Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Comisia Europeana solicita Romaniei sa indeplineasca cerintele legislatiei privind mediul

Comisia Europeana solicita Romaniei sa indeplineasca cerintele legislatiei privind mediul

  Publicat: 24 Nov 2010       1405 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Comisia Europeana solicita unui numar de noua state membre sa indeplineasca cerintele legislatiei privind mediul, in domeniul calitatii aerului.

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Document prin care se face o instiintare (publica) cu caracter oficial.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Notificare prin care, in cadrul unui raport contractual, creditorul cere expres debitorului sa-si execute obligatia ajunsa la scadenta.
1. Document prin care se face o instiintare (publica) cu caracter oficial.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.

Statele membre in cauza sunt: Republica Ceha, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Luxemburg, Romania, Slovenia si Spania. Aceste state membre nu au comunicat Comisiei transpunerea la nivel national a legislatiei respective. La recomandarea comisarului pentru mediu, Janez PotoA¨nik, statelor respective li s-a adresat un aviz motivat. Daca acestea nu adopta masurile necesare, Comisia poate sesiza Curtea de Justitie a Uniunii Europene.
In conformitate cu Directiva, statele membre ar fi trebuit sa transpuna legislatia in dreptul national inainte de 11 iunie 2010. Statele membre au obligatia de a informa Comisia imediat dupa adoptarea masurilor de punere in aplicare necesare.
Deoarece Republica Ceha, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Luxemburg, Romania, Slovenia si Spania nu au comunicat Comisiei masurile relevante in acest sens, aceasta le-a adresat, la 16 iulie 2010, o scrisoare de punere in intarziere. Deoarece in aceste state membre inca nu a fost adoptata legislatia respectiva, Comisia le adreseaza un aviz motivat. Statele membre in cauza au la dispozitie doua luni pentru a se conforma avizului.
Istoricul dosarului
Directiva 2008/50/EC revizuieste legislatia europeana referitoare la calitatea aerului inconjurator in scopul reducerii poluarii la niveluri care sa reduca la minimum efectele nocive asupra sanatatii umane si asupra mediului si in scopul ameliorarii informatiilor furnizate publicului in legatura cu riscurile pe care le implica poluarea. Aceasta directiva introduce o limita a concentratiilor din aer ale pulberilor in suspensie (cunoscute sub denumirea de PM2,5). Se considera ca aceste particule a€“ emise de o gama larga de surse printre care vehiculele care utilizeaza motorina, diferite procese industriale si boilerele de uz casnic a€“ sunt in prezent poluantii atmosferici cei mai periculosi pentru sanatatea oamenilor. Directiva nu modifica standardele existente privind calitatea aerului in cazul a sapte poluanti[1], dar ofera statelor membre mai multa flexibilitate in ceea ce priveste respectarea unora dintre acestea - inclusiv limitele prevazute in cazul particulelor mai grosiere (cunoscute sub denumirea de PM10), cu efect de la inceputul anului 2005 a€“ in zone in care acestea s-au confruntat cu dificultati.Citeşte mai multe despre:    Protectia mediului    Republica Ceha    Estonia    Finlanda    Grecia    Ungaria    Luxemburg    Romania    Slovenia    Spania

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Legi promulgate in data de 10 iulie 2020
12 Jul 2020 | 1010

Agenda sedintei Guvernului Romaniei din 26 martie 2020
26 Mar 2020 | 680

Guvernul Romaniei a reglementat activitatile de transport alternativ
01 Jul 2019 | 523

Consiliul Concurentei: Romania exporta mai mult in tarile din Vestul Europei decat in Est
22 Jun 2019 | 711

Presedintele Romaniei a participat la reuniunea Consiliului European (Bruxelles, 20-21 iunie 2019)
22 Jun 2019 | 701

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 20 iunie 2019
21 Jun 2019 | 521Articole Juridice

Conditiile in care se poate construi pe un teren privat cu functiunea de spatiu verde, dupa suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector
Sursa: Roxana Dudau, Partener Asociat si coordonator al practicii de drept imobiliar din cadrul Radu si Asociatii SPRL

Curtea de Justitie respinge actiunea Republicii Cehe impotriva directivei privind consolidarea controlului achizitionarii si detinerii de arme de foc
Sursa: EuroAvocatura.ro

Operatorul de transport aerian care a efectuat primul zbor este obligat sa acorde compensatii pasagerilor care au suferit o intarziere prelungita
Sursa: EuroAvocatura.ro

Retinerea certificatului de inmatriculare al unui vehicul fara ITP valabil – o incalcare a dreptului la proprietate privata?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Paratul care a recunoscut pretentiile la primul termen de judecata la care partile sunt legal citate nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 64/15.02.2018 a Curtii de Apel Galati

Urbanism. Certificat de urbanism si autorizatie de construire. Obligativitatea documentatiilor de urbanism aprobate la nivelul localitatii. Modificarea parametrilor urbanistici prestabiliti si a functionalitatii zonei. Necesitatea adoptarii unui plan urbanistic zonal
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 756/23.09.2020

Conditii privind incadrarea in grupe superioare de munca. Regasirea activitatilor prestate printre cele enumerate in Ordinul nr. 50/1990 si existenta conditiilor deosebite de munca la locul de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Ploiesti - Decizia civila nr. 2556 din data de 23 octombrie 2019