Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Ce s-a intamplat in ultimele 2 sedinte plenare ale Parlamentului European

Ce s-a intamplat in ultimele 2 sedinte plenare ale Parlamentului European

  Publicat: 28 Feb 2010       911 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Caracteristica a raportului juridic de obligatii cu pluralitate de subiecte, mai multi creditori si un singur debitor, un singur creditor si mai multi debitori, mai multi creditori si mai multi debitori.
Denumire data monedei unice europene.
In cele doua zile de sedinte plenare de la Bruxelles, deputatii europeni au discutat pentru prima data cu presedintele Consiliului UE, Herman Van Rompuy, au cerut solidaritate pentru depasirea problemelor din zona euro

Politica monetara este reglementata de Articolele 105?111 (fostele Articole 105-109)din Tratatul de constituire a Comunitatii Europene. Este fundamentala pentru uniunea economica si monetara (UEM).
Data calendaristica a unui inscris sub semnatura privata, care nu poate fi contestata de terti.
Denumire data monedei unice europene.
Caracteristica a raportului juridic de obligatii cu pluralitate de subiecte, mai multi creditori si un singur debitor, un singur creditor si mai multi debitori, mai multi creditori si mai multi debitori.

si au sustinut o politica durabila in domeniul pescuitului pentru binele sectorului dar si al ecosistemelor marine. Galeria foto de fata va prezinta atmosfera sesiunii.Domnul Van Rompuy, pentru prima data la Parlament: Presedintele Consiliului Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, a vorbit deputatilor europeni pentru prima data, intr-o dezbatere privind dificultatile din zona euro.
Problemele bugetare din zona euro: Domnul Van Rompuy a prezentat Parlamentului European rezultatele ultimului Consiliu European, dedicat problemelor legate de datoria publica a Greciei si strategiei UE 2020. In dezbaterea ce a urmat prezentarea presedintelui Consiliului UE, deputatii europeni au cerut solidaritate si strategii noi, ambitioase.
Reforma pescuitului: Populatiile de pesti sunt in scadere. La fel si veniturile pescarilor. In acest context, Parlamentul cere ca dimensiunile economice si ecologice ale politicii pescuitului sa fie echilibrate si reglementate flexibil.
Drepturile omului: Delegatia Parlamentului European la Consiliul ONU pentru drepturile omului, a carei sesiune anuala se va desfasura la Geneva intre 1 si 26 martie, va sustine combaterea discriminarii si a incalcarilor drepturilor omului in razboaie si isi vor manifesta ingrijorarile privind situatia din Haiti, Iran, Afganistan si Gaza.
Ucraina: Deputatii europeni au salutat faptul ca recentele alegeri prezidentiale din Ucraina au fost in mare parte libere si corecte, dar au spus ca tara trebuie stabilizata prin reformarea constitutiei si stabilirea unei economii de piata sociale.
Vizitatori din Belarus: Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, i-a primit pe AndA¼elika Borys, presedinta Uniunii Polonezilor din Belarus si Aleksandr Milinkievici, liderul opozitiei democrate din aceeasi tara si laureat al Premiului Saharov in 2006.
Citeşte mai multe despre:    Parlamentul European    Zona euro

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1252

Ministrul finantelor publice a participat la reuniunea Eurogrup in format extins si la reuniunea informala ECOFIN
14 Sep 2019 | 481

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru „fapte de coruptie” incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 885

Senatul a publicat un raport cu privire la prevenirea si corectarea dezechilibrelor macroeconomice
27 Jun 2019 | 674

Senatul Romaniei a constatat inregistrarea de progrese cu privire la aplicarea Agendei europene privind migratia
27 Jun 2019 | 702

Consiliul Concurentei: Romania exporta mai mult in tarile din Vestul Europei decat in Est
22 Jun 2019 | 672Articole Juridice

Dreptul la deconectare al salariatului in era digitala. Reglementare
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Curtea de Justitie respinge actiunea Republicii Cehe impotriva directivei privind consolidarea controlului achizitionarii si detinerii de arme de foc
Sursa: EuroAvocatura.ro

Egalitatea in drepturi la acordarea pensiei sociale minime garantate
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 466/2019 - admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 388/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea 115/1996 si din Legea 176/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 250/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 386 alin. (1) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei