Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Ministrul Baconschi participa la Adunarea Generala a ONU de la New York

Ministrul Baconschi participa la Adunarea Generala a ONU de la New York

  Publicat: 21 Sep 2010       874 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va face parte, in perioada 21-24 septembrie 2010, din delegatia Romaniei condusa de primul ministru Emil Boc la evenimentele dedicate celei de a 65-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (New York).

Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
In categoria activelor circulante, post ce se refera la creantele salariale, sociale si fiscale determinate
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Prevazuta in cap. IV, t. III, art. 64, C. pen., partea generala,
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.

In aceasta perioada vor avea loc: Reuniunea la Nivel Inalt privind indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, Segmentul la Nivel Inalt al dezbaterilor de politica generala ale sesiunii ONU, precum si reuniunile la nivel inalt pe probleme de mediu a€“ biodiversitate, respectiv dezvoltare durabila, in statele mici, insulare, in curs de dezvoltare .


a€śRomania a€“ care aniverseaza anul acesta 55 de ani de activitate la ONU - isi exprima intreaga disponibilitate de a continua cooperarea cu Natiunile Unite pe o paleta larga de teme, de la mentinerea pacii si securitatii internationale si indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, pana la drepturile omului, promovarea democratiei si a diversitatii culturale si reforma organizatieia€ť, a declarat, in acest context, seful diplomatiei romane.


Ministrul Baconschi va lua parte si la lucrarile reuniunii la nivel inalt a Consiliului de Securitate privind asigurarea unui rol eficient al Consiliului in mentinerea pacii si securitatii internationale, conduse de presedintele Turciei.


Seful diplomatiei romane va avea un program dens si consistent, care combina dimensiunea multilaterala si cea bilaterala a diplomatiei. Agenda cuprinde, pe langa reuniunile ONU de nivel inalt, sapte reuniuni ministeriale, o serie de intrevederi bilaterale cu omologi din alte state si, nu in ultimul rand, intalniri cu reprezentanti ai comunitatii si presei romano-americane.


Pe agenda multilaterala a sefului diplomatiei romane este prevazuta participarea la reuniunile ministeriale informale NATO a€“ Rusia, UE-SUA, UE - Federatia Rusa, conferinta ministeriala despre intrarea in vigoare a Tratatului privind interzicerea testelor nucleare (CTBT), precum si la reuniunea ministeriala organizata de Secretarul General al ONU pe tema a€žRevitalizarea lucrarilor Conferintei pentru dezarmare si avansarea negocierilor multilaterale pe tema dezarmariia€ť.


Ministrul de externe va participa, totodata, la evenimentele la nivel ministerial ale dialogului transatlantic (NATO-UE) si ale Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra (OCEMN).Informatii suplimentare


Cea de a 65-a sesiune a Adunarii Generale a ONU se desfasoara in contextul mentinerii unui curs ascendent al multilateralismului, reconfirmat prin recunoasterea complexitatii unor teme de interes global precum Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, schimbarile climatice, neproliferarea nucleara, pandemiile globale, criza economica, situatia din Afganistan.


Contextul international este marcat de provocari care continua sa evidentieze necesitatea unui cadru de dezbatere multilateral iar ONU ramane organizatia cu vocatie universala si cu cel mai mare potential de abordare cuprinzatoare a problemelor cu care se confrunta umanitatea.Citeşte mai multe despre:    Teodor Baconschi    ONU

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

ICCJ: Martorul denuntator poate fi subiect activ al infractiunii de marturie mincinoasa
17 Jan 2020 | 53

ICCJ: Termenul de „salariu de baza” prevazut de OUG 83/2014 se refera si la "salariul functiei de baza" al politistilor
12 Nov 2019 | 2483

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 4 noiembrie 2019
04 Nov 2019 | 1215

Presedintele Romaniei a semnat decretul pentru numirea Guvernului Romaniei
04 Nov 2019 | 1098

Un alt Cod administrativ al Romaniei a fost propus in Senat pentru dezbatere
02 Nov 2019 | 898

ICCJ: Obligatia de a nu conduce anumite vehicule pe timpul controlului judiciar nu constituie o suspendare a dreptului de a conduce
31 Oct 2019 | 974Articole Juridice

Restrictiile impuse de Ungaria in ceea ce priveste finantarea din strainatate a organizatiilor civile nu sunt compatibile cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Neacordarea concediului de odihna si a sporurilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Drepturi salariale neplatite de angajatorul aflat in insolventa. Fondul de garantare a creantelor salariale
Sursa: MCP Cabinet avocati

Conditiile in care poate fi prevazuta si opusa clauza de neconcurenta
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Decizia ICCJ 41/2019: In calculul drepturilor salariale pentru plata cu ora nu se include si gradatia de merit
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 41/2019

ICCJ - Decizia 16/2019: in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, serviciul de probatiune este un subiect procesual la care hotararea atacata se refera
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Hotararea in Cauza Deaconu impotriva Romaniei din 29.01.2019
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

ICCJ - Hotararile pronuntate in procedura filtrarii nu pot fi atacate cu contestatie in anulare sau cu revizuire
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie