Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a adoptat Programul Primul Siloz

Guvernul a adoptat Programul Primul Siloz

  Publicat: 08 Jul 2009       1007 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Sistemul de garantii guvernamentale utilizat la Programul „Prima casa” a fost extins si la domeniul agricol prin adoptarea de catre Guvern a unei Ordonante privind Programul „Primul siloz”, a anuntat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

Modalitate de economisire pusa la dispozitia clientilor bancii. Certificatele de depozit sunt la purtator si ofera detinatorului posibilitatea fructificarii disponibilitatilor.
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Modalitate de economisire pusa la dispozitia clientilor bancii. Certificatele de depozit sunt la purtator si ofera detinatorului posibilitatea fructificarii disponibilitatilor.
Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Gheorghe Pogea s-a nascut in anul 1955. A absolvit Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor (metalurgie) din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti in 1981 si este doctor in stiinte si ingineria materialelor.
(termen CNA). O comunicare audiovizuala identificabila, în cadrul unei succesiuni orare a serviciului de programe, prin titlu, continut, forma sau autor.
“Prin Programul "Primul siloz" dam posibilitatea producatorilor agricoli sa primeasca pretul corect pentru munca lor. Nu ii mai lasam prada samsarilor sau acelora care vin sa cumpere pe preturi de nimic produsele cerealiere. Producatorii au posibilitatea sa isi depuna marfa intr-un siloz acreditat, sa primeasca un certificat de depozit cu care sa mearga la banca pentru a obtine resurse financiare pentru continuarea lucrarilor agricole sau pentru plata datoriilor restante”, a afirmat premierul Emil Boc.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a explicat faptul ca potrivit acestui sistem de garantare un producator de cereale isi poate depune productia agricola la un depozit licentiat, in schimbul careia va primi un certificat de depozit garantat de Fondul de Garantare Agricola. Certificatele de depozit realizate de Imprimeria Romana vor putea fi tranzactionabile si vor include informatii cu privire la cantitatea si categoria de cereale depusa. Fondul de Garantare va anunta saptamanal pretul cerealelor.

Potrivit ministrului Finantelor, certificatul de depozit va putea fi utilizat pentru a garanta un credit sau a vinde cantitatea de produse inscrisa in el in cadrul bursei de marfuri, ca alternative ale tranzactionarii directe de seminte de consum.

Pentru implementarea acestui sistem de garantii guvernamentale in domeniul agricol, Executivul a decis capitalizarea Fondului de Garantare Agricola cu 10 milioane de euro, a mai precizat ministrul Gheorghe Pogea.

„Avantajele acestui Program constau in faptul ca productia agricola va fi fiscalizata si va putea fi vanduta la preturi adecvate”, a declarat ministrul Finantelor.

Reprezentantii Ministerului Finantelor, ai Ministerului Agriculturii si ai Fondului de Garantare Agricola vor avea in cursul zilei de maine o intalnire cu bancile interesate de acest Program . Ministrul Finantelor a aratat ca cinci banci si-au aratat disponibilitatea pentru acest Program, care va fi demarat dupa ce in urmatoarele sapte zile Guvernul va adopta normele metodologice pentru aplicarea lui.


Citeşte mai multe despre:   Comentează: Guvernul a adoptat Programul Primul Siloz
Articole Juridice

Constituirea unei fundatii. Patrimoniu si documente necesare
Sursa: Irina Maria Diculescu

Raspunderea coordonatorului activitatii salariatului in accidentele de munca. Plata daunelor morale
Sursa: Irina Maria Diculescu

Pierderea unui membru de familie. Gradul de apreciere al instantei in acordarea daunelor morale
Sursa: Irina Maria DiculescuJurisprudenţă

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 504/2019 asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre prim-ministru, pe de o parte, si Presedintel
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ: In ipoteza renuntarii la urmarirea penala fata de un minor care a implinit varsta de 16 ani poate fi dispusa fata de acesta obligatia prestarii
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Legislaţie

Normele metodologice privind functionarea SIMPV - 09.10.2019
Normele metodologice privind functionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot s ...

Legea 179/2019 - regimul juridic al francizei, modificarea Codului fiscal
Legea nr. 179/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 52/1997 privind regim ...

Ordinul ASPAAS nr. 573/2019 pentru modificarea si completarea Normelor privind organizarea si desfasurarea examenului de competenta profesionala
Ordinul nr. 573/2019 pentru modificarea si completarea Normelor privind organizarea si desfasurarea ...