din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2110 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Agenda de lucru a Consiliului ministrilor agriculturii din Uniunea Europeana

Agenda de lucru a Consiliului ministrilor agriculturii din Uniunea Europeana

  Publicat: 25 Nov 2009       1171 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
In cadrul reuniunii Consiliului ministrilor agriculturii din Uniunea Europeana desfasurata la Bruxelles in data de 20 noiembrie 2009, din partea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a fost prezent domnul Danut Apetrei, Secretar de Stat .

1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Calcan Valentin Gigel - membru al Parlamentului Romaniei.
Diferenta intre pretul de vanzare al unui produs/serviciu si costul acestuia; diferenta intre dobanda platita la depozite si dobanda perceputa la creditele acordate de catre o banca.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
1. Interzicere prevazute de lege cu privire la savarsirea unor fapte, incheierea unor acte ori desfasurarea unei activitati.
Pana Adriana-Doina - membru al Parlamentului Romaniei.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.

Subiectele principale aflate pe agenda reuniunii au vizat printre altele, ajutoarele de stat pentru achizitionarea terenurilor agricole - solicitarea Poloniei, sustinuta de Ungaria si Letonia, situatia pe piata comunitara a carnii de porc, noile provocari pentru paduri a�� subiect introdus la solicitarea Frantei (importanta padurilor din punct de vedere economic, al protectiei mediului si amenajarii teritoriului). Totodata, au avut loc discutii privind viitoarea conferinta ministeriala referitoare la Organizatia Mondiala a Comertului, situatia pietei laptelui si a produselor lactate.


De interes pentru Romania si Bulgaria a fost propunerea de Regulament privind stabilirea posibilitatilor de pescuit si a conditiilor aferente pentru anumite resurse halieutice aplicabile in Marea Neagra pentru 2010, respectiv stabilirea cotei pentru calcan .


Urmare a negocierilor trilaterale care au avut loc in marja Consiliului si a propunerilor tehnice privind Planul de management inaintate si sustinute de Romania prin Reprezentanta Permanenta anterior reuniunii, cota pentru calcan s-a stabilit la 96 tone (impartita in mod egal intre Romania si Bulgaria) reprezentand o reducere cu 4% (fata de propunerea CE care prevedea o reducere cu 25%).


In cadrul intalnirii s-a stabilit ca, pentru mentinerea cotei de 96 de tone, se introduce o noua perioada de prohibitie in perioada 1 ianuarie si 15 februarie 2010, iar Romania si Bulgaria trebuie sa prezinte pana in 15 februarie 2010 Planurile nationale de management si control al pescuitului (capturile accidentale de calcan rezultate anterior datei de 15 februarie vor trebui inregistrate si debarcate, fiind deduse din cotele nationale).


De asemenea, Comisia Europeana a fost de acord cu propunerea Romaniei si Bulgariei privind analiza posibilitatii de cooptare in programul de conservare a resursei a altor state care pescuiesc in Marea Neagra. Regulamentul in forma convenita va fi adoptat prin procedura scrisa.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...