Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Comisia Europeana ia la puricat proiectul Netcity

Comisia Europeana ia la puricat proiectul Netcity

  Publicat: 14 Mar 2008       2243 citiri       Sursa: Cotidianul  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Comisarul european Viviane Reding este ingrijorata ca decizia Primariei Bucuresti de a concesiona lucrarile firmei UTI Systems incalca Legea concurentei.

Sistemul de facilitati, echipamente si servicii necesare operarii unei organizatii.
Sistemul de facilitati, echipamente si servicii necesare operarii unei organizatii.
Denumire data monedei unice europene.
(Concession) (1) In general: drept legal de folosire a unei proprietati in anumite scopuri.
Dupa absolvirea liceului in orasul natal, si-a completat studii universitare de filozofie, drept si istorie (1867 - 1871), culminand cu obtinerea doctoratului in drept la Berlin si a celui in filozofie la Giessen, in acelasi an, 1871.
(Bankruptcy) Stare de insolvabilitate a unei persoane fizice sau juridice; cu alte cuvinte, incapacitatea acesteia de a-si plati datoriile.
Comisarul european pentru Societatea informationala si mass-media a declarat joi, la intilnirea cu parlamentarii romani din comisiile de specialitate, ca la nivelul Comisiei Europene exista suspiciuni in legatura cu proiectul Netcity, care ar incalca Legea concurentei. Prin acest proiect, municipalitatea a concesionat infrastructura pentru fibra optica catre compania UTI Systems. „Avem anumite indoieli daca nu cumva proiectul incalca Legea concurentei. Nu am studiat inca dosarul in detaliu, dar informatiile pe care le detin ma indreptatesc sa imi exprim dubii in legatura cu legalitatea contractului”, a spus comisarul european.
Viviane Reding a precizat ca „nu se mai pot accepta monopoluri” privind conectarea cu fibra optica. Ea a avertizat ca la nivelul Comisiei se va analiza minutios proiectul Netcity si ca un eventual proces ar insemna tragerea la raspundere a Romaniei ca tara, nu doar a Primariei Capitalei. „S-ar putea sa nu se fi respectat reglementarile europene”, a conchis ea, adaugind ca va discuta aceasta chestiune in detaliu cu reprezentantii Guvernului. Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a concesionat infrastructura de fibra optica spre compania UTI Systems, iar contractul, incheiat in august 2007, se intinde pe 49 de ani. In acest timp, compania va investi peste 200 de milioane de euro pe care ii va recupera prin inchirierea retelei. Subcontractorii UTI sint Ericsson Romania, Alcatel Lucent si Neotel.

In replica, municipalitatea este de parere ca initiativa de concesiune a infrastructurii pentru fibra optica, numita si proiectul Netcity, nu va prejudicia interesele firmelor de cablu. „Reteaua subterana de fibra optica este alternativa pe care ne-o dorim la reteaua actuala, facuta pe stilpii Electrica si RATB. Nimeni nu va impiedica firmele de cablu sa-si construiasca in subteran propria retea”, a declarat pentru NewsIn directorul Coordonare-Reglementare din Primaria Capitalei, Radu Alexandru . Si Asociatia de Comunicatii prin Cablu (ACC) este nemultumita de concesiunea catre UTI, considerind ca monopolul astfel constituit ar putea impinge firmele de profil spre faliment.


Citeşte mai multe despre:   Comentează: Comisia Europeana ia la puricat proiectul Netcity
Articole Juridice

Constituirea unei fundatii. Patrimoniu si documente necesare
Sursa: Irina Maria Diculescu

Raspunderea coordonatorului activitatii salariatului in accidentele de munca. Plata daunelor morale
Sursa: Irina Maria Diculescu

Pierderea unui membru de familie. Gradul de apreciere al instantei in acordarea daunelor morale
Sursa: Irina Maria DiculescuJurisprudenţă

ICCJ - Hotararile pronuntate in procedura filtrarii nu pot fi atacate cu contestatie in anulare sau cu revizuire
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 504/2019 asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre prim-ministru, pe de o parte, si Presedintel
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Legislaţie

Normele metodologice privind functionarea SIMPV - 09.10.2019
Normele metodologice privind functionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot s ...

Legea 179/2019 - regimul juridic al francizei, modificarea Codului fiscal
Legea nr. 179/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 52/1997 privind regim ...

Ordinul ASPAAS nr. 573/2019 pentru modificarea si completarea Normelor privind organizarea si desfasurarea examenului de competenta profesionala
Ordinul nr. 573/2019 pentru modificarea si completarea Normelor privind organizarea si desfasurarea ...