Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » DNA. Seminar cu tema Mijloace eficiente de cercetare si urmarire penala

DNA. Seminar cu tema Mijloace eficiente de cercetare si urmarire penala

  Publicat: 25 Oct 2010       921 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Reteaua anticoruptie a Organizatiei pentru Dezvoltare si Cooperare Economica (OCDE) pentru Europa de Est si Asia Centrala, in colaborare cu Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a organizat in perioada 20 – 22 octombrie 2010 seminarul intitulat „Mijloace eficiente de cercetare si urmarire penala”.

Daniel Marius Morar s-a nascut la data de 15 august 1966 in orasul Ludus (judetul Mures).
Acte juridice si operatiuni prevazute de Codul Comercial si calificate ca atare. Prin savarsirea de fapte de comert se nasc raporturi juridice specifice, de comert, reglementate tot de Codul Comercial
Regiuni eligibile pentru ajutoarele de stat regionale: regiunile in care PIB/locuitor este mai mic de 75% din media Uniunii Europene [art. 87 alin. (3) lit. a) din Tratat].
Coruptia, in sens larg, reprezinta folosirea abuziva a puterii incredintate, fie in sectorul public fie in cel privat, in scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup.
Coruptia, in sens larg, reprezinta folosirea abuziva a puterii incredintate, fie in sectorul public fie in cel privat, in scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

La deschiderea seminarului au luat parte procurorul general al Romaniei Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA Daniel Morar si reprezentanti ai unor organizatii internationale.
Procurorul general al Romaniei a spus ca lupta impotriva coruptiei este o prioritate, iar reusita acesteia depinde de asigurarea resursei umane, a bazei materiale si logistice si de existenta unui cadru legislativ stabil. Procurorul general al Romaniei a subliniat ca DNA are activitate eficienta, atat din perspectiva numarului de dosare trimise in judecata cat si din aceea a calitatii persoanelor deferite justitiei si ca increderea sporita a cetatenilor se reflecta prin numarul tot mai mare al denunturilor privind fapte de coruptie.
Procurorul sef al DNA a spus ca, subiectul combaterii coruptiei a reintrat pe agenda internationala in ultimii 20 ani si acum 10 ani in Romania. In acest context, la nivel international, au fost create institutii anticoruptie, instituite mecanisme internationale, adoptate conventii internationale si reglementari care, odata transpuse in legislatiile nationale, au intarit si stabilizat cadrul de combatere a coruptiei.
Inese Gaika, reprezentanta a Retelei anticoruptie a OCDE, a anuntat ca acest seminar este primul dintr-o serie de seminarii si alte actiuni dedicate practicienilor in domeniul prevenirii si combaterii coruptiei organizate in cadrul Retelei anticoruptie a OCDE. Obiectivul principal al seminarului a fost intarirea schimbului de experienta si de bune practici intre autoritatile anticoruptie din tarile membre ale Retelei anticoruptie si din alte regiuni .
Subiectele seminarului au fost:identificarea si investigarea infractiunilor de coruptie, coruptia la nivel inalt, cazuri implicand persoane juridice, coruptia functionarilor straini si internationali, confiscarea bunurilor in cauze de coruptie, independenta si specializarea procurorilor si a investigatorilor.
La acest seminar participa 58 de procurori si investigatori din tari din Europa de Est, Asia centrala si tari membre OCDE, precum Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Croatia, Estonia, Macedonia, Georgia, Kirgistan, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Muntenegru, Romania, Tajikistan, Ucraina, Uzbekistan, SUA, Brazilia, Finlanda, Germania, Italia, Slovenia, Elvetia.


(P) Librarie juridicaCiteşte mai multe despre:    DNA    Cerecetare penala    Urmarire penala    Seminar    Reteaua anticoruptie a Organizatiei pentru Dezvoltare si Cooperare Economica    OCDE    Laura Codruta Kovesi    Coruptie    Organizatii internationale

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 731

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru „fapte de coruptie” incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 908

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 433

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 836

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 956

Persoane condamnate definitiv in luna aprilie 2019, in dosarele instrumentate de DNA
25 May 2019 | 589Articole Juridice

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Conditiile dobandirii calitatii de ”victima indirecta” in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Respingerea ca tardiva a cererii de incuviintare a probelor formulata in fata instantei de judecata
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 537 din 25 februarie 2020

Efectele fiscale ale cesiunii de creanta. Importanta determinarii caracterului cert sau incert al creantei preluate in determinarea corecta a impozitului pe profit
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 2536 din 16 iunie 2020

Dovedirea faptei ce reprezinta abatere disciplinara. Sarcina probei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BUCURESTI - Decizie civila nr. 1343/07.03.2019

Rolul activ al instantei de judecata in litigiile de munca. Constatarea din oficiu a nulitatii deciziei de sanctionare disciplinara pentru lipsa descrierii faptei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj - Decizia civila nr. 1222/2017 din 13.10.2017