Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Hotararea Curtii Constitutionale pentru validarea presedintelui Romaniei

Hotararea Curtii Constitutionale pentru validarea presedintelui Romaniei

  Publicat: 14 Dec 2009       877 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In sedinta din data de 14 decembrie 2009, Curtea Constitutionala, in temeiul art. 146 lit. f) din Constitutie, art. 2 alin. (2) si art. 24 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, precum si al art. 37 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, cu unanimitate de voturi, s-a pronuntat dupa cum urmeaza:

Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Act adoptat de organele de stat,
Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Partea finala a hotararii pronuntata de catre un organ de jurisdictie,care cuprinde solutia data cauzei.
Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Act adoptat de organele de stat,
Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

- prin Hotararea nr. 39 din 14 decembrie 2009, a respins cererea de anulare a alegerilor desfasurate in turul doi de scrutin la data de 6 decembrie 2009 pentru functia de Presedinte al Romaniei, formulata de Partidul Social Democrat si Partidul Conservator;


- prin Hotararea nr.40 din 14 decembrie 2009, a respins ca inadmisibile sesizarile formulate de Alianta PSD+PC, Organizatia judeteana Caras-Severin, inregistrate la Biroul Electoral Central si transmise spre solutionare Curtii Constitutionale;


- prin Hotararea nr.41 din 14 decembrie 2009, a respins ca inadmisibila contestatia formulata de Alianta PSD+PC aiAżA˝iAżA˝ Arad.


Hotararile sunt definitive si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


De asemenea, hotararile se afiseaza pe pagina de Internet a Curtii Constitutionale, la adresa www.ccr.ro, rubrica Alegeri prezidentiale 2009.


* * *


In continuare, in exercitarea atributiilor sale constitutionale si legale, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a adoptat Hotararea nr. 42 din 14 decembrie 2009 privind stabilirea si aducerea la cunostinta publica a rezultatului alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin desfasurat la 6 decembrie 2009, hotarare care este definitiva, sepublica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si al carei dispozitiv este urmatorul:


1. Stabileste si aduce la cunostinta publica rezultatele alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin din 6 decembrie 2009.


2. Constata ca domnul Traian Basescu este ales in functia de Presedinte al Romaniei, intrunind cel mai mare numar de voturi din cele valabil exprimate.


3. Stabileste validarea alegerii domnului Traian Basescu in functia de Presedinte al Romaniei pentru 16 decembrie 2009, ora 10:00, la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului.


4. Prezenta hotarare este definitiva, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si se aduce la cunostinta prin presa.


BIROUL DE PRESA AL CURTII CONSTITUTIONALECiteşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Salariatii NU pot fi obligati sa suporte cheltuielile cu testele PCR impuse de catre angajatori
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Cesiunea de creanta. Efectele asupra executarii silite
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Venituri care nu intra in categoria „veniturilor din alte surse” si care sunt supuse platii contributiei de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 506/20.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Anulare hotarari de consiliu local prin care s-au aprobat rectificari bugetare si/sau virari de credite bugetare in competenta consiliului local fara
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1713 din 24.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Legislaţie

Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021
Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I ...

OUG 68/2021 pentru eliberarea, verificarea si acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID
ORDONANTA DE URGENTA nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor masuri pentru punerea in aplica ...

Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile impleme
Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de com ...