Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » PICCJ solicita CSM apararea reputatiei profesionale a magistratilor

PICCJ solicita CSM apararea reputatiei profesionale a magistratilor

  Publicat: 18 Nov 2009       884 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Avand in vedere publicarea unei carti continand informatii referitoare la mai multe dosare penale instrumentate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, precum si la posibila savarsire a unor infractiuni in legatura cu faptele care au reprezentat obiectul acestor dosare, Biroul de Informare Publica si Relatii cu Presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Prevazute in sectiunea I, cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala.
Prevazute in sectiunea I, cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala.
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Este inscris in Costitutia Romaniei si reglementat in detaliu in legea pentru organizarea judecatoreasca.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Politica Agricola Comuna (PAC) – common agricultural policy
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza acte premergatoare inceperii urmaririi penale cu privire la imprejurarile in care o parte din suma pretins a fi platita cu titlul de rascumparare pentru eliberarea unor cetateni romani ar fi fost insusita de reprezentantii institutiilor implicate in acest demers.


Totodata, se efectueaza acte premergatoare inceperii urmaririi penale cu privire la conduita persoanelor care aveau calitatea de organe de urmarire penala la momentul la care ar fi fost savarsite aceste fapte si care, desi le-au cunoscut, nu s-au sesizat din oficiu, conform dispozitiilor imperative ale Codului de procedura penala, precum si cu privire la divulgarea unor informatii care nu erau destinate publicitatii de catre persoane care le-au cunoscut in virtutea functiilor pe care le-au detinut.


Cu privire la afirmatiile referitoare la incalcarea independentei procurorilor Nastasiu Ciprian si Ciurea Angela de catre procurorii ierarhic superiori, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie isi exprima surprinderea ca aceste atitudini nu au fost sesizate Consiliului Superior al Magistraturii la data la care se pretinde ca ar fi fost savarsite sau pe parcursul procedurilor disciplinare desfasurate impotriva celor doi magistrati, ci au fost aduse in dezbaterea publica in perioada unei campanii electorale, si reitereaza hotararea de a se delimita de orice incercare de a atrage Ministerul Public in confruntari de natura politica .


Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii apararea reputatiei profesionale raportat la afirmatiile mentionate si efectuarea de verificari pentru a stabili daca se confirma existenta unor acte prin care s-a adus atingere independentei magistratilor Nastasiu Ciprian si Ciurea Angela.


Precizam ca dosarul penal la care procurorul Ciurea Angela s-a referit ca fiind a€ždosarul privatizarilora€ť nu i-a fost niciodata repartizat spre solutionare, fiind in lucru la alti procurori.
Citeşte mai multe despre:   Comentează: PICCJ solicita CSM apararea reputatiei profesionale a magistratilor
Articole Juridice

Constituirea unei fundatii. Patrimoniu si documente necesare
Sursa: Irina Maria Diculescu

Raspunderea coordonatorului activitatii salariatului in accidentele de munca. Plata daunelor morale
Sursa: Irina Maria Diculescu

Pierderea unui membru de familie. Gradul de apreciere al instantei in acordarea daunelor morale
Sursa: Irina Maria DiculescuJurisprudenţă

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 504/2019 asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre prim-ministru, pe de o parte, si Presedintel
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ: In ipoteza renuntarii la urmarirea penala fata de un minor care a implinit varsta de 16 ani poate fi dispusa fata de acesta obligatia prestarii
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Legislaţie

Normele metodologice privind functionarea SIMPV - 09.10.2019
Normele metodologice privind functionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot s ...

Legea 179/2019 - regimul juridic al francizei, modificarea Codului fiscal
Legea nr. 179/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 52/1997 privind regim ...

Ordinul ASPAAS nr. 573/2019 pentru modificarea si completarea Normelor privind organizarea si desfasurarea examenului de competenta profesionala
Ordinul nr. 573/2019 pentru modificarea si completarea Normelor privind organizarea si desfasurarea ...