Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Mesajul Fundatiei pentru Modernizarea Palatului Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti

Mesajul Fundatiei pentru Modernizarea Palatului Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti

  Publicat: 01 Feb 2011       2100 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Fundatia Modernizarea Palatului Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti a fost infiintata de Profesorii univ. dr. Lucian Mihai, Constantin Mitrache, Valeriu Stoica, Dan Oancea, Flavius Baias.

Concept in temeiul caruia se aproba sau se dezaproba, pe baza unor criterii etice si juridice, obiceiurile,
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Urma lasata prin presare pe o suprafata.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Caracteristica a raportului juridic de obligatii cu pluralitate de subiecte, mai multi creditori si un singur debitor, un singur creditor si mai multi debitori, mai multi creditori si mai multi debitori.
In sensul legislatiei comunitare antitrust, prin „intreprindere” se intelege orice entitate angajata intr-o activitate economica, adica o activitate constand in oferirea de bunuri sau de servicii pe o piata data, independent de statutul sau juridic si de modul de finantare.
(in sensul legii contenciosului administrativ, legea 554/2004) Orice drept fundamental prevazut de Constitutie sau de lege, caruia i se aduce o atingere printr-un act administrative.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Stirea, comunicarea de noutate, plus de cunostinte despre un obiect, o persoana sau un fenomen, prin care receptorul isi inlatura o stare de incertitudine.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.

Mesajul fondatorilor:


``Acest locas inchinat culturii juridice si statornicirii spiritului de dreptate s-a cladit intre anii 1934-1936 prin sarguinta profesorilor si prin contributia si jertfele tineretului studios al Facultatii de Drept``. Textul, aflat deasupra scenei din Aula Magna a Palatului Facultatii de Drept reaminteste, peste timp, ca acest edificiu impunator (proiectat de marele arhitect Petre Antonescu), reprezentativ nu numai pentru Bucuresti, ci pentru intreaga arhitectura romaneasca, nu s-ar fi realizat fara aportul direct al dascalilor si studentilor Facultatii.


Daca timpul nu a putut inlatura amintirea eforturilor si jertfelor celor care au contribuit la constructia sediului Facultatii noastre, el si-a pus insa implacabil amprenta asupra cladirii, care acum, la peste 70 de ani de la edificarea ei, are nevoie grabnica de renovare si modernizare.


De aceea, facem din nou apel la dascalii, studentii si - mai ales - absolventii Facultatii sa regaseasca si sa retraiasca sentimentul de solidaritate si de apartenenta la familia de elita a juristilor formati in aceasta Facultate si sa contribuie la dificila intreprindere menita sa modernizeze Palatul Facultatii de Drept .


In acest scop, a fost constituita Fundatia ``MODERNIZAREA PALATULUI FACULTATII DE DREPT``.


In contul Cod IBAN RO91BRDE410SV77500024100, deschis la BRD - Agentia Stirbei Voda, pot fi depuse contributiile celor care doresc sa sprijine renovarea si modernizarea cladirii Facultatii. Adresa Fundatiei coincide cu aceea a Facultatii (Palatul Facultatii de Drept, Bd. M. Kogalniceanu nr. 36-46, sector 5, 050107 Bucuresti), iar codul de identificare fiscala este 26918461.


Cei care vor sa incheie contracte de sponsorizare, pot gasi aici un model de contract, ale carui clauze pot fi modificate la cererea sponsorului, astfel incat sa raspunda cat mai bine intereselor sale. Dupa completarea in acest fel a contractului de sponsorizare, acesta poate fi trimis Fundatiei prin email sau prin fax, indicandu-se si modalitatea (email in forma scanata, fax, posta) prin care sponsorul prefera sa i se returneze contractul semnat si stampilat de catre reprezentantii Fundatiei.


Pentru incheierea acestor contracte, ca si pentru orice alta informatie privind campania de strangere de fonduri va puteti adresa prin email la ``fundatie@drept.unibuc.ro`` sau la telefon 021/312 4948 ori fax 021/3120719.


Ca si acum peste 70 de ani, orice contributie, cat de neinsemnata ar parea, este extrem de importanta: ea dovedeste atasamentul celui care o face fata de Facultate si se alatura altor sute si mii de contributii, care vor face ca Palatul Facultatii de Drept sa isi realizeze, si la inceputul secolului XXI, menirea de a fi un ``locas inchinat culturii juridice si statornicirii spiritului de dreptate``.


FONDATORII``Citeşte mai multe despre:    Facultatea de Drept    Universitatea din Bucuresti    Fundatie    Lucian Mihai    Constantin Mitrache    Valeriu Stoica    Dan Oancea    Flavius BaiasComentează: Mesajul Fundatiei pentru Modernizarea Palatului Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti
Alte titluri

Conferinta: Legea nr. 310/2018 privind modificarea Codului de procedura civila, intre reforma si restauratie
22 Jan 2019 | 1006

INPPA: Conferinta „Aplicarea codurilor fundamentale in Anul Centenarului Marii Uniri”
05 Jun 2018 | 1176

Conferinta INPPA: „Probleme actuale in procesul civil si in procesul penal”
02 May 2018 | 1297

Conferinta INPPA - Baroul Brasov: Etica profesiilor juridice. Noutati legislative si probleme judiciare de actualiate
28 Apr 2017 | 976

PROIECT Asociatia Tineretul ONU din Romania: UN Youth Moot Courts
28 Feb 2017 | 731

INPPA: Temele dezbaterilor din 23 februarie 2, 9 si 16 martie 2017
20 Feb 2017 | 920Articole Juridice

Autonomia locala. Principiu al administratiei publice in Noul Codul Administrativ (IV)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Descentralizarea in Noul Cod Administrativ. Principiu si componenta esentiale in desfasurarea activitatilor administrative (III)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Reglementarea administratiei publice, centrale si locale, in Noul Cod Administrativ (II)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Noul Codul Administrativ al Romaniei. Ratiune, dispozitii generale, principiile dreptului administrativ. (I)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

ICCJ - Decizia nr. 14/2019 dispozitiile art. 43 alin. (2) din Codul penal presupun ca toate infractiunile concurente sa fie savarsite dupa condamnarea definitiva neexecutata sau executata partial
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

RIL: Decizia ICCJ nr. 4/2019 cu privire la interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 396 alin. (10) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia nr. 3/2019 privind solutionarea sesizarilor formulate prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia ICCJ nr. 12/2019: regimul suspendarii conditionate a pedepsei ca efect al aplicarii legii penale mai favorabile sub vechiul Cod Penal se mentine si dupa intrarea in vigoare a Codului Penal actual
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie