Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Cooperare intre DIICOT si autoritatile judiciare italiene impotriva infractionalitatii informatice

Cooperare intre DIICOT si autoritatile judiciare italiene impotriva infractionalitatii informatice

  Publicat: 27 Jul 2009       1402 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Sprijin recirpoc pe care si-l dau statele in activitatea de descoperire,
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala si Serviciul Teritorial Bacau au efectuat, in cursul zilei de 27 iulie 2009, 15 perchezitii domiciliare simultane in judetele Bacau, Galati, Vrancea si in Bucuresti, urmarea executarii cererii de asistenta judiciara internationala formulata de autoritatile judiciare din Italia, cererea fiind transmisa prin intermediul Eurojust, care a facilitat coordonarea activitatilor si schimbul de informatii realizat in cauza.

Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Sprijin recirpoc pe care si-l dau statele in activitatea de descoperire,
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Denumire data monedei unice europene.


Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a€“ Structura Centrala si Serviciul Teritorial Bacau au efectuat, in cursul zilei de 27 iulie 2009, 15 perchezitii domiciliare simultane in judetele Bacau, Galati, Vrancea si in Bucuresti, urmarea executarii cererii de asistenta judiciara internationala formulata de autoritatile judiciare din Italia, cererea fiind transmisa prin intermediul Eurojust, care a facilitat coordonarea activitatilor si schimbul de informatii realizat in cauza.

Au fost retinute 11 persoane pe numele carora sunt emise mandate de arestare europene sub acuzatiile de apartenenta la grup infractional organizat si comitere de infractiuni informatice.

Grupul infractional organizat actioneaza din anul 2006 atat pe teritoriul Italiei cat si al Romaniei si altor state Europene, procedand la obtinerea ilegala a codurilor de carti de credit/plata in cadrul centrelor comerciale situate pe teritoriul Italiei, urmata de efectuarea deoperatiuni frauduloase de utilizare a cartilor de plata clonate de catre membrii gruparii pentru operatiuni de cumparare in cadrul magazinelor sau pentru a efectua operatiuni de scoatere a banilor de la bancomatele ATM (aparate bancare automatizate).

Pe teritoriul romanesc se desfasura complexa faza de fabricare a aparatelor skimmer, care necesita studierea preliminara a aparatelor POS (sustrase si trimise in Romania), precum si studiul sistemelor de protejare a datelor citite prin intermediul password-ului in asa fel incat cunoasterea datelor cartilor de credit sa poata fi disponibila doar subiectilor situati la nivelele inalte ale organizatiei, prin introducerea password-ului doar de catre acestia cunoscut.

Urma faza de instalare a aparatelor skimmer si aceasta necesitand aptitudini tehnice deosebite, efectuata de catre subiecti carora le revenea sarcina localizarii in mod anticipat a magazinului unde urmau sa opereze. Instalarea se realiza la ora de inchidere a magazinului ales anterior, prin intermediul infiltrarii unui asociat, autorul material al instalarii dar care era ghidat pe parcursul activitatii de un a€žtehnician experta€ť care, aflandu-se departe de centrul comercial, actiona mentinand in mod permanent contactul telefonic cu primul.

Recuperarea aparatelor skimmer instalate era de obicei realizata lunar de acelasi grup care facea instalarea.

Faza imediat urmatoare, de recuperare a datelor continute de aparatele skimmer era in schimb realizata de catre subiecti situati in cadrul ierarhiei la un nivel imediat superior, dotati in vederea descarcarii datelor inmagazinate in memorie, creari de clone si retribuiri cuvenite asociatiilor apartinand celulei teritoriale prin intermediul cedarii de alte coduri de carti de credit clonate, provenite in mod normal din alte operatiuni similare dar care fusesera efectuate in afara teritoriului national si in orice caz prin intermediul prelevarii banilor efectuate pe teritoriul national si extra-national in anumite perioade de timp, succesive descarcarii datelor inregistrate de aparatele skimmer.

O parte din membrii grupului infractional organizat sunt in prezent arestati de catre autoritatile judiciare italiene si olandeze.

Se estimeaza ca pana in prezent au fost clonate 15 000 de carduri, prejudiciul produs prin efectuarea de operatiuni frauduloase fiind de peste 6.500.000 Euro.

Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Dialogurile MCP (VII): Legalitatea testarii obligatorii a salariatilor pentru prezenta la locul de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (VI): Activarea clauzei de neconcurenta
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Anularea executarii silite in cazul cesiunii de creanta
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Cerere de recurs semnata electronic. Nulitatea recursului
Pronuntaţă de: Decizia nr. 520 din 7 martie 2019, pronuntata de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Anulare Hotarare CNSSU privind instituirea carantinei si interzicerea de participare doar la evenimente religioase
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL SUCEAVA SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL Sedinta publica din 24 mai 2021 Dosar nr. 479/32/2020

Alegerea perioadei care se ia in considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singura data
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 7783/28.11.2018 a Curtii de Apel Galati

Legislaţie

OUG 117/2021 pentru modificarea si completarea Codului muncii
Ordonanta de urgenta nr. 117/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii ...

OUG 110/2021 privind acordarea unor zile libere platite parintilor si altor categorii de persoane in contextul raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2
Ordonanta de urgenta nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere platite parintilor si altor cat ...

Legea 226/2021 a consumatorului vulnerabil
Legea nr. 226/2021 privind stabilirea masurilor de protectie sociala pentru consumatorul vulnerabil ...