Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Mediator exclus din profesie pentru repetate abateri disciplinare

Mediator exclus din profesie pentru repetate abateri disciplinare

  Publicat: 21 May 2010       1599 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Consiliul de mediere este autoritatea nationala de reglementare si control in domeniul medierii, iar in baza prerogativelor sale legale, este responsabil in fata publicului larg si a mediatorilor, de apararea prestigiului profesiei de mediator.

1. Doctrina privind normele de conduita si obligatiile etice ale unei profesiuni.
In categoria activelor circulante, post ce se refera la creantele salariale, sociale si fiscale determinate
Intreprindere comuna. Asociatie de intreprinderi sau de persoane fizice, constituita pentru a realiza un anumit proiect de afacere. Conform regulilor de concurenta comunitare, „intreprinderile comune” sunt intreprinderi controlate in comun de catre cel putin alte doua intreprinderi.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Intreprindere care cumpara sau sconteaza facturile de la un fabricant sau de la un vanzator si urmareste incasarea pretului de la clienti.

Consiliul este indrituit dar si obligat sa ia masuri pentru respectarea prevederilor continute de Codul de etica si deontologie profesionala a mediatorilor autorizati si aplica normele privind raspunderea disciplinara a acestora.


In baza acestor atributii, ca urmare a repetatelor incalcari ale eticii profesionale, Consiliul de Mediere intrunit in sedinta extraordinara in data de 7 mai 2010, a decis excluderea din profesie a mediatorului Tudor Tatu pentru repetate abateri disciplinare.


Garant al organizarii profesiei de mediator in Romania, Consiliul a decis excluderea din profesie a mediatorului susmentionat pentru incalcarea repetata a normelor deontologice specifice profesiei prin limbaj neadecvat, amenintari adresate altor colegi, arogarea de calitati oficiale nedetinute, repetate dezinformari publice, atacuri la persoana, formularea unui numar considerabil de plangeri penale cu caracter sicanatoriu impotriva altor colegi mediatori, precum si alte actiuni repetate care aduc atingere reputatiei profesiei de mediator.


Avand la baza cinstea si probitatea, rolul mediatorului in societate este unul de facilitare a echilibrului social si nu de generare de conflicte. Mediatorul, profesionist integru, cu un statut aparte in societate si avand o buna reputatie, este cel care este chemat sa ajute partile sa isi solutioneze divergentele pe cale amiabila, in baza increderii cu care acestea il investesc.


Probitatea profesionala reprezinta respectarea normelor deontologice si de organizare si functionare ale profesiei stabilite prin lege, regulamant de organizare si functionare, cod etic si deontologic si hotarari ale Consiliului de Mediere. Din pacate si in pofida eforturilor repetate ale mediatorilor, in general, Tatu Tudor a incalcat, in mod repetat si voit, normele deontologice care guverneaza profesia de mediator, norme care sunt destinate sa garanteze buna indeplinire de care mediator a misiunii sale sociale.


Din pacate, domnul Tatu Tudor si-a inteles gresit rolul social ca mediator, precum si responsabilitatile fata de colegii mediatori, si a pus Consiliul de mediere in situatia de a lua act de faptul ca prezenta acestuia in calitate de mediator in cadrul corpului profesional ar aduce doar prejudicii profesiei, in special, si medierii, in general, adoptand astfel cea mai severa forma de sanctionare a unui mediator.


Hotararea de excludere din profesie a domnului Tatu Tudor, asumata public de catre membri Consiliului de Mediere este un pas necesar catre normalitate, intr-o societate in care se asteapta ca mediatorul sa actioneze ca un factor de stabilitate sociala, prin contributia la rezolvarea conflictelor.Citeşte mai multe despre:    Legea 192/2006    Mediere    Judecatori    Mediatori

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[Vatra MCP] Schimbarile vizate de Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
23 Feb 2022 | 689

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 770

14 – 26.06.2021: ITM a aplicat amenzi de aproximativ 10 mil. de lei aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca
01 Jul 2021 | 1874

Inspectia Muncii a aplicat amenzi de peste 3 mil. de lei de la data intrarii in vigoare a Legii nr. 55/2020
21 Oct 2020 | 1581

Peste 4500 de angajatori au fost verificati de inspectorii de munca in ultima saptamana
30 Sep 2020 | 1501

UpDate Work. Banca orelor de munca, Saptamana comprimata sau Munca la dispozitia angajatorului
25 Sep 2020 | 2250Articole Juridice

Transmiterea unor date personale in cadrul unui dosar aflat pe rolul instantelor de judecata
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Instalarea unui sistem de supraveghere video de catre primarie, care nu respecta prevederile GDPR
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Dezvaluirea de date unor terti, intr-un dosar aflat pe rolul instantelor judecatoresti
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Dezvaluire pe intranet-ul institutiei de date din dosarul personal al salariatului
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Jurisprudenţă

Rezolutiunea contractului intervine pentru neexecutarea contractului, cu daune-interese in favoarea creditorului, daca acestea i se cuvin
Pronuntaţă de: ICCJ, Sectia a II-a civila, Decizia nr. 1936 din 29 octombrie 2019

ICCJ: Cu privire la rezolvarea aspectelor accesorii divortului, instanta de judecata poate consfinti acordul de mediere avand acest obiect.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Procedura prealabila este obligatorie ori de cate ori legea speciala prevede dreptul partii de a se adresa instantei de contencios administrativ
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 2271/2016

Dispozitii legale aplicabile in stabilirea competentei de atributiune in situatia in care exista o clauza compromisorie impusa de lege
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a Civila, Decizia nr. 1167 din 29 aprilie 2015