Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » ANL a obtinut in instanta dreptul de a continua lucrarile in cartierul Henri Coanda

ANL a obtinut in instanta dreptul de a continua lucrarile in cartierul Henri Coanda

  Publicat: 14 Jan 2008       2657 citiri       Sursa: Rompres  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Agentia Nationala pentru Locuinte /ANL/ a obtinut la termenul din data de 2 august 2006 (dosar nr. 8834/301/2006) continuarea lucrarilor pe zona Voluntari din cartierul Henri Coanda, potrivit datelor remise Rompres.

Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Radu IV cel Mare a fost domnitor al Tarii Romanesti din anul 1495 pana in anul 1508.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Ca urmare a actiunilor intreprinse de ANL, instanta a respins exceptiile ridicate de catre aparatorii lui Ion Radu Fotino, a admis cererea ANL de deblocare a lucrarilor si a dispus continuarea lucrarilor de constructie pe zona Voluntari.

In urma cererilor de retrocedare depuse de catre Ion Radu Fotino si a actiunii intentate de catre acesta impotriva Comisiei locale Voluntari pentru stabilirea dreptului de proprietate si ANL, lucrarile de constructie au fost sistate prin sentinta civila nr. 7991/29.08.2006 a Judecatoriei Sectorului 1 in luna septembrie 2005.

In aceste conditii, ANL a facut demersurile necesare pentru desfiintarea masurii de sistare a lucrarilor.

Descoperirea actului de proprietate al presupusilor autori ai lui Fotino Ion Radu (familia Bildirescu) a permis Agentiei Nationale pentru Locuinte sa promoveze cererea de revizuire a sentintei civile nr. 7991/29.08.2005, prin care ANL a solicitat schimbarea acesteia in sensul respingerii ca neintemeiata a actiunii lui Fotino Ion Radu .

Actul de proprietate, datat 1935, face dovada faptului ca vechiul amplasament al familiei Bildirescu nu se suprapune peste amplasamentul ANL.
In consecinta, Agentia Nationala pentru Locuinte si Asociatia Detinatorilor de loturi in Cartierul Henri Coanda au formulat o cerere de ordonanta presedintiala pentru deblocarea lucrarilor de constructie pe zona Voluntari (Dosar nr. 5327/2006 - Judecatoria Buftea ). La termenul din 2 august 2006, instanta a admis cererea ANL de deblocare a lucrarilor si a dispus continuarea lucrarilor de constructie.

"Am pornit in acest proces pentru a dovedi ca actele pe marginea carora se revendica terenul din Voluntari sunt false. Proiectul nu putea fi abandonat si acest lucru a fost lamurit - justitia romana a decis desistarea lucrarilor de construire in cartierul Voluntari. In cel mai scurt timp ANL va relua lucrarile si pe aceasta zona si vom incerca sa recuperam timpul pierdut", a declarat directorul general ANL, Gheorghe Popescu.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.
Articole Juridice

Fiecare proprietar al unui apartament dintr-o cladire aflata in proprietate comuna este obligat sa contribuie la costurile legate de energia termica c
Sursa: EuroAvocatura.ro

Curtea de Justitie respinge actiunea Republicii Cehe impotriva directivei privind consolidarea controlului achizitionarii si detinerii de arme de foc
Sursa: EuroAvocatura.ro

Obligarea unui stat la plata unor sanctiuni pecuniare pentru neexecutarea unei hotarari anterioare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii EuropeneJurisprudenţă

Decizia CCR nr. 657/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a sintagmei "pe baza de abonament" - Legea 1/2011
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ - Decizia 16/2019: in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, serviciul de probatiune este un subiect p
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

RIL - Decizia ICCJ 2/2019 - tribunalele specializate sunt competente sa solutioneze apelurile in cererile formulate in procedura executarii silite in
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Legislaţie

Contract colectiv de munca 2019-2021 in sectorul bugetar sanatate
Contract colectiv de munca la Nivel de Sector Bugetar Sanatate pe anii 2019-2021, inregistrat la M.M ...

Legea nr. 233/2019 pentru modificarea Legii 190/2019 privind punerea in aplicarea a Regulamentului GDPR
Legea nr. 233/2019 pentru modificarea art. 8 alin. (1) din Legea nr. 190/2018 privind masuri de pune ...

Procedura de anulare a obligatiilor de plata catre AJOFM, AMOFM, CRFPA
Procedura de anulare a obligatiilor de plata accesorii, in conformitate cu prevederile cap. II - Anu ...