din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1859 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Fonduri regionale in valoare de peste 1,1 miliarde de euro vor fi recuperate in acest an

Fonduri regionale in valoare de peste 1,1 miliarde de euro vor fi recuperate in acest an

  Publicat: 02 Nov 2009       2375 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
35% din bugetul anual al UE revine politicii regionale si sociale. In mare parte, fondurile sunt orientate catre programe administrate la nivel national, menite sa favorizeze regiunile mai sarace.

1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Aceasta sintagma se refera la finantarea unei activitati de doua ori, din doua surse diferite.
In cadrul grupurilor de societati, consta in impartirea puterii de decizie la o societate exploatata in comun, in virtutea unui acord intre asociati sau actionari.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Denumire data monedei unice europene.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Desemneaza organul independent, din cadrul Comisiei Europene, care raspunde de combaterea fraudei impotriva bugetului Uniunii Europene.Abrevieri: OLAF
(lat. fraus, fraudis). Inducere in eroare, inselaciune, act de rea-credinta savarsit sprea a realiza un profit material prin atingere adusa drepturilor altei persoane
(termen CNA). O comunicare audiovizuala identificabila, �n cadrul unei succesiuni orare a serviciului de programe, prin titlu, continut, forma sau autor.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Cauza care inlatura caracterul penal al faptei, prevazuta in cap. V, t. II, art. 51, C. pen., partea generala,

Deseori, aceste programe implica sute de proiecte, de la constructia de cai ferate si gradinite, pana la formarea lucratorilor si sprijinirea micilor intreprinderi.


Inainte de a introduce o cerere de plata pe langa Comisia Europeana, statele membre trebuie sa se asigure ca proiectul este eligibil pentru finantare . Insa, pe de alta parte, UE dispune de propriile sale mecanisme de control .


In ultimul raport al Curtii de Conturi Europene, se precizeaza ca cel putin 11% din declaratiile de cheltuieli rambursate in 2007 nu ar fi trebuit sa beneficieze de finantare europeana. Prin urmare, au fost introduse masuri menite sa-i ajute pe functionarii din administratia nationala in demersul de verificare a eligibilitatii si de recuperare a sumelor care au fost cheltuite in mod necorespunzator.


Potrivit unui nou raport al Comisiei, s-au inregistrat deja progrese in acest sens. In 2008, primul an de la aplicarea acestor masuri, UE a recuperat 1,5 miliarde de euro - de cinci ori mai mult decat sumele recuperate in 2007 (287 milioane de euro).


De la inceputul anului 2009 si pana in prezent, Comisia Europeana a recuperat fonduri regionale in valoare de peste 629 de milioane de euro. Pana la sfarsitul anului, se estimeaza ca vor fi recuperate inca 500 de milioane de euro.


De cele mai multe ori, greselile se datoreaza regulilor complexe care nu sunt intelese sau aplicate corect. Comisia Europeana depune eforturi pentru simplificarea acestora. Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a identificat numai cateva cazuri izolate de frauda.


Multe dintre greseli au fost identificate chiar de catre statele membre. In acest caz, ele pot continua sa utilizeze aceste fonduri pentru alte proiecte regionale. In cazul in care Comisia constata existenta unor nereguli, statele membre trebuie sa ramburseze banii.


Atunci cand auditorii descopera probleme majore, Comisia poate sista platile pentru intregul program . Conform situatiei la zi din 2009, cinci programe au fost suspendate: unul in Italia, altul in Spania, iar celelalte trei au caracter regional transfrontalier. Pentru alte 28 de programe, procedurile de suspendare sunt in curs.


Avand in vedere faptul ca masurile au fost introduse recent, Comisia nu se asteapta sa constate o diminuare semnificativa a ratei de eroare mai devreme de 2010.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...