Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » PE doreste un acces mai rapid la fondurile europene pentru combaterea crizei si crearea de locuri de munca

PE doreste un acces mai rapid la fondurile europene pentru combaterea crizei si crearea de locuri de munca

  Publicat: 22 Apr 2010       1109 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Procedura de acordare a fondurilor regionale de dezvoltare trebuie sa fie mai simpla si mai flexibila, au spus deputatii europeni, care au cerut intrarea urgenta in vigoare a noilor reguli pentru combaterea crizei si crearea de locuri de munca .

Denumire data monedei unice europene.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
Instrument structural infiintat in 1993, cu scopul de a oferi ajutor financiar in domeniile mediu si infrastructura celor mai sarace state ale UE (statele cu un produs national brut sub 90% din media europeana),
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Element al laturii subiective a infractiunii si consta in obiectivul urmarit de faptuitor prin savarsirea faptei prevazute de legea penala.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.

Cu 350 de miliarde de euro prevazute pentru perioada 2007-2013, politica europeana de coeziune primeste peste o treime din bugetul UE. Aceasta ajuta tarile ce au dificultati din cauza crizei economice si reduce disparitatile dintre noile si vechile state membre. Insa pana la 1 aprilie 2010 - mijlocul perioadei 2007-2013 - doar 27% din aceste fonduri au fost alocate, din cauza procedurilor greoaie si prea complicate.

In contextul dificultatilor economice si sociale carora trebuie sa le faca fata Europa, acesti bani trebuie sa fie disponibili cat mai curand posibil. O propunere a Comisiei Europene, dezbatuta marti la Parlamentul European, vizeaza facilitarea interventiilor Fondului social european, Fondului de dezvoltare regionala si Fondului de coeziune.


Mai mult, mai repede, mai simplu


Reforma se bazeaza pe trei mari prioritati: cresterea sumelor deblocate in 2010, acordarea unei perioade mai lungi statelor membre pentru folosirea fondurilor si simplificarea accesului.


Conform eurodeputatei Sophie Auconie (Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat), Franta), a€žau fost luate masuri exceptionale, precum consolidarea pre-finantariisi un nou sistem de calcul, pentru combaterea crizei economicea€ś. Astfel, Ungaria, Romania si statele baltice vor putea beneficia in 2010 de avansuri de 2% din Fondul social european si 4% din Fondul de coeziune.


Fondurile alocate trebuie cheltuite in doi ani de la atribuire, exceptie facand statele ce au aderat la UE in 2004 si 2007, Portugalia si Grecia, care au la dispozitie trei ani. In cazul in care aceste perioade sunt depasite, fondurile trebuie restituite. Comisia Europeana propune mai multa flexibilitate in aplicarea acestei reguli pentru ca proiectele a caror punere in aplicare a fost intarziata sa nu fie abandonate.


Numai proiectele de peste 50 de milioane de euro pot fi trimise spre aprobare Comisiei Europene. Eurodeputata Elisabeth Schroedter (Verzi/ALE) a aratat ca nu se va mai verifica daca proiectele respecta legislatia europeana in domeniul mediului inconjurator.


Fiecare minut este important


Comisia propusese initial ca proiectele sa poata fi finantate 100% din bani europeni. Aceasta idee a fost insa respinsa de Consiliul UE (reprezentand statele membre) si Parlamentul European, deoarece contravenea principiului de co-finantare.


Parlamentul European va vota raportul (redactat de socialistul bulgar Evgeni Kirilov) la inceputul lui mai si spera ca textul va fi votat si in Consiliu inainte de septembrie. a€žEste important ca cele cinci state membre care au nevoie de acest ajutor acum sa poata avea fondurile cat mai curand posibila€ś, a spus eurodeputata Ramona Manescu (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, Romania).


Raportorul Kirilov a amintit faptul ca scopul modificarilor aduse de Parlamentul European este de a ajuta statele membre a€žin aceasta perioada crucialaa€ś, iar Cornelia Ernst (Grupul Confederal al Stangii Unite Europene/Stanga Verde Nordica, Germania) a salutat regulile ce vizeaza simplificarea procedurilor. Kay Swinburne (Conservatorii si Reformistii Europeni, Regatul Unit) a aratat ca a€žrelaxarea criteriilor de co-finantare nu trebuie sa duca la reducerea responsabilitatiia€ś.

Citeşte mai multe despre:    Parlamentul European    Comisia Europeana    Fondul social european    Fonduri europene    Fondul de dezvoltare regionala    Fondul de coeziune.

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1033

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 733

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 711

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1286

MFP a publicat, spre dezbatere publica, un proiect de lege pentru modificarea Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto
23 Sep 2019 | 1037

MFP aduce modificari importante schemelor de ajutor de stat 807/2014 si 332/2014
11 Sep 2019 | 592Articole Juridice

Un medicament care se elibereaza fara prescriptie medicala intr-un stat membru nu poate fi comercializat in alt stat membru decat daca acesta din urma a autorizat la randul sau introducerea sa pe piata
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Dreptul la deconectare al salariatului in era digitala. Reglementare
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 466/2019 - admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 388/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea 115/1996 si din Legea 176/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 250/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 386 alin. (1) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei