Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la declaratiile politice

Punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la declaratiile politice

  Publicat: 14 Dec 2010       901 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Consiliul Superior al Magistraturii isi manifesta convingerea ca, si in continuare, principiul legalitatii este singurul reper care guverneaza institutiile statului, si nu afirmatiile publice care depasesc spatiul declaratiei politice.

Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Puterile publice existente in stat. Potrivit Constitutiei Romaniei autoritatile publice sunt:
inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.

Judecatorii si procurorii si-au exprimat prin vot optiunea electorala si au dat girul lor candidatilor care au intrunit cele mai multe voturi.
Candidatura pentru functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a fost validata / invalidata de catre filtrele independente de CSM, prevazute de lege: Comitetele Electorale Locale si Comitetul Electoral Permanent.
Insusi Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avut atributii pe care le-a exercitat cu simtul raspunderii si al legalitatii.
Doar hotararile judecatoresti irevocabile au putere de lege. Nicio autoritate publica nu are caderea de a sugera solutii de urmat, cat timp se deruleaza o procedura legala, indiferent in fata careia dintre puterile statului aceasta se desfasoara.
Principiul separatiei puterilor in stat obliga autoritatile statului sa manifeste echidistanta in aplicarea legii si oricarui reprezentant al statului sa se abtina de la declaratii politice care depasesc sfera autoritatii cu care au fost investiti.
Sub alt aspect, Consiliul Superior al Magistraturii a manifestat totala transparenta in ceea ce priveste progresele realizate si raportate Comisiei Europene, publicand pe propria pagina de internet documentul de baza, care enunta pasii parcursi de la ultimul raport de tara.
Actualul CSM pare ca indeplineste pentru mediul politic mai mult rol de exprimare a frustrarilor si esecurilor politice, fapt care demonstreaza ca este, intr-adevar, un pilon independent al democratiei.Citeşte mai multe despre:    CSM    Politica    Declaratii politice    Alegeri CSM

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 183

CONSILIUL CONCURENTEI avertizeaza companiile sa nu abuzeze de pozitia dominanta pe care o au
14 Mar 2020 | 246

Consiliul Superior al Magistraturii a lansat proiectul „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instante judecatoresti”
01 Nov 2019 | 727

CSM a aprobat organizarea, in data de 15.12.2019 a concursului de promovare in functii de executie, pe loc, a judecatorilor.
17 Oct 2019 | 817

Initiativa pentru IMM-uri: Grupul Bancii Europene pentru Investitii isi extinde sprijinul pentru intreprinderile romanesti
03 Oct 2019 | 408

CEDO: Rusia a incalcat drepturile elevilor vorbitori de romana/moldoveneasca din Trasnistria
21 Sep 2019 | 329Articole Juridice

Diferente salariale la munca egala
Sursa: MCP Cabinet avocati

CJUE nu este competenta sa se pronunte asupra unui diferend frontalier cu caracter international care nu tine de dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Exigentele impuse pentru emiterea unui mandat european de arestare si intinderea protectiei jurisdictionale de care beneficiaza persoanele pe numele carora a fost emis un astfel de mandat
Sursa: EuroAvocatura.ro

Codul muncii al Romaniei din 1972 la cel din 2003, sau de la oamenii muncii pana la lucratorul de azi
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

ICCJ - Magistrat. Abatere disciplinara. Manifestari care aduc atingere prestigiului justitiei savarsite in afara exercitarii atributiilor de serivici. Obligatia de rezerva.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Hotararea in cauza Brisc impotriva Romaniei din 11.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Nu rezulta cu certitudine ca prejudiciul a fost cauzat din vina si in legatura cu munca paratilor, intrucat acestia sunt angajati ai autoritatii contractante, dar nu semnatari ai contractelor
Pronuntaţă de: Tribunalul Hunedoara Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 494, in sedinta publica din 23 februarie 2017

Principiul stabilirii unui salariu egal pentru munca egala este aplicabil pentru intreg personalul platit din fonduri publice
Pronuntaţă de: Tribunalul Dambovita Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 309/2017, in sedinta publica din 22.02.2017