Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » UE trebuie sa garanteze neutralitatea internetului

UE trebuie sa garanteze neutralitatea internetului

  Publicat: 18 Nov 2010       1064 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Vorbim adesea despre potentialul imens al internetului, dar de multe ori uitam ca infrastructurile trebuie sa urmeze evolutiei traficului.

Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Timpul de munca reprezinta timpul pe care salariatul il foloseste pentru indeplinirea sarcinilor de munca.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Scriere de orice fel, semnata ori nu,
Expresie numerica rezultata din compararea a doua niveluri ale aceluiasi indicator, proces, fenomen etc. aflat in situatii diferite (perioade sau locuri diferite).
Utilizarea unei metodologii de lucru care implica elemente de noutate, pe plan local, national sau mondial, care permit obtinerea unor rezultate mai bune decat in cazul altor metodologii.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.

Datorita vitezei cresterii internetului, acesta ar putea cunoaste curand primele ambuteiaje. Deputatii europeni si specialisti in domeniu au dezbatut felul in care internetul poate fi gestionat si reglementat mai bine.

Din ce in ce mai multi oameni au acces la internet, calitatea conexiunilor creste, utilizatorii petrec pe internet din ce in ce mai mult timp . Piata internetului pe telefonul mobil ar trebui sa creasca de patru ori in urmatorii trei ani, conform furnizorilor. Cine ar trebui sa reglementeze traficul? Daca furnizorii fac acest lucru, exista un risc pentru neutralitatea si accesul tuturor la internet?

Transparenta si libertate pe internet

Jean-Jacques Sahel, reprezentantul companiei Skype, ce ofera telefonie pe internet, a criticat operatorii francezi de telefonie mobila care restrictioneaza accesul abonatilor lor la serviciile societatii sale. Astfel de practici a€žlimiteaza alegerea consumatorilor si inovareaa€œ, a explicat dumnealui, declarandu-se impotriva a€žcenzurii comercialea€œ.

a€žParasiti-va operatorul daca vi se blocheaza accesul la Skypea€œ, este sfatul comisarului european Neelie Kroes. Conform lui JA©rA©mie Zimmermann de la Quadrature du Net si lui Thomas Nortvedt de la Consiliul norvegian al consumatorilor, acest lucru este mai usor de zis decat de facut. Sa schimbi operatorul este de multe ori foarte dificil.

Reglementare minima

Britanicul Malcolm Harbour de la Conservatorii si Reformistii Europeni, presedintele comisiei pentru piata interna si protectia consumatorilor, a abordat drepturile utilizatorilor in cadrul negocierilor pentru pachetul telecom. Pentru dumnealui, transparenta ofertelor de acces la internet trebuie sa fie prezenta de la inceput .

Furnizorii de acces si operatorii trebuie sa indice clar clientilor lor ce servicii blocheaza si de ce. Autoritatile de reglementare trebuie sa poata interveni daca furnizorii de acces si operatorii discrimineaza consumatorii in procesul de gestionare a traficului sau nu sunt corecti fata de competitori.

Malcolm Harbour se pronunta in favoarea unei a€žreglementari minimalea€œ, pe care o sustine si germanul Herbert Reul de la Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat). In schimb, o parte din deputatii europeni sunt ingrijorati de o asemenea abordare . a€žAceleasi principii trebuie sa se aplice pe internet si in societatile democraticea€œ, a spus germanul Jan Philipp Albrecht (Verzi). a€žFurnizorii de acces joaca acum rolul statului: unde este atunci democratia?a€œ, a intrebat dumnealui.Citeşte mai multe despre:    Internet    Agenda digitala pentru Europa

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Aplicatia de ”Dosar electronic” devine operationala si pentru Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ
06 Jun 2020 | 607

Conferintele UpDate Work: Protectia economica si sociala a salariatilor
03 Apr 2020 | 1225

Conferintele UpDate Work: Reorganizarea societatilor angajatoare
03 Apr 2020 | 1008

Conferintele UpDate Work: Telemunca si munca la domiciliu. Reorganizarea angajatorilor si a activitatii salariatilor
03 Apr 2020 | 1011

EY: Solutii pentru a limita interactiunea cu autoritatile vamale. Vamuirea la domiciliu
31 Mar 2020 | 632

M. Finantelor: Masuri fiscal-bugetare pentru sprijinirea economiei si companiilor afectate de raspandirea virusului COVID-19
20 Mar 2020 | 487Articole Juridice

Paradigmele muncii in contextul noilor schimbari sociale
Sursa: Alexandra Florescu, internship MCP Cabinet avocati

Restrictiile impuse de Ungaria finantarii organizatiilor civile de catre persoane stabilite in afara acestui stat membru nu sunt conforme cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Despagubirile acordate pentru exproprierea pentru cauza de utilitate publica
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (I – in general)
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Data expirarii contractului individual de munca incheiat pe durata determinata. Determinarea imprejurarii daca s-a implinit ori nu termenul pentru care s-a incheiat contractul
Pronuntaţă de: Curtea de Apel ORADEA - DECIZIA CIVILa NR. 453 din 15 iulie 2020

ICCJ: Contractul privind serviciile financiare incheiat la distanta constituie titlu executoriu in lipsa semnaturii olografe sau a semnaturii electronice extinse
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

CCR - Decizia 506/2019 asupra obiectiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ: Art. 21 alin. (3) din Legea nr. 165/2013 - entitatea notificata va inainta dispozitia, la emiterea careia a fost obligata de instanta, impreuna cu dosarul administrativ, direct catre Secretariatul Comisiei Nationale pentru Compensarea Imobilelor.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie