Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Agenda de lucru a Consiliului ministrilor agriculturii din Uniunea Europeana

Agenda de lucru a Consiliului ministrilor agriculturii din Uniunea Europeana

  Publicat: 25 Nov 2009       775 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
In cadrul reuniunii Consiliului ministrilor agriculturii din Uniunea Europeana desfasurata la Bruxelles in data de 20 noiembrie 2009, din partea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a fost prezent domnul Danut Apetrei, Secretar de Stat .

1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Diferenta intre pretul de vanzare al unui produs/serviciu si costul acestuia; diferenta intre dobanda platita la depozite si dobanda perceputa la creditele acordate de catre o banca.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
1. Interzicere prevazute de lege cu privire la savarsirea unor fapte, incheierea unor acte ori desfasurarea unei activitati.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.

Subiectele principale aflate pe agenda reuniunii au vizat printre altele, ajutoarele de stat pentru achizitionarea terenurilor agricole - solicitarea Poloniei, sustinuta de Ungaria si Letonia, situatia pe piata comunitara a carnii de porc, noile provocari pentru paduri a subiect introdus la solicitarea Frantei (importanta padurilor din punct de vedere economic, al protectiei mediului si amenajarii teritoriului). Totodata, au avut loc discutii privind viitoarea conferinta ministeriala referitoare la Organizatia Mondiala a Comertului, situatia pietei laptelui si a produselor lactate.


De interes pentru Romania si Bulgaria a fost propunerea de Regulament privind stabilirea posibilitatilor de pescuit si a conditiilor aferente pentru anumite resurse halieutice aplicabile in Marea Neagra pentru 2010, respectiv stabilirea cotei pentru calcan.


Urmare a negocierilor trilaterale care au avut loc in marja Consiliului si a propunerilor tehnice privind Planul de management inaintate si sustinute de Romania prin Reprezentanta Permanenta anterior reuniunii, cota pentru calcan s-a stabilit la 96 tone (impartita in mod egal intre Romania si Bulgaria) reprezentand o reducere cu 4% (fata de propunerea CE care prevedea o reducere cu 25%).


In cadrul intalnirii s-a stabilit ca, pentru mentinerea cotei de 96 de tone, se introduce o noua perioada de prohibitie in perioada 1 ianuarie si 15 februarie 2010, iar Romania si Bulgaria trebuie sa prezinte pana in 15 februarie 2010 Planurile nationale de management si control al pescuitului (capturile accidentale de calcan rezultate anterior datei de 15 februarie vor trebui inregistrate si debarcate, fiind deduse din cotele nationale).


De asemenea, Comisia Europeana a fost de acord cu propunerea Romaniei si Bulgariei privind analiza posibilitatii de cooptare in programul de conservare a resursei a altor state care pescuiesc in Marea Neagra. Regulamentul in forma convenita va fi adoptat prin procedura scrisa.Citeşte mai multe despre:   Comentează: Agenda de lucru a Consiliului ministrilor agriculturii din Uniunea Europeana
Articole Juridice

Limitele principiului retroactivitatii efectelor nulitatii deciziei de concediere. Neretroactivitatea deciziei de reintegrare a salariatului
Sursa: Irina Maria Diculescu

Rolul organizatiilor sindicale in procedura transferului de intreprindere si al salariatilor
Sursa: Av. Iulian Gales

Formalitatile necesare transferului salariatilor de la un angajator (cedent) la altul (cesionar)
Sursa: Av. Iulian GalesJurisprudenţă

Decizia nr. 248/2019 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 126 alin. (4)-(6) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 331/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea Ordonantei de urgenta
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Sentinta civila nr. 2.682/2016 privind solutionarea actiunii promovate de reclamantul V.A. in contradictoriu cu paratul Guvernul Romaniei, avand ca ob
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti

Legislaţie

Instructiunile tehnice privind continutul-cadru pentru elaborarea Raportului privind executia lucrarilor de inchidere, ecologizare si/sau monitorizare
Publicate in Monitorul Oficial nr. 493 din 18.06.2019 ...

Normele tehnice pentru desfasurarea activitatii Inspectiei de stat in zootehnie, din 12.06.2019
Publicate in Monitorul Oficial nr. 490 din 14.06.2019. ...

Ordinul nr. 203/2287/1809/2019 pentru stabilirea criteriilor potrivit carora membrii cooperatori beneficiaza de scutirile prevazute deLegea cooperatie
Ordinul nr. 203/2287/1809/2019 pentru stabilirea criteriilor potrivit carora membrii cooperatori ben ...