din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3379 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Firmele vor plati TVA statului numai dupa 30 de zile de la incasarea contravalorii platii serviciilor prestate sau produselor livrate

Firmele vor plati TVA statului numai dupa 30 de zile de la incasarea contravalorii platii serviciilor prestate sau produselor livrate

  Publicat: 23 Mar 2010       1844 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Agentii economici vor plati TVA statului numai dupa 30 de zile de la incasarea contravalorii platii serviciilor prestate sau produselor livrate, conform unui proiect legislativ al unor senatori PD-L, adoptat luni de Senat, cu sprijinul reprezentantilor PSD si ai UDMR.

Este parte in procesul penal alaturi de inculpat, partea vatamata si partea responsabila civilmente, care exercita actiunea civila in cadrul procesului penal.
(Bankruptcy) Stare de insolvabilitate a unei persoane fizice sau juridice; cu alte cuvinte, incapacitatea acesteia de a-si plati datoriile.
Lipsa posibilitatii juridice de a exercita personal si singur drepturile si de a asuma, tot astfel, obligatiile prin incheierea de acte juridice civile.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Totalitatea membrilor unui organ colectiv, a unei organizatii sau adunari constituite.
Este relatarea facuta de catre expertul desemnat de instanta, in scris sau oral, in care acesta expune constatarile si concluziile sale cu privire la imprejurarile de fapt a caror lamurire a fost solicitata.

Plenul Senatului a adoptat proiectul legislativ care aduce modificari Codului fiscal, cu toate ca a fost respins, initial, in Comisia de buget-finante si a avut un punct de vedere negativ din partea Guvernului.


Initiatorii au sustinut ca, pe fondul crizei economice, cand multe dintre IMM-urile romanesti au dat faliment sau sunt in incapacitate de plata, "este total incorect ca statul roman sa incaseze din TVA sume pe care emitentii facturilor nu le mai vad niciodata". De aceea, ei au propus "corectarea colectarii TVA" in sensul ca aceasta sa nu mai fie platita in momentul emiterii facturilor, ci doar dupa incasarea contravalorii acestora.


De cealalta parte, Guvernul nu a sustinut adoptarea acestui proiect legislativ, aratand ca aplicarea masurii ar conduce la dificultati majore in colectarea veniturilor la bugetul de stat . Mai mult, reprezentantii Executivului au atras atentia ca adoptarea acestei initiative legislative va duce la un impact major asupra bugetului la inceputul aplicarii acestei masuri economice, din cauza decalajului intre momentul livrarii produselor, respectiv a prestarii serviciilor, si cel al platii facturilor, din cauza lipsei de lichiditati la agentii economici, in contextul crizei.


Proiectul a fost sustinut in cadrul dezbaterilor din plen atat de reprezentantul UDMR, Tiberiu Gunthner, cat si de cei ai PSD.


Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a supus la vot Raportul de respingere, insa acesta a intrunit doar 38 de voturi "pentru", 51 "impotriva" si 5 "abtineri".


Conform listei oficiale de vot, in favoarea initiativei legislative s-au pronuntat toti senatorii PSD prezenti, 7 dintre cei ai PD-L, 27 votand impotriva acesteia, si un singur senator UDMR. Senatul este prima Camera sesizata.



Citeşte mai multe despre:    TVA    IMM    Firme    Colectare TVA    Deducere TVA    Codul Fiscal    Criza    Senatul Romaniei    Senat    Tiberiu Gunthner

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii
15 Jun 2021 | 1935

MFP: Proiect de OUG privind scutirea de la plata impozitului a firmelor din industria HoReCa si a jocurilor de noroc
17 Jun 2020 | 1423

Guvernul a eliminat doua conditionalitati din programul IMM Invest
28 May 2020 | 1083

Eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, si gratuit
07 Apr 2020 | 1190

Conferintele UpDate Work: Protectia economica si sociala a salariatilor
03 Apr 2020 | 1877

Conferintele UpDate Work: Reorganizarea societatilor angajatoare
03 Apr 2020 | 1520



Articole Juridice

Declaratia unica (212) pe 2024. Model Declaratia unica pe 2024
Sursa: EuroAvocatura.ro

Statele UE trebuie sa acorde o despagubire oricarei victime a unei infractiuni intentionate savarsite prin violenta, inclusiv celor care au resedinta pe propriul teritoriu
Sursa: EuroAvocatura.ro

Eroarea judiciara, eroarea de judecata si erorile materiale in procesul civil
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Impozitele speciale prelevate pe cifra de afaceri a intreprinderilor de telecomunicatii si din sectorul comertului cu amanuntul sunt compatibile cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Inselaciune. Incheierea si executarea unui contract. In dubio pro reo
Pronuntaţă de: Decizia nr. 960/A din 01.10.2018a Curtii de Apel Galati

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA
Pronuntaţă de: Decizia nr. 879/20.04.2018 a Curtii de Apel Galati

Contestatie la raport de distribuire. Distribuirea onorariului de succes al lichidatorului. Ordinea de distribuire a sumelor obtinute din vanzarea bunului obiect al garantiei imobiliare
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 168/A din 16.05.2018 a Curtii de Apel Galati