Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Life-coach-ul, profesionistul care ne invata cum sa traim

Life-coach-ul, profesionistul care ne invata cum sa traim

  Publicat: 29 Jan 2008       2169 citiri       Sursa: Curentul  


Importat in Europa din USA si Australia, life-coachingul este deja un concept foarte raspandit, mai ales printre cei care isi permit luxul de a plati pe cineva pentru consiliere in privinta regasirii echilibrului dintre viata profesionala si viata personala, isi doresc o schimbare de job sau o schimbare de cariera.

Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
O noua meserie, asadar, pe piata fortei de munca, specialisti care ne invata sa reusim atat in viata personala, cat si in viata de familie, sa ne putem bucura de satisfactiile materiale ale muncii, dar sa nu sacrificam pentru aceste satisfactii momentele de relaxare sau momentele alaturi de cei dragi.


Despre Life Coaching

Life-coachingul incepe cu evaluari, teste, intrebari, discutii, in urma carora se stabilesc clar obiectivele, totul fiind similar apoi cu project-managementul. Se stabilesc planuri de actiune, indicatori de succes etc. Life-coachingul ne ajuta sa ne concentram asupra obiectivelor importante, dar fara a pierde din vedere imaginea globala a vietii pe care ne-o dorim.

La un coach apelam cand nu mai stim care e planul, am incercat sa facem atat de multe ca nu mai vedem clar unde vrem sa ajungem, nu ne mai putem defini prioritatile care pareau foarte bine stabilite la un moment dat. Sau poate planul a fost stabilit in functie de preferintele parintilor, la presiunile colegilor sau ale grupului din care facem parte, astfel incat abordarea a fost total gresita. In mod obisnuit, un program de coaching dureaza intre 3 si 6 luni. In functie de nevoile clientului si de progresele sale, aceasta perioada poate creste sau se poate reduce sensibil.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Salariatii NU pot fi obligati sa suporte cheltuielile cu testele PCR impuse de catre angajatori
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Cesiunea de creanta. Efectele asupra executarii silite
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Venituri care nu intra in categoria „veniturilor din alte surse” si care sunt supuse platii contributiei de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 506/20.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Anulare hotarari de consiliu local prin care s-au aprobat rectificari bugetare si/sau virari de credite bugetare in competenta consiliului local fara
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1713 din 24.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Legislaţie

Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021
Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I ...

OUG 68/2021 pentru eliberarea, verificarea si acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID
ORDONANTA DE URGENTA nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor masuri pentru punerea in aplica ...

Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile impleme
Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de com ...