Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Hotararea Curtii Constitutionale pentru validarea presedintelui Romaniei

Hotararea Curtii Constitutionale pentru validarea presedintelui Romaniei

  Publicat: 14 Dec 2009       834 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In sedinta din data de 14 decembrie 2009, Curtea Constitutionala, in temeiul art. 146 lit. f) din Constitutie, art. 2 alin. (2) si art. 24 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, precum si al art. 37 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, cu unanimitate de voturi, s-a pronuntat dupa cum urmeaza:

Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Act adoptat de organele de stat,
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Partea finala a hotararii pronuntata de catre un organ de jurisdictie,care cuprinde solutia data cauzei.
Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Act adoptat de organele de stat,
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

- prin Hotararea nr. 39 din 14 decembrie 2009, a respins cererea de anulare a alegerilor desfasurate in turul doi de scrutin la data de 6 decembrie 2009 pentru functia de Presedinte al Romaniei, formulata de Partidul Social Democrat si Partidul Conservator;


- prin Hotararea nr.40 din 14 decembrie 2009, a respins ca inadmisibile sesizarile formulate de Alianta PSD+PC, Organizatia judeteana Caras-Severin, inregistrate la Biroul Electoral Central si transmise spre solutionare Curtii Constitutionale;


- prin Hotararea nr.41 din 14 decembrie 2009, a respins ca inadmisibila contestatia formulata de Alianta PSD+PC aiAæA½iAæA½ Arad.


Hotararile sunt definitive si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


De asemenea, hotararile se afiseaza pe pagina de Internet a Curtii Constitutionale, la adresa www.ccr.ro, rubrica Alegeri prezidentiale 2009.


* * *


In continuare, in exercitarea atributiilor sale constitutionale si legale, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a adoptat Hotararea nr. 42 din 14 decembrie 2009 privind stabilirea si aducerea la cunostinta publica a rezultatului alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin desfasurat la 6 decembrie 2009, hotarare care este definitiva, sepublica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si al carei dispozitiv este urmatorul:


1. Stabileste si aduce la cunostinta publica rezultatele alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin din 6 decembrie 2009.


2. Constata ca domnul Traian Basescu este ales in functia de Presedinte al Romaniei, intrunind cel mai mare numar de voturi din cele valabil exprimate.


3. Stabileste validarea alegerii domnului Traian Basescu in functia de Presedinte al Romaniei pentru 16 decembrie 2009, ora 10:00, la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului.


4. Prezenta hotarare este definitiva, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si se aduce la cunostinta prin presa.


BIROUL DE PRESA AL CURTII CONSTITUTIONALECiteşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Contract individual de munca, Model 2021. PDF si Word editabil
Sursa: MCP Cabinet avocati

Libera prestare a serviciilor si a celor ale lucratorilor lor detasati intr-un stat membru gazda. Respectarea conditii de concurenta echitabile intre
Sursa: EuroAvocatura.ro

Un serviciu care pune in legatura directa, prin intermediul unei aplicatii electronice, clienti si soferi de taxi constituie un serviciu al societatii
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Hotararea CEDO in cauza Michnea impotriva Romaniei. Respectarea vietii de familie
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Hotararea CEDO in Cauza Dimitrie Dan Popescu si altii impotriva Romaniei. Imposibilitatea de a se bucura de dreptul de proprietate
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Limitele de competenta ale A.S.F. Petitie adresata Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) avand ca obiect contestarea modului de solutionare
Pronuntaţă de: I.C.C.J, Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 438 din 29 ianuarie 2020

Legislaţie

HG nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2021
Hotararea nr. 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata Mo ...

Legea nr. 2/2021 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului
Legea nr. 2/2021 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului Monitorul ...

OUG 225/2020 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii
Ordonanta de urgenta nr. 225/2020 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri ...