din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1771 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Aproximativ zece la suta din pensiile speciale ar putea scadea, dupa recalculare

Aproximativ zece la suta din pensiile speciale ar putea scadea, dupa recalculare

  Publicat: 18 Feb 2010       1405 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Aproximativ zece la suta din pensiile speciale ar putea scadea, dupa recalculare, reducerea medie fiind de 1.500 de euro, dar putandu-se ajunge si la o diminuare la 80%, cei mai afectati fiind magistratii, aviatorii si diplomatii.

Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Denumire data monedei unice europene.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Descoperire de cont ce apare atunci cand titularul a efectuat prelevari superioare activelor existente sau limitei de credit acordate.
Perioada in care s-a platit contributia de asigurari sociale atat de catre asigurat, cat si de angajator sau, dupa caz, numai de catre asigurat.
Perioada in care s-a platit contributia de asigurari sociale atat de catre asigurat, cat si de angajator sau, dupa caz, numai de catre asigurat.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, joi, ca, dupa recalculare, reducerea pensiilor speciale va fi direct proportionala cu valoarea veniturilor incasate in ultimele luni de activitate, in functie de care au fost calculate pensiile.

Potrivit ministrului, ar fi aproximativ 200.000 de pensii speciale, iar 25.000 dintre acestea s-ar putea reduce, dupa recalculare, scaderea medie fiind de 1.500 de euro.

Ministrul a precizat ca pensiile speciale ale angajatilor din armata, politie, servicii secrete vor fi recalculate in functie de soldele si salariile pe care le-au avut ca si cand ar fi contribuit la bugetul de asigurari sociale.

Seitan a precizat ca au fost facute simulari pe cazuri punctuale si s-a descoperit ca, in anumite situatii, diferentele nu vor fi semnificative sau ca ar putea exista anumite majorari. Astfel, un locotenent-colonel din Ministerul Apararii cu un stagiu de cotizare de 34,7 ani care, in prezent, are o pensie de 2.313 lei va avea dupa recalculare 2.302 lei.

Un ofiter SRI cu pensie de 2.903 lei si stagiu de cotizare de 36,4 ani va obtine dupa recalculare o pensie 3.011 lei.



Citeşte mai multe despre:    Magistrati    Procurori    Aviatori    Diplomati    Ofiteri SRI    Pensii speciale    Reclacularea pensiilor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Judecatori si Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 1232

Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 1063

Procurori eliberati din functie la data de 19 februarie 2020
20 Feb 2020 | 1324

CSM a aprobat organizarea, in data de 15.12.2019 a concursului de promovare in functii de executie, pe loc, a judecatorilor.
17 Oct 2019 | 1449

ICCJ: interdictia magistratilor si personalului asimilat de a beneficia de pensie de serviciu si indemnizatie nu se aplica in cazul condamnarilor pentru infractiuni savarsite anterior intrarii in vigoare a Legii 118/2004
16 Oct 2019 | 1564

CEDO - nu exista semne de lipsa de impartialitate a judecatorilor - Ilie c. Romaniei
28 Sep 2019 | 1109



Articole Juridice

Dobandirea calitatii de notar public de catre judecatorii Curtii Constitutionale. Studiu de caz
Sursa: Dobre Ion

Eroarea judiciara, eroarea de judecata si erorile materiale in procesul civil
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Exigentele impuse pentru emiterea unui mandat european de arestare si intinderea protectiei jurisdictionale de care beneficiaza persoanele pe numele carora a fost emis un astfel de mandat
Sursa: EuroAvocatura.ro

Incidenta Deciziei CCR nr. 279/2015 asupra contractelor de munca suspendate la data pronuntarii. Neretroactivitate si neconstitutionalitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Functionari publici. Drepturi salariale functionari. Revocarea pentru viitor a efectelor unui act administrativ de stabilire a drepturilor salariale. Inlaturare pentru trecut a efectelor actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 628/30.07.2020

Redeschiderea urmaririi penale. Confirmare. Lipsa unei anchete efective
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, judecator de camera preliminara, incheierea nr. 211 din 11 iunie 2020

ICCJ: Excluderea asociatului din cauza neintelegerilor grave intre asociati
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Neindicarea salariului confidential al membrilor de familie in declaratia de avere nu poate fi sanctionata cu amenda
Pronuntaţă de: Judecatoria Pascani Sentinta civila nr. 1976 din 20 noiembrie 2020