din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4056 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » PICCJ: Precizari ref. perchezitiile efectualte la liderii sindicali Pro Lex

PICCJ: Precizari ref. perchezitiile efectualte la liderii sindicali Pro Lex

  Publicat: 08 Mar 2011       2049 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Stiinta multidisciplinara auxiliara dreptului, cu metode proprii de cercetare,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Infractiune cpnstand in fapta unei persoane incadrate in munca sau care indeplineste o insarcinare in serviciul unei organizatii sau institutii de a insusi, folosi sau trafica, in interesul sau ori pentru altul, bani,
Expresie folosita in t. VIII, art. 146, C. proc. pen., partea generala,
Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari in cauza avand ca obiect comiterea infractiunilor de delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si fals intelectual fata de trei invinuiti.

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Totalitate a actiunilor: primire, pastrare, evidenta, manuire, eliberare, care compun activitatea de administrare,
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Principala forma a evidentei economice. Contabilitatea inregistreaza, urmareste si controleaza numai acele laturi ale activitatii care pot fi exprimate valoric cu ajutorul etalonului banesc (rareori etaloane cantitative).
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Totalitate a actiunilor: primire, pastrare, evidenta, manuire, eliberare, care compun activitatea de administrare,
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.

Urmarirea penala a fost inceputa in cauza fata de invinuitii Lincu Vasile, Vilnei Florin Ilie si Negoita Voinea, in cauza fiind efectuate acte de cercetare penala si fiind administrate probe pentru lamurirea cauzei sub toate aspectele. Astfel, s-a retinut in fapt ca in calitate de lideri sindicali in cadrul Sindicatului Politistilor si Vamesilor ``Pro Lex``, Lincu Vasile si Vilnei Florin Ilie si-au insusit si au folosit diferite sume de bani, fara aprobarea organelor de conducere si fara descarcare de gestiune. Din cercetari a rezultat ca invinuitul Negoita Voinea a acceptat inregistrarea in contabilitate a operatiunilor fictive si a denaturat veniturile si cheltuielile sindicatului Pro Lex.

Cercetarile efectuate pana in acest moment procesual au mai relevat ca au fost incheiate de catre liderii sindicali contracte in numele Sindicatului Politistilor si Vamesilor ``Pro Lex`` si a fost consemnata receptia unor bunuri fara justificare in documentele contabile si fara descarcare de gestiune. De asemenea, probatoriul administrat a relevat ca au fost achitate din fondurile sindicatului sume de bani cu titlul ``drepturi de autor`` fara indeplinirea conditiilor legale.

In cauza se efectueaza perchezitii domiciliare, cercetarile fiind continuate pentru stabilirea tuturor imprejurarilor de fapt si administrarea intregului material probator.



Citeşte mai multe despre:    Urmarire penala    Pro Lex    Lincu Vasile    PICCJ    Perchezitii    Delapidare    Descarcare de gestiune    Perchezitii domiciliare

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Prelucrarea datelor privind starea de sanatate. GDPR si CoVID-19 (coronavirus)
19 Mar 2020 | 1206

Impactul starii de urgenta asupra Justitiei
16 Mar 2020 | 1222

Judecatori si Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 1233

Decrete de eliberare din functia de procuror, semnate in data de 31 ianuarie 2020
31 Jan 2020 | 1233

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 � februarie 2020
17 Sep 2019 | 3559

Romania condamnata la CEDO pentru incalcarea Articolului 3: "Violenta impotriva copiilor nu poate fi acceptata nici ca traditie, nici ca disciplina"
31 May 2019 | 1088



Articole Juridice

Ministerul Public nu are competenta de a autoriza accesul si transferul unei autoritati publice la baze date pentru a desfasura o urmarire penala
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ordinul de protectie. Masuri care pot fi dispuse. Garantii pentru respectarea masurilor dispuse
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Dreptul Uniunii nu impiedica statele membre sa prevada proceduri civile de confiscare independent de constatarea unei infractiuni
Sursa: EuroAvocatura.ro

Constitutionalitatea acordului de recunoastere a vinovatiei
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Hotararea CEDO in Cauza Danciu si altii impotriva Romaniei. ancheta prompta si efectiva
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului - CEDO

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Contestatie pentru depasirea termenului de redactare a unei decizii penale
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 549/2021

Masuri educative. Supraveghere. Neaplicare obligatii
Pronuntaţă de: Decizia penala nr. 791/07.09.2018 a Curtii de Apel Galati