din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2124 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CSM a nominalizat Grupurile de lucru ale RECJ

CSM a nominalizat Grupurile de lucru ale RECJ

  Publicat: 18 Jun 2009       1293 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Consiliul Superior al Magistraturii a nominalizat membri care vor asigura reprezentarea in grupurile de lucru ale Retelei Europene a Consiliilor Judiciare.

Barbulescu Constantin - membru al Parlamentului Romaniei.
Instrument de plata si titlu de credit utilizat in relatiile internationale.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.

Adunarea Generala a Retelei Europene a Consiliilor Judiciare a decis, cu ocazia ultimei intalniri care a avut loc in perioada 28 � 29 mai 2009 la Bucuresti ,crearea a cinci grupuri de lucru, al caror rol este sa contribuie la indeplinirea obiectivelor si activitatilor viitoare ale Retelei Europene a Consiliilor Judiciare:
1. Deontologie judiciara-CSM a desemnat pe d-na jud.Florica Bejinaru
2. Incredere reciproca (care va include si evaluarea sistemelor judiciare)- CSM a desemnat pe d-na jud.Ana Cristina Labus
3. Incredere publica- CSM a desemnat pe d-na proc.Gratiana Isac
4. Calitate si acces la justitie- CSM a desemnat pe d-na jud.Alexandrina Radulescu
5. Statutul judecatorilor (care va include si tema independentei)- CSM a desemnat pe d-na jud.Lidia Barbulescu .
Adunarea generala a RECJ a decis infiintarea a doua grupuri de specialisti, in domeniile:
1. Justitie penala (care va include si deciziile-cadru ale Uniunii Europene)
2. e-Justice (e-Justitie).

Grupurile de specialisti vor derula activitati pe cele doua teme propuse si vor trata aspecte mult mai tehnice decat cele abordate in cadrul activitatii prezente a grupurilor de lucru.
Acestia vor fi desemnati la nivel tehnic, de organizatiile/institutiile interesate si trebuie sa fie pregatiti sa colaboreze cu colegii lor europeni in domeniile selectate. Pentru fiecare tema pot fi identificati mai multi specialisti, fiecare avand cunostinte speciale privind aspecte specifice ale subiectelor abordate.
Specialistii vor lucra pe temele care vor fi de interes pentru RECJ sau care vor fi identificate de institutiile UE. Specialistii vor fi convocati de Biroul Executiv si se vor reuni ad hoc, pentru a elabora un punct de vedere/aviz al RECJ cu privire la aspecte tehnice si/sau privind functionarea practica a legislatiei si politicilor propuse de UE (evaluare ex ante) sau privind evaluarea modului de functionare a legislatiei si politicilor existente. Aceste proiecte de puncte de vedere ale RECJ vor fi inaintate Biroului Executiv sau Comitetului Director, sau, daca se solicita, Membrilor RECJ, pentru a fi aprobate inainte de a fi comunicate institutiilor UE relevante.

Grupurile de specialisti pot, de asemenea, sa elaboreze, la solicitarea Biroului Executiv sau a Comitetului Director, studii privind aspecte specifice care sunt de interes pentru sistemele judiciare din Europa .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...