Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Amendamentele la legea unitara a pensiilor formulate de CSM in numele magistratilor au fost adoptate de Senat

Amendamentele la legea unitara a pensiilor formulate de CSM in numele magistratilor au fost adoptate de Senat

  Publicat: 13 Apr 2010       2094 citiri       Sursa: Iulian Urban  


Amendamentele formulate de CSM in numele magistratilor au fost preluate si adoptate cu UNANIMITATE de voturi de senatorii-juristi din Comisia Juridica a Senatului. Sunt practic singurele amendamente admise la proiectul legii unitare a pensiilor, iar avizul Comisiei Juridice dat legii este pozitiv cu aceste amendamente.

1. Document prin care se face o instiintare (publica) cu caracter oficial.
1. Document prin care se face o instiintare (publica) cu caracter oficial.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Calificativ propriu normei juridice care stabileste categoric cerinta ca subiectul de drept sa aiba numai o anumita conduita,
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.


Sansa ca aceste amendamente sa treaca odata cu legea in Plenul Senatului sunt mari;
Initial, colegii pesedisti din Comisia Juridica vroia sa dam aviz negativ legii, insa am insistat ca si ei sa inteleaga ca mai bine dam aviz favorabil cu amendamentele vizandu-i pe magistrati incluse, pentru ca astfel dam doua sanse din trei atat legii cat si amendamentelor vizandu-i pe magistrati.
Cum explic eu ca senator al "puterii" faptul ca am sustinut si insistat ca aceste amendamente vizandu-i pe magistrati sa fie admise ?
In primul rand observam faptul ca Justitia este acea putere a statului unde isi spala rufele murdare celelalte puteri in stat . Justitia este pilonul si fundamentul unei democratii, iar eu asa cum am mai spus aici, prefer ca manager sa creez avantaje magistratilor, insa sa fiu exigent si sa le cer performante deosebite.
Prefer sa-i las pensia neatinsa insa sa-i cer imperativ sa prinda , ancheteze, aresteze si condamne corupti, hoti, talhari, adica sa curete cangrena societatii romanesti; Ceea ce a inceput DNA-ul, continuand cu sentintele din cazul Voicu, suspendarea din functie a lui Costiniu, arata ca Justitia are potential sa se reformeze si odata cu ea sa scoata la lumina si liman toata societatea romaneasca. Despre asta vorbesc, despre a crea conditii pentru magistrati sa poata lucra la parametrii pe care-i cerem si pretindem noi.
Nu am cerut privilegii sau avantaje pentru mine, pentru parlamentari, pentru tata sau mama.
Insa daca am putut sa fac ceva pentru Justitie, ca sa pot sa cer Justitiei sa functioneze ireprosabil, atunci nu am irosit acest moment important si stiu ca magistratii vor reactiona pe masura si vor continua sa faca lucruri bune, sa dea verdictele care vor anula din efectul actual de lipsa de moralitate, sfidare a legii pe care le intalnim la tot pasul in Romania.Pentru rezultatele DNA, ANI si verdictele ICCJ din ultima perioada, pot spune ca a meritat sa facem acest lucru.Dar si pentru miile de judecatori si procurori de la toate instantele judecatoresti de pe intregul cuprinsul acestei tari .
Legea pensiilor va fi dezbatuta in plenul Senatului luni, 19 aprilie.Am aprobat astazi ca luni, 19 aprilie, punctul 1 de pe ordinea de zi sa fie Legea pensiilor, pentru ca noi ne-am angajat ca pana la 15 aprilie sa dam drumul acestei legi, dar noi deja suntem in intarziere.Senatul este prima Camera sesizata. Guvernul a aprobat in data de 10 februarie Legea unitara a pensiilor.Citeşte mai multe despre:    CSM    Legea unitara a pensiilor    Magistrati    Judecatori    Pensii    ICCJ

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Consiliul Superior al Magistraturii a lansat proiectul „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instante judecatoresti”
01 Nov 2019 | 1182

CSM a aprobat organizarea, in data de 15.12.2019 a concursului de promovare in functii de executie, pe loc, a judecatorilor.
17 Oct 2019 | 1230

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 – februarie 2020
17 Sep 2019 | 2822

CSM a publicat detaliile privind organizarea concursului de admitere la INM in perioada septembrie 2019 – februarie 2020
17 Sep 2019 | 1534

CSM a publicat detaliile concursului de promovare pe loc in functii de executie a procurorilor
12 Sep 2019 | 723

CSM a aprobat normele privind asigurarea de raspundere civila profesionala obligatorie a judecatorilor si procurorilor.
13 Jun 2019 | 1428Articole Juridice

Locuinta alternanta a copilului in legislatia franceza
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cauza TATU revine in dezbaterea profesionistilor in drept
Sursa: EuroAvocatura.ro - Avocat dr. Razvan Viorescu

Nesemnarea de catre procuror a Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale impotriva inculpatului
Sursa: CSM

Este necesara o cerere expresa a salariatului pentru reindividualizarea sanctiunii disciplinare, sau se poate dispune reindividualizarea sanctiunii de catre instanta din oficiu?
Sursa: CSM

Jurisprudenţă

CEDO: Panioglu impotriva Romaniei. Libertatea de exprimare
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

CEDO: Camelia Bogdan impotriva Romaniei. dreptul la un proces echitabil. Accesul la o instanta
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Neindicarea salariului confidential al membrilor de familie in declaratia de avere nu poate fi sanctionata cu amenda
Pronuntaţă de: Judecatoria Pascani Sentinta civila nr. 1976 din 20 noiembrie 2020

Valabilitatea actelor aditionale de majorare a salariului nesemnate de salariat
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara - Decizia nr. 641 din 01.07.2019