din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1812 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CSM. Intalnirea de la Guvern din 2 septembrie 2009

CSM. Intalnirea de la Guvern din 2 septembrie 2009

  Publicat: 03 Sep 2009       1169 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Consiliul Superior al Magistraturii a participat luni la intalnirea pe care reprezentantii sistemului judiciar au avut-o cu reprezentanti ai Executivului, desfasurata la Palatul Victoria.

Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Gheorghe Pogea s-a nascut in anul 1955. A absolvit Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor (metalurgie) din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti in 1981 si este doctor in stiinte si ingineria materialelor.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Persoane care exercita functii de demnitate publica in temeiul unui mandat, potrivit Constitutiei, prezentului cod si altor acte normative
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.


Din delegatia Consiliului au facut parte : domnul procuror Dimitrie Bogdan Licu, vicepresedintele CSM, doamna judecator Lidia Barbulescu, domnul judecator Anton Pandrea, domnul judecator dr. Dan Lupascu, domnul procuror Liviu Dascalescu, precum si persoane din aparatul administrativ.
A fost prima intalnire la care reprezentantii Executivului au invitat la discutii si reprezentanti ai asociatiilor profesionale a magistratilor.
Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat Guvernului respectarea principiilor care stau la baza legii salarizarii unitare a personalului platit din fonduri publice, principii care asigura respectarea drepturilor castigate de catre magistrati.
La inceputul intalnirii, domnul ministru Gheorghe Pogea a asigurat participantii ca principiul de baza, fundament al acestei legi, este ca niciunei persoane angajate in sistemul public sa nu-i scada veniturile pe care le detine la data intrarii in vigoare a legii aflate in discutie. In acest context reprezentantii CSM au precizat ca prin venituri se intelege atat salariul de baza cat si sporurile recunoscute prin hotarari judecatoresti.
Reprezentantii Consiliului au sustinut ca magistratilor sa li se aplice coeficienti apropiati celor pe care ii vor avea demnitarii conform acestui proiect, in conditiile in care se impune aplicarea principiului constitutional al egalitatii celor trei puteri in statul roman, in sensul cresterii coeficientilor propusi magistratilor in varianta aflata in discutie. S-a solicitat eliminarea dispozitiilor art. 55 din proiectul acestei legi, care reduc la 5% sporul de risc si suprasolicitare neuropsihica (de la 50%) si sporul de confidentialitate de la 15% la 5%.
Consiliul Superior al Magistraturii sustine in continuare ca este necesar un dialog real si constructiv pentru care-si reafirma disponibilitatea in orice moment.
Inrautatirea situatiei magistratilor printr-o alta valorizare a muncii si responsabilitatilor acestora echivaleaza cu pierderea independentei si provoaca grave disfunctionalitati justitiei.
Consiliul Superior al Magistraturii asteapta solutia adoptata de catre Guvern in legatura cu propunerile formulate



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...