din anul 2007, atuul tau de DREPT!
5195 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Tribunalul Prahova. Ioana Maria Vlas va fi eliberata conditionat din Penitenciarul Targsor

Tribunalul Prahova. Ioana Maria Vlas va fi eliberata conditionat din Penitenciarul Targsor

  Publicat: 20 Oct 2010       1505 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Este calea de atac ordinara prin care la cererea procurorului si a partilor interesate se asigura repararea erorilor din hotararile judecatoresti pronuntate in fond, constituind al treilea grad de jurisdictie.
Fostul administrator al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, va fi eliberata conditionat din Penitenciarul Targsor, magistratii Tribunalului Prahova respingand, miercuri, recursul procurorilor formulat la decizia Judecatoriei Prahova privind punerea sa in libertate.

Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Una dintre solutiile pe care le pronunta instanta care a judecat cauza penala,
Una dintre pedepsele principale, prevazuta in cap. II, t. II, art. 53, C. pen., partea generala.
Oragn judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care executa atributiile ce revin acestui minister.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Constituirea unei societati noi prin reunirea a doua sau mai multe societati a caror existenta inceteaza avand drept consecinta infiintarea unei societati comerciale noi
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Una din institutiile fundamentale ale dreptului penal,
Una dintre pedepsele principale, prevazuta in cap. II, t. II, art. 53, C. pen., partea generala.

Judecatoria Prahova a admis, pe data de 29 septembrie, contestatia Ioanei Maria Vlas impotriva deciziei Comisiei de eliberare conditionata din Penitenciarul Targsor care decisese amanarea cu doua luni a eliberarii conditionate a acesteia.
Fostul administrator al SOV Invest are de executat o condamnare de zece ani de inchisoare in dosarele FNI si FNA, din care a executat, deja, aproape 7 ani.

Pe data de 29 septembrie, Judecatoria Ploiesti a admis contestatia Ioanei Maria Vlas impotriva deciziei comisiei pentru propuneri de eliberare conditionata din cadrul Penitenciarul Targsor, din data in 14 septembrie. La aceea data comisia penitenciarului a amanat cu doua luni aprobarea solicitarii Ioanei Maria Vlas.

Judecatoria Ploiesti a admis miercuri contestatia, eliberarea Ioanei Maria Vlas urmand sa se faca peste minim trei zile, timp legal pentru depunerea recursului de catre Parchet. Potrivit judecatoarei Alina Anton, pana la acest moment nu s-a inregistrat recurs.

Pe data de 14 septembrie, Comisia Penitenciarului de femei Targsor a hotarat ca solutionarea cererii de eliberare conditionata formulata de Ioana Maria Vlas sa fie amanata cu doua luni. Potrivit declaratiilor de atunci ale purtatorului de cuvant al penitenciarului, Claudiu Stefa, reprezentantii comisiei si-au motivat decizia prin faptul ca Vlas "nu constientizeaza gravitatea faptelor sale".

Solutia indicata de Comisia de eliberari conditionate din cadrul penitenciarului Targsor avea valoare de recomandare pentru judecatorii care urmau sa reia in discutie punerea in libertate a Ioanei Maria Vlas.

O alta cerere de eliberare a acesteia a fost respinsa de Judecatoria Ploiesti pe data de 4 iunie, solicitarea fiind considerata neintemeiata.

Judecatorii Tribunalului Prahova au admis, la 20 martie 2010, cererea avocatilor Ioanei Maria Vlas de contopire a pedepselor de zece, respectiv, opt ani de detentie, din dosarele Fondului National de Investitii (FNI) si Fondului National de Acumulare (FNA). Magistratii Tribunalului Prahova au stabilit o pedeapsa cumulata de 10 de inchisoare. Totodata, din cei 10 de detentie se scad perioadele de arest preventiv si de detentie care au fost deja efectuate, intre 28 martie 2003 si 7 aprilie 2008, precum si perioada de detentie, care a inceput la data de 4 iunie 2009.



Citeşte mai multe despre:    Tribunalul Prahova    Penitenciarul Targsor    Eliberare conditionata

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, avand ca obiect infractiuni de fraudare a fondurilor europene, altele decat cele deja mediatizate
11 Jan 2017 | 2850

Procurorii DNA au dispus retinerea primarului municipiului Ploiesti, Badescu Iulian
03 Mar 2015 | 1292

Cauzele finalizate de procurorii anticoruptie in luna noiembrie 2014, altele decat cele deja mediatizate
10 Dec 2014 | 4050

Cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna decembrie 2013, altele decat cele deja mediatizate
07 Jan 2014 | 4286

Fost ofiter si cadru didactic in cadrul Scolii de Politie din Campina trimis in judecata pentru trafic de influenta
15 Oct 2013 | 1566

24 septembrie 2013: Trimiteri in judecata pentru infractiuni de mica coruptie
24 Sep 2013 | 1689



Articole Juridice

Determinarea expertului pentru stabilirea pretului intr-un contract prin incheiere definitiva prin prisma liberului acces la justitie
Sursa: Irina Maria Diculescu

Lipsa incheierii de amanare a pronuntarii conduce la nulitatea hotararii
Sursa: Euroavocatura.ro

Jurisprudenţă

Pensionarii militari decorati cu ordinul �Meritul Militar�. Beneficiul semnului onorific se acorda in favoarea beneficiarului pensionar militar sub forma unui spor adaugat la cuantumul pensiei brute
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia civila nr. 304/16.07.2020

Contract de vanzare-cumparare. Actiune pauliana. Frauda debitorului. Complicitatea la frauda a tertului dobanditor
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 365 din 12 februarie 2020

Aplicarea graduala a sanctiunii disciplinare in functie de criteriile de individualizare
Pronuntaţă de: Cutea de Apel Ploiesti - Decizia civila nr. 2232 din data de 16 decembrie 2020

Mentionarea fictiva a efectuarii de ore suplimentare. Drepturi salariale incasate necuvenit
Pronuntaţă de: Tribunalul Prahova - Sentinta civila nr. 1530 din data de 21 Iunie 2019