Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » SENATUL SCHIMBĂ CODUL FAMILIEI. SE INTERZIC CĂSĂTORIILE ÎNTRE PERSOANE DE ACELAŞI SEX

SENATUL SCHIMBĂ CODUL FAMILIEI. SE INTERZIC CĂSĂTORIILE ÎNTRE PERSOANE DE ACELAŞI SEX

  Publicat: 05 Feb 2008       8785 citiri       Sursa: Antena3  


Act normativ care cuprinde principiile si cele mai importante reglementari privind casatoria si familia, rudenia, ocrotirea celor lipsiti de capacitate, a celor cu capacitate restransa si a altor persoane.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Codul Familiei a fost modificat de către senatorii jurişti în urma dezbaterilor a trei proiecte de lege iniţiate de parlamentari PRM şi PSD. Prin acestea se solicita ca, ori de câte ori se face referire la consimţământul viitorilor soţi, inclusiv la semnarea actelor de căsătorie, să se precizeze "bărbat şi femeie".

Act normativ care cuprinde principiile si cele mai importante reglementari privind casatoria si familia, rudenia, ocrotirea celor lipsiti de capacitate, a celor cu capacitate restransa si a altor persoane.
Consimtamant scris pe cambie prin care o persoana, numita tras, se obliga sa achite la scadenta suma inscrisa pe cambie.
Act normativ care cuprinde principiile si cele mai importante reglementari privind casatoria si familia, rudenia, ocrotirea celor lipsiti de capacitate, a celor cu capacitate restransa si a altor persoane.
Modificările la Codul Familiei au ca scop, din punctul de vedere al PRM şi PSD, prevenirea interpretărilor în ceea ce priveşte întocmirea actelor de stare civilă şi precizarea clară în conţinutul legii că o căsătorie nu se poate încheia decât între persoane de sex diferit. Propunerea a fost votată cu unanimitate de voturi de către membrii Comisiei juridice.

Occidentul, însă, nu manifestă reticenţă faţă de mariajele homosexuale. Prima căsătorie între persoane de acelaşi sex s-a oficiat în Amsterdam (Olanda). În prezent, căsătoriile homosexuale sunt legale în Olanda, Belgia, Spania, Cehia jumătate din provinciile Canadei, Massachuttes (SUA) şi Africa de Sud.

Într-un comunicat remis MEDIAFAX, Asociaţia Accept - structură ce apără şi promovează drepturile minorităţilor sexuale - anunţă că recentele modificări la Codul Familiei încalcă "principii fundamentale în materia drepturilor omului, recunoscute prin Constituţia României". Acestea sunt, în opinia reprezentanţilor asociaţiei, principiul universalităţii drepturilor, principiul egalităţii în drepturi, dreptul la viaţă intimă familială şi privată şi dreptul la căsătorie.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Salariatii NU pot fi obligati sa suporte cheltuielile cu testele PCR impuse de catre angajatori
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Cesiunea de creanta. Efectele asupra executarii silite
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Venituri care nu intra in categoria „veniturilor din alte surse” si care sunt supuse platii contributiei de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 506/20.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Anulare hotarari de consiliu local prin care s-au aprobat rectificari bugetare si/sau virari de credite bugetare in competenta consiliului local fara
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1713 din 24.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Legislaţie

Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021
Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I ...

OUG 68/2021 pentru eliberarea, verificarea si acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID
ORDONANTA DE URGENTA nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor masuri pentru punerea in aplica ...

Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile impleme
Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de com ...