentru piata emirateza pe acest segment. Avem deja companii care s-au inscris la aceasta misiune, desi evenimentul va avea loc de abia in luna septembrie“, a declarat presedintele Camerei bucurestene. „Cu acest prilej, speram sa semnam si acordurile de colaborare cu camerele de comert din Abu Dhabi si Dubai, dupa ce in aprilie am semnat un astfel de acord cu CCI Sharjah “, a continuat Sorin Dimitriu.

In baza acestui acord, se va deschide o expozitie permanenta cu produse romanesti in Emirate, urmand ca, in regim de reciprocitate, sa se deschida o astfel de expozitie cu produse emirateze in Romania. CCIB va deschide, tot in septembrie, o reprezentanta in EAU, in Emiratul Sharjah, care urmeaza sa deserveasca intreaga zona a Golfului.

Subliniind faptul ca Romania a atras, chiar in conditii de criza, cel mai mare volum de investitii straine directe comparativ cu celelalte tari din zona de est a Europei, presedintele Camerei bucurestene a aratat ca domenii precum infrastructura, industria agro-alimentara, turismul, in special turismul balnear, au un potential deosebit, mai ales ca pentru proiectele vizand aceste sectoare exista posibilitati de finantare prin diverse programe nationale si internationale.

Un alt domeniu in care colaborarea romano–emirateza poate fi impulsionata este cel universitar, schimburile de studenti si de profesori fiind doua dintre modalitatile indicate de Sorin Dimitriu.

Exprimandu-si aprecierea pentru proiectele initiate de Camera bucuresteana pe piata emirateza, ES Yacub Yousif Alhosani a subliniat intreaga sa disponibilitate pentru a facilita contactele dintre cele doua medii de afaceri, subliniind ca reprezentanta Camerei ce va fi deschisa la Sharjah reprezinta o oportunitate pentru oamenii de afaceri romani de a descoperi regiunea. „Aceasta trebuie, insa, sa aiba conexiuni bune atat in interiorul EAU, cat si in afara Emiratelor“, a aratat Excelenta Sa.

EAU este cel mai important partener economic al Romaniei in Orientul Mijlociu si Africa, o piata considerabila pentru marfurile romanesti si un important punct de tranzit pentru exporturile romanesti catre alte state din Golf. Volumul schimburilor bilaterale a inregistrat, la sfarsitul anului 2008, peste jumatate de miliard de dolari, din care exporturile romanesti catre EAU au reprezentat peste 462 milioane dolari, iar importurile din EAU – peste 60 milioane dolari.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Angajatorii au obligatia de a permite salariatilor verificarea sistemului de masurare a duratei timpului de lucru zilnic
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Timpul de lucru si perioada de repaus in cazul incheierii mai multor contracte individuale de munca
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii EuropeneJurisprudenţă

Contestare proces-verbal de control emis de ITM. Masura emisa cu nerespectarea dispozitiilor contractului colectiv de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Constanta - Sentinta civila nr. 920 din data de 10 Iunie 2019

Raspunderea patrimoniala a salariatului. Incasarea unor drepturi banesti necuvenite
Pronuntaţă de: Tribunalul Sibiu - Sentinta civila nr. 216 din data de 30 Iunie 2020

Necontestarea de catre angajator a drepturilor salariale pretinse de salariat. Sarcina probei in conflictele de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Hunedoara - Sentinta civila nr. 1377 din data de 08 Septembrie 2020

Legislaţie

Legea nr. 58/2021. Legea kurzarbeit, de modificare a OUG 211/2020 si OUG 132/2020
Legea 58/2021 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 211/2020 privind prelungirea a ...

OUG nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plati si a unor instrumente de garantare care se aplica in agricultura in anii 2021 si 2022
Ordonanta de urgenta nr. 11/2021 pentru aprobarea schemelor de plati si a unor instrumente de garant ...

HG nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2021
Hotararea nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata Mo ...