Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Credinte din UE. Se scurteaza drumul catre creditele ieftine din UE

Credinte din UE. Se scurteaza drumul catre creditele ieftine din UE

  Publicat: 14 Jan 2008       1892 citiri       Sursa: Curentul  


Este procesul psihic care se manifesta prin actiuni constiente indreptate spre realizarea unor scopuri stabilite.
Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Intr-un moment in care la noi BNR se straduieste sa limiteze procesul de creditare in incercarea de a mai reduce consumul, la nivel de UE exista deja vointa politica pentru a se crea un cadru unitar care sa permita oricarui cetatean comunitar sa ia un credit din oricare stat membru.

Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Denumire data monedei unice europene.
Operatiune prin care o persoana numita imprumutator acorda spre folosinta unei alte persoane, numita imprumutat
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Denumire data monedei unice europene.
Persoana care, in cadrul unui raport juridic de obligatie este indreptatita sa pretinda unei alte persoane, denumita debitor, executarea unei prestatii determinate; de a da, de a face ori de a nu face ceva.
Persoana care cumpara frecvent produsele sau serviciile unei firme, sau dintr-un magazin, consumator obisnuit al unui local.
Data la care o obligatie devine exigibila si la care trebuie sa se plateasca o anumita suma, sa se presteze un serviciu,
1. Solutia la care partenerii de negocieri ajung prin acordarea de concesii reciproce in scopul deblocarii tratativelor si a facilitarii perfectarii contractului.
(Legea 10 din 2001) 1. cu bunuri sau servicii - masura reparatorie alternativa constānd in acordarea de bunuri si servicii, cu acceptul persoanei indreptatite, pāna la concurenta valorii imobilului preluat in mod abuziv.
Suma pe care un imprumutat (debitor) o plateste unui imprumutator (creditor), pentru banii imprumutati pe o anumita perioada.
Data la care o obligatie devine exigibila si la care trebuie sa se plateasca o anumita suma, sa se presteze un serviciu,
Organ legislativ compus din doua camere si care poarta denumiri diferite (Adunarea Nationala si Senat in Franta, Bundestag si Budesrat in Germania, Camera Comunelor si Camera Lorzilor in Anglia, Congres in S.U.A.etc.).
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Denumire data monedei unice europene.
Aflata in discutie de peste cinci ani, uniformizarea procesului de imprumutare ar putea deschide larg poarta si pentru concetatenii nostri, pe care deocamdata doar dobanzile mari ii mai fac sa se gandeasca daca sa traiasca sau nu pe credit (sau sa-si ipotecheze viitorul).

Proiectul care va fi parafat in aceasta saptamana reglementeaza imprumuturi personale cu valoare intre 200 si 75.000 de euro. Vesti bune pentru romanii aflati intr-o perpetua cautare de solutii de creditare. Dupa discutiile de saptamana trecuta, drumul catre un imprumut mai ieftin si mai facil de obtinut, din statele comunitare cu economii mai dezvoltate, pare sa fi cotit pe o scurtatura.

Statele membre ale Uniunii Europene au cazut de acord cu privire la noile reguli pentru creditele de consum acordate populatiei. Proiectul reglementeaza imprumuturi personale cu valoare intre 200 si 75.000 de euro si are scopul de a deschide pietele nationale.

Divergentele vizau in primul rand modul in care se va compensa un creditor in situatia in care un client vrea sa plateasca inainte de scadenta. Solutia de compromis aleasa: "Nicio compensare nu va depasi dobanda pe care ar fi platit-o clientul in perioada de la data efectuarii platii pana la scadenta fixata prin acordul de creditare", arata documentul care subliniaza pozitia adoptata vineri de statele membre UE.

Kurt Lechner, parlamentarul din partidul popular european - de centru-dreapta - care a inaintat propunerea legislativa in Parlament ar fi dorit mai putina flexibilitate pentru statele din UE si o putere mai mare pentru creditori, a mai aratat sursa citata de Reuters.

Comisarul european pentru protectia consumatorului, Meglena Kuneva, se afla pe lista celor care asteapta "cu nerabdare ca Parlamentul sa ia decizia corecta pentru consumatori saptamana viitoare, sustinand acest acord", a declarat Kuneva pentru Reuters. "Noile propuneri de reglementare au scopul de a deschide o piata a creditelor de consum in valoare de 800 miliarde de euro si care este in continuare foarte fragmentata in piete nationale, care refuza clientilor libertatea de alegere si preturi mai bune", a adaugat Kuneva.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

O clauza contractuala care nu a fost negociata se aplica intre parti in lipsa unui acord diferit in aceasta privinta
Sursa: EuroAvocatura.ro

La incarcarea nelegala a unui film pe o platforma online nu poate solicita si adresa sa de e-mail sau IP ori numarul de telefon
Sursa: EuroAvocatura.ro

Un constructor de automobile ale carui vehicule manipulate ilicit sunt revandute in alte state membre poate fi chemat in judecata in fata instantelor
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Carantina nelegala. Ordonanta presedintiala privind incetarea de indata a masurii carantinarii institutionalizate
Pronuntaţă de: Judecatoria BAIA MARE - SENTINTA CIVILA NR. 3787- Sedinta publica din 18 iunie 2020

Mandatul dat in calitate de asociat unic si administrator al societatii, care vizeaza intreaga activitate comerciala a societatii are natura comercia
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 2003 din 7 noiembrie 2019

Conflict de interese. Folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, decizia nr. 69/RC din 20 februarie 2020

Legislaţie

Legea nr. 112/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice
Legea nr. 112/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 84/1998 privind marcile si indicatiil ...

Legea nr. 109/2020 pentru completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011
Legea nr. 109/2020 pentru completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011 ...

Legea nr. 102/2020 pentru modificarea si completarea Legii societatilor nr. 31/1990
Legea nr. 102/2020 pentru modificarea si completarea Legii societatilor nr. 31/1990 ...