Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Legea de privatizare a Automobile Craiova va fi modificata

Legea de privatizare a Automobile Craiova va fi modificata

  Publicat: 04 Feb 2008       2521 citiri       Sursa: Gardianul  


Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Autoritatile ar putea fi obligate sa modifice contractul de privatizare a Automobile Craiova – vanzare anchetata de catre Comisia Europeana - la solicitarea Bruxelles-ului.

Art. 87 TCE (versiunea consolidata) stipuleaza ca, exceptand situatiile expres prevazute in Tratat, orice fel de ajutor acordat de catre un stat membru, sau prin intermediul resurselor statului, este incompatibil cu Piata Interna comunitara daca distorsioneaza concurenta favorizand unele intreprinderi sau productia anumitor bunuri si afecteaza comertul intre statele membre.
Art. 87 TCE (versiunea consolidata) stipuleaza ca, exceptand situatiile expres prevazute in Tratat, orice fel de ajutor acordat de catre un stat membru, sau prin intermediul resurselor statului, este incompatibil cu Piata Interna comunitara daca distorsioneaza concurenta favorizand unele intreprinderi sau productia anumitor bunuri si afecteaza comertul intre statele membre.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Organ legislativ compus din doua camere si care poarta denumiri diferite (Adunarea Nationala si Senat in Franta, Bundestag si Budesrat in Germania, Camera Comunelor si Camera Lorzilor in Anglia, Congres in S.U.A.etc.).
Mod de reorganizare a persoanei juridice,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Schimbarile nu vor duce, insa, la rezilierea contractului de vanzare a fabricii catre grupul Ford, cel putin asa crede Teodor Atanasiu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Printre posibilele modificari enumerate de catre seful AVAS se numara schimbarea unor articole din contractul de privatizare. „Totodata, ei (n.r. - oficialii europeni) pot sa considere ca unele dintre prevederi pot conduce la ideea ca ar putea fi un ajutor de stat si ca sa nu fie ajutor de stat ar trebui marit pretul cutare cu atât“, a declarat seful AVAS, citat de Mediafax. Verdictul CE pe marginea acestei tranzactii urmeaza sa fie dat in termen de o luna, astfel încât contractul sa intre în vigoare imediat ce legea va fi aprobata în Parlament.

„Vom cere Guvernului sa solicite Parlamentului sa aprobe legea de privatizare a Automobile Craiova în procedura de urgenta“, a mai spus presedintele Autoritatii. Pentru a se incadra in termene, cele doua parti ar putea sa prelungeasca din nou valabilitatea contractului, dupa extensia de 45 de zile adoptata recent. In aceste conditii, Atanasiu se asteapta ca americanii de la Ford sa demareze activitatea la Craiova in luna aprilie. Mai departe, dupa finalizarea tranzactiei, reprezentantii Ford vor trebui sa propuna actionarilor fuziunea firmelor Automobile Craiova, Daewoo Automobile România si Mecatim Timisoara. Acestea vor fi divizate, ulterior, în doua societati - una în care vor intra doar activele necesare pentru productia auto, iar cealalta va avea în componenta terenurile si activele.

Fuziunea celor trei unitati si procesul de divizare ar putea dura chiar si doi ani de zile . Statul va decide ulterior metoda de valorificare a companiei nou-înfiintate.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Salariatii NU pot fi obligati sa suporte cheltuielile cu testele PCR impuse de catre angajatori
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Cesiunea de creanta. Efectele asupra executarii silite
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Venituri care nu intra in categoria „veniturilor din alte surse” si care sunt supuse platii contributiei de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 506/20.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Anulare hotarari de consiliu local prin care s-au aprobat rectificari bugetare si/sau virari de credite bugetare in competenta consiliului local fara
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1713 din 24.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Legislaţie

Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021
Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I ...

OUG 68/2021 pentru eliberarea, verificarea si acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID
ORDONANTA DE URGENTA nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor masuri pentru punerea in aplica ...

Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile impleme
Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de com ...