din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4037 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » 2 tablouri in valoare de 400.000 de euro au fost recuperate de politisti

2 tablouri in valoare de 400.000 de euro au fost recuperate de politisti

  Publicat: 22 Mar 2011       1503 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Doua tablouri semnate de Nicolae Grigorescu, respectiv Nicolae Darascu, in valoare de 400.000 euro, sustrase din Casa Dr. Petru Groza din Deva, au fost recuperate de politisti.

Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Prevauzute in cap. I, art. 174-185, ce cuprind: omorul, omorul calificat, omorul deosebit de grav, pruncuciderea, uciderea din culpa, determinarea sau inlesnirea sinuciderii,
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Serviciul de amator - serviciu de radiocomunicatii avand ca scop
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Conform art.208 Cod Penal, luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamintul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.
Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Conform art.208 Cod Penal, luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamintul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Petru al IV-lea Rares (n. 1483 - d. 1546) a fost domnitor al Moldovei de doua ori: 20 ianuarie 1527 - 18 septembrie 1538 si 19 februarie 1541 - 3 septembrie 1546.
Denumire data monedei unice europene.
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Este puterea materiala pe care o exercita o persoana asupra bunului dandu-i posibilitatea de a se comporta ca si cum ar fi adevaratul proprietar al bunului.
Participant la savarsirea unei infractiuni,
Participant la savarsirea unei infractiuni,
Denumire data monedei unice europene.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Prevauzute in cap. I, art. 174-185, ce cuprind: omorul, omorul calificat, omorul deosebit de grav, pruncuciderea, uciderea din culpa, determinarea sau inlesnirea sinuciderii,
Participant la savarsirea unei infractiuni,
Denumire data monedei unice europene.

Un al treilea tablou, apartinand lui Nicolae Grigorescu, este dat in urmarire nationala si internationala.


In urma perchezitiilor domiciliare efectuate de politisti la membrii retelei implicate in sustragerea si valorificarea tablourilor, au fost descoperite alte noua bunuri - cinci tablouri semnate de pictori romani de importanta nationala si patru icoane, despre care exista suspiciuni ca provin din comiterea de infractiuni .
La data de 29 octombrie 2011, un descendent al dr. Petru Groza a sesizat Inspectoratul de Politie al Judetului Hunedoara, in legatura cu faptul ca trei dintre tablourile apartinand colectiei particulare din imobilul - monument istoric Casa Dr. Petru Groza din Deva, au fost sustrase de catre persoane necunoscute, fiind inlocuite cu falsuri contemporane.
In urma cercetarilor desfasurate de politisti din cadrul I.G.P.R. - Directia de Investigatii Criminale si I.P.J. Hunedoara - Serviciul de Investigatii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara, au fost identificati suspectii faptelor, membri ai unei retele infractionale. Acestia sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat si complicitate la savarsirea infractiunii de furt calificat.
Politistii au stabilit faptul ca, in perioada 2004-2005, in mod succesiv, suspectul Gheorghe G., din Timisoara, cu sprijinul si complicitatea lui Petru P., din comuna Bacia, judetul Hunedoara, a sustras din colectia imobilului Casa dr. Petru Groza din Deva, doua tablouri realizate de Nicolae Grigorescu si un tablou realizat de Nicolae Darascu, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural national, valoarea prejudiciului fiind estimata la suma de 400.000 euro. Pentru a ascunde furtul, tablourile originale au fost inlocuite cu falsuri contemporane.
Probatoriul administrat a stabilit ca tablourile au fost valorificate pe piata neagra de antichitati de catre Gheorghe G., fiind achizitionate de doua persoane din municipiul Bucuresti.
Activitatile complexe desfasurate in cauza au dus la identificarea si recuperarea a doua dintre cele trei tablouri sustrase, care se aflau in posesia unor colectionari de buna-credinta, respectiv tabloul intitulat Peisaj, autor Nicolae Grigorescu si cel intitulat Peisaj din Delta, autor Nicolae Darascu, valoarea acestora fiind estimata de catre experti in domeniu la suma de 220.000 de euro.
In urma perchezitiilor domiciliare efectuate, in perioada 9-18 martie a.c., la membrii retelei implicate in sustragerea si valorificarea tablourilor, din Timisoara si Bucuresti, au fost identificate si indisponibilizate alte noua bunuri - cinci tablouri semnate de pictori romani de importanta nationala si patru icoane, toate fara documente de provenienta, despre care exista suspiciuni ca provin din comiterea de infractiuni .
In cadrul actiunii au fost implicati si politisti ai structurilor de investigatii criminale din cadrul D.G.P.M.B. si I.P.J. Timis, beneficiind de sprijinul D.G.I.P.I..
Cercetarile continua in vederea administrarii probatoriului si a recuperarii in totalitate a prejudiciului, respectiv recuperarea celui de-al treilea tablou - autor Nicolae Grigorescu, a carui valoare a fost estimata la 175.000 euro - care se afla in urmarire nationala si internationala.



Citeşte mai multe despre:    Tablou    Nicolae Grigorescu    Nicolae Darascu    Petru Groza    Furt    Furt calificat

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

UNBR: Atentie la avocatura falsa! Verificati Tabloul avocatilor!
08 Apr 2020 | 1348

Pozitia Consiliului Barourilor si Societatilor de Drept din Europa privind eradicarea fenomenului avocaturii clandestine
29 Feb 2020 | 851

Senatul a publicat un raport cu privire la prevenirea si corectarea dezechilibrelor macroeconomice
27 Jun 2019 | 996

U.N.B.R. a modificat Statutul profesiei de avocat
13 Apr 2019 | 785

U.N.B.R. a stabilit onorariile minimale obligatorii pentru avocati
03 Sep 2017 | 3746

Monitorul Oficial din data de 11 aprilie 2017
11 Apr 2017 | 2170



Articole Juridice

Dialogurile MCP (IV) � Daunele morale acordate salariatilor in litigiile de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Stabilirea salariului minim diferentiat si modul de contestare a decizilor emise de angajator. Lista functiilor si ocupatiilor care necesita studii superioare
Sursa: MCP Cabinet avocati

Onorariile minime ale avocatilor. Si despre concurenta ...
Sursa: Avocat drd. Janos Szekely - Baroul Satu-Mare

Revenirea intr-un stat membru pentru a exercita in acesta profesia de avocat sub titlul profesional obtinut in alt stat membru nu constituie o practica abuziva
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Efectele fiscale ale cesiunii de creanta. Importanta determinarii caracterului cert sau incert al creantei preluate in determinarea corecta a impozitului pe profit
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 2536 din 16 iunie 2020

Inmanarea catre salariat a convocatorului in ziua in care trebuie sa aiba loc sedinta de cercetare disciplinara incalca dreptul la aparare al salariatului. Nulitate decizie de sanctionare.
Pronuntaţă de: Tribunalul BACAU - Sentinta Civila nr. 158/18.05.2020

Sentinta civila nr. 2.682/2016 privind solutionarea actiunii promovate de reclamantul V.A. in contradictoriu cu paratul Guvernul Romaniei, avand ca obiect "anulare act administrativ"
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti

Restituire in natura unor bunuri mobile trecute, prin efectul legii, in proprietate publica
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 685 din 5 aprilie 2016