Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Recuperarea banilor din taxa auto, in instanta

Recuperarea banilor din taxa auto, in instanta

  Publicat: 29 Jan 2008       17204 citiri       Sursa: Romania Libera  


Este actul juridic procesual, final si de dispozitie prin care se solutioneaza cauza penala de catre instanta de judecata, punandu-se, astfel, capat judecatii.
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,
Taxa auto poate fi restituita numai daca exista o hotarare judecatoreasca definitiva, considera directorul adjunct pentru impozite si taxe din Ministerul Finantelor, Mihail Hura.

Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Act adoptat de organele de stat,
Unica autoritate de justitie din Romania, garantul suprematiei Constitutiei, care se supune numai Constitutiei si legii sale de organizare si functionare.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Denumire data monedei unice europene.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
\"Taxa a fost perceputa potrivit prevederilor Codului Fiscal in vigoare si nu se restituie. Este adevarat ca oricarei persoane i se asigura accesul liber la justitie. Daca cetateanul parcurge toti pasii pana la recurs si exista hotarare definitiva judecatoreasca, nici Hura, nici Vosganian nu au cum sa se opuna unei hotarari judecatoresti definitive, deci se va restitui\", a explicat Hura pentru BBC.

El a aratat ca veniturile din aceasta taxa au fost incasate in temeiul unei legi care nu a fost contestata la Curtea Constitutionala si care este aprobata de Parlamentul Romaniei. \"Omul poate sa conteste inclusiv taxa de proprietate asupra unui autoturism. Are dreptul sa mearga in justitie, justitia se pronunta\", a mai spus Hura.

Cat priveste cetateanul din Arad care a dat in judecata Ministerul Finantelor in problema taxei auto de prima inmatriculare, oficialul Ministerului Finantelor a mentionat ca respectiva persoana a avut castig de cauza la judecatoria din Arad. \"Urmeaza etapa Curtea de Apel. Bineinteles ca Ministerul de Finante a atacat hotararea respectiva la Curtea de Apel\", a precizat Mihail Hura. Noua formula a taxei de prima inmatriculare auto (taxa de poluare auto) va intra in vigoare la 1 iulie 2008.

Norma de poluare Euro 4 a fost introdusa in Uniunea Europeana in ianuarie 2005, norma Euro 3 a fost introdusa in ianuarie 2000, norma Euro 2 - in ianuarie 1996, iar Euro 1 - in iulie 1992.

Veniturile din aceasta taxa vor fi virate Fondului pentru mediu si vor fi gestionate de Administratia Fondului pentru Mediu, in vederea finantarii programelor si proiectelor pentru protectia mediului. Suma de plata reprezentand taxa se calculeaza in lei de unitatile trezoreriei statului din cadrul autoritatilor fiscale teritoriale in a caror evidenta contribuabilii sunt inregistrati ca platitori de impozite si taxe. Valoarea in lei a taxei se va determina pe baza cursului de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.


__________

Calculeaza Taxa auto de poluare in vigoare de la 1 iulie 2008. Calcul comparativ Taxa veche si taxa nouaCiteşte mai multe despre:   


Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Salariatii NU pot fi obligati sa suporte cheltuielile cu testele PCR impuse de catre angajatori
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Cesiunea de creanta. Efectele asupra executarii silite
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Venituri care nu intra in categoria „veniturilor din alte surse” si care sunt supuse platii contributiei de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 506/20.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Anulare hotarari de consiliu local prin care s-au aprobat rectificari bugetare si/sau virari de credite bugetare in competenta consiliului local fara
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1713 din 24.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Legislaţie

Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021
Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I ...

OUG 68/2021 pentru eliberarea, verificarea si acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID
ORDONANTA DE URGENTA nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor masuri pentru punerea in aplica ...

Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile impleme
Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de com ...