din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2279 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Legea privind salarizarea unica a fost adoptata. Principalele prevederi

Legea privind salarizarea unica a fost adoptata. Principalele prevederi

  Publicat: 20 Dec 2010       5249 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


David Cristian - membru al Parlamentului Romaniei.
Motiunea de cenzura introdusa de opozitie ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe proiectul legii privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice a fost respinsa luni de plenul Parlamentului, a anuntat secretarul PDL al Senatului Gheorghe David .

Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Drepturi subiective consacrate prin normele dreptului civil.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.

Motiunea intitulata ``Legea privind salarizarea in anul 2011 - ultima teapa trasa romanilor de guvernarea Basescu-Udrea-Boc" a primit 190 de voturi "pentru", in conditiile in care erau necesare 236 pentru a fi adoptata. Reprezentantii puterii, prezenti in sala de plen, s-au abtinut de la vot.

In total s-au exprimat 193 de voturi, dintre care 190 "pentru", unul "impotriva". Doua voturi au fost anulate.
Prin respingerea motiunii de cenzura, legea este adoptata de Parlament, urmand sa fie trimisa la promulgare sefului statului.
Conform actului normativ, salariul minim brut pe tara urmeaza sa fie in anul 2011 de 670 de lei. Salariile de baza in sectorul public vor creste, in 2011, cu 15 la suta, dar raportat la nivelul diminuat din luna octombrie 2010, potrivit legii salarizarii unitare.

Potrivit acestuia, valoarea de referinta (coeficientul 1) este de 600 de lei, dar in anul 2011 nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Personalul platit din fonduri publice se reincadreaza, incepand cu 1 ianuarie 2011, pe clase de salarizare, pe noile functii, gradatii si grade prevazute de legea-cadru, in raport de functia, vechimea, gradul, treapta avute de persoana reincadrata la 31 decembrie 2010.

Sumele corespunzatoare premiului anual pentru 2010 nu se mai acorda incepand cu luna ianuarie 2011, acestea fiind avute in vedere la stabilirea majorarilor salariale care se acorda anul viitor personalului din sectorul bugetar.

In anul 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se va compensa conform Codului Muncii numai cu timp liber corespunzator.

In anul 2011, ordonatorii de credite nu vor acorda premii, potrivit actului normativ.

Incepand cu data intrarii in vigoare a legii salarizarii pe 2011, pentru personalul din cadrul institutiilor care beneficiaza de drepturi banesti acordate din fonduri constituite in urma executarilor silite, conform Codului de Procedura Fiscala, salariile de baza includ nivelul acestor drepturi banesti aferente lunii iunie 2010, pentru fiecare functie publica pe categorii, clase si grade profesionale ori functie contractuala, in functie de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale.



Citeşte mai multe despre:    Legea salarizarii unitare    Stimulente    FMI    Emil Boc    Ministerul de Finante    Legea salarizarii unitare

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Beneficiarii OUG 92/2020 privind sprijinirea angajatorilor si salariatilor afectati de CoVid-19
31 May 2020 | 1903

Legea 19/2020: Guvernul a stabilit modul de acordare si de plata a zilelor libere pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant
19 Mar 2020 | 1658

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 27 august 2019
01 Sep 2019 | 1157

Stimulente pentru angajarea tinerilor in agricultura. Conditii pentru angajatorii fermieri si tinerii salariati
25 May 2019 | 791

UE instituie un nou cadru care va consolida uniunea bancara si va reduce riscurile in sistemul financiar
14 May 2019 | 765

Ministerul Fondurilor Europene acorda 150 de euro pentru cadrele didactice
09 Oct 2014 | 2226



Articole Juridice

Plata drepturilor cuvenite salariatilor detasati. Aspecte particulare
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Obligatia de a stabili un salariu superior salariului minim garantat in plata. Reglementari si controverse
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

GDPR: Prelucrarea datelor in contextul marketingului direct
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (I � in general)
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Se acorda indemnizatia de conducere, insa nu si sporurile solicitate, intrucat nu sunt prevazute prin Legea salarizarii unitare. Bibliotecar
Pronuntaţă de: Tribunalul Covasna Sectia Civila, Sentinta civila nr. 104/2017, in sedinta publica din 09 februarie 2017

Chemarea in judecata a functionarilor pentru recuperarea drepturilor banesti acordate cu incalcarea legii. Decizie de suspendare a prevederilor contractului colectiv de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj, Decizia civila nr. 99/A/2017, in sedinta publica din 25 ianuarie 2017

Plata diferentelor salariale. Diminuarea cu 25 la suta a salariilor bugetarilor este ilegala
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea