din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4032 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea - Trimitere in judecata pentru infractiunea de dare de mita

Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea - Trimitere in judecata pentru infractiunea de dare de mita

  Publicat: 17 Feb 2011       3071 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatilor OJOG FLORIN si MUSCALU COSMIN GEORGE sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita.

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Persoana de conducere care organizeaza, coordoneaza si controleaza activitatea de conceptie, de productie si este membru al structurilor de conducere.
Este persoana care are cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal, avand obligatia de a se prezenta la chemarea organelor judiciare, de a depune marturie si de a relata adevarul si numai adevarul.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Forma de exprimare a monedei unei tari, pusa in circulatie de banca centrala si care este utilizata in efectuarea de plati si incasari intre agentii economici.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,

Din probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca, inculpatul Ojog Florin a oferit sume de bani (100 euro) iar inculpatul Muscalu Cosmin George serviciile unor utilaje, denuntatorului I.C.(agent de politie), in scopul de a-l determina pe acesta din urma sa nu procedeze la sanctionarea contraventionala ori sa aplice o sanctiune mai usoara fata de inculpatul Muscalu Cosmin George si fata de unul dintre lucratorii echipei pe care o conducea in calitate de inginer . Denuntatorul si colegul sau, martorul V.B. l-au invitat pe inculpatul Muscalu Cosmin George, in aceeasi seara, la sediul Biroului Rutier al Politei Tulcea pentru a se prezenta cu o serie de documente in vederea solutionarii dosarelor constituite ca urmare a neregulilor sesizate in legatura cu modul in care echipa de muncitori isi desfasura activitatea, precum si a faptului ca unul dintre angajati, aflat sub influenta bauturilor alcoolice conducea un buldoexcavator.

In urma flagrantului realizat, in biroul denuntatorului, inculpatul Muscalu Cosmin George a fost surprins avand in mana o bancnota de 100 euro, pe care o oferise agentului de politie intr-o coala impaturita si pe care acesta refuzase sa o primeasca.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Tulcea.



Citeşte mai multe despre:    Dare de minta    Trimitere in judecata

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Fostul sef al DGSP Tulcea trimis in judecata pentru abuz in serviciu
15 Aug 2017 | 1647

Sinteza a cauzelor finalizate de procurorii DNA in luna februarie 2017, altele decat cele deja mediatizate
12 Mar 2017 | 1513

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, avand ca obiect infractiuni de fraudare a fondurilor europene, altele decat cele deja mediatizate
11 Jan 2017 | 2850

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2348

Seful Politiei rutiere Piatra Neamt si alti peste 60 de politisti trimisi in judecata pentru luare de mita
04 Jan 2017 | 1115

DNA: Fost Director in cadrul M. Justitiei trimis in judecata pentru luare de mita si alte infractiuni
25 Dec 2016 | 1235



Articole Juridice

Suspendarea raportului de serviciu in cazul savarsirii de infractiuni de catre functionarii publici. Legalitatea desfasurarii unei activitati in domeniul privat
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Procedura de Camera preliminara in procesul penal
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Notar public trimis in judecata pentru abuz in serviciu
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Suspendarea raportului de serviciu al functionarului public. Conditii
Pronuntaţă de: Tribunalul ARGES - Sentinta civila nr. 292/17.07.2020

Restituirea cauzei la parchet in ipoteza excluderii probelor administrate in cursul urmaririi penale
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, completul de 2 judecatori de camera preliminara, incheierea nr. 90 din 6 februarie 2020

Incalcarea, in prima zi de infatisare, a dispozitiilor ref. la regularitatea actului de sesizare. Nelegalitate
Pronuntaţă de: Curtea de apel CONSTANTA

Plangere impotriva rezolutiei procurorului de netrimitere in judecata
Pronuntaţă de: Tribunalul Tulcea - Sentinta penala nr. 72 din data 17.11.2009