din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1994 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Autoritatile din Cehia si Polonia sunt decise sa amane adoptarea monedei unice euro

Autoritatile din Cehia si Polonia sunt decise sa amane adoptarea monedei unice euro

  Publicat: 09 Dec 2010       1376 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Denumire data monedei unice europene.
Autoritatile din Cehia si Polonia sunt decise sa amane adoptarea monedei unice euro intrucat mentinerea unor cursuri de schimb flexibile ajuta economiile acestor tari sa faca fata mai bine crizei.

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.
Denumire data monedei unice europene.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Denumire data monedei unice europene.
Soldul din care reiese o insuficienta a resurselor in raport cu nevoile, in cursul unei perioade date;

Pe de alta parte, a devenit mai dificil sa fie indeplinite conditiile pentru trecerea la euro, in conditiile in care deficitele bugetare s-au majorat din cauza recesiunii. In acelasi timp, criza datoriilor suverane din Europa submineaza increderea in moneda unica.


Presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, un critic al euro, a cerut guvernutului acestei tari sa analizeze obligatia de a adopta moneda unica, in conditiile ultimelor evenimente. ``Zona euro s-a schimbat fata de ceea ce a fost in 2003, cand am votat referendumul cu privire la intrarea in Uniunea Europeana. Intrarea acum in zona euro sau chiar stabilirea uneidate tinta ar fi o prostie din punct de vedere politic si economic``, a spus Necas.


La randul sau, guvernatorul bancii centrale a Poloniei, Marek Belka, a declarat ca tara sa nu ar trebui sa se grabeasca cu adoptarea euro pana cand Uniunea Europeana nu-si va ajusta economia si institutiile pentru a sprijini o moneda unica stabila.


Polonia a renuntat anul trecut la planurile de a adopta moneda euro in 2012, dupa ce veniturile bugetare au scazut substantial, ca urmare a crizei economice. Deficitul bugetar a urcat la 7,2% din PIB in 2009, mai mult decat dublul limitei fixate de UE. Pentru acest an guvernul estimeaza un deficit de 7,9%, urmand ca pana in 2013 acesta sa scada sub 3%.





Citeşte mai multe despre:    Cehia    Polonia    Euro    Zona Euro    Deficit bugetar

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CEDO: modul defectuos de operare al autoritatilor cu privire la rapirea si uciderea unui cetatean reprezinta o incalcare a Conventiei.
09 Sep 2019 | 1086

Consiliul Concurentei: Romania exporta mai mult in tarile din Vestul Europei decat in Est
22 Jun 2019 | 1073

Partneriat interinstitutional pentru sprijinirea lucratorilor romani din Germania
02 Jun 2019 | 923

Locuri de munca disponibile Spatiul Economic European in luna mai 2019
12 May 2019 | 1003

A iesit din vigoare Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Polonia privind promovarea si protejarea reciproca a investitiilor, semnat la Varsovia la 23 iunie 1994
20 Apr 2019 | 764

Nivelul salariilor minime pe economie inregistrat de statele Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019
02 Feb 2019 | 2414



Articole Juridice

Polita RCA este obligatorie atunci cand vehiculul in cauza este inmatriculat si nu a fost retras in mod legal din circulatie
Sursa: EuroAvocatura.ro

Libera prestare a serviciilor si a celor ale lucratorilor lor detasati intr-un stat membru gazda. Respectarea conditii de concurenta echitabile intre Statele UE
Sursa: EuroAvocatura.ro

Diferenta de tratament bazata indirect pe religie. Refuzul unui tratament medical
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

OPINIE privind directiva europeana prin care se consolideaza drepturile lucratorilor detasati
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

ICCJ: In ipoteza renuntarii la urmarirea penala fata de un minor care a implinit varsta de 16 ani poate fi dispusa fata de acesta obligatia prestarii unei munci neremunerate in folosul comunitatii.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Recurs in casatie intemeiat pe motivul ca inculpatul a fost condamnat pentru o fapta care nu este prevazuta de legea penala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 76/RC din 26 februarie 2015

Braseria Budweiser Budvar, cu sediul in localitatea ceha Budweis, produce si exporta in Austria bere cu marca �Budweiser Budvar�
Pronuntaţă de: Cazul: Budjovicky Budvar/Rudolf Ammersin GmbH, recurs prealabi, 18 noiembrie 2003

Plata orelor suplimentare si a diurnei.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Brasov - Sectia Conflicte de Munca Decizie 24 (20.01.2006)